<$BlogRSDUrl$>

10.5.05

καλοκαιράκι. 

Δυο καμάκια
σε παραλία της Κρήτης, κοντά στο Ρέθυμνο:
"Όχι μπάμπη σου 'χω πει, ρε μαλάκα·
μπέιμπη θα λες, μπέιμπη."Φίλε Κουκουζέλη,Σε, σχεδόν, εφηβικό ημερολόγιο (το πώς βρέθηκε στα χέρια μου θα στο γράψω μια άλλη φορά) διάβασα:
«Πρέπει να μάθω να σκέφτομαι με πιθανότητες. Να σκέφτομαι δηλαδή ότι: “με βάση τη συμπεριφορά της, και συνυπολογίζοντας το χαρακτήρα της, έχω 45 ή 90 ή 5 τοις εκατό πιθανότητες να την ενδιαφέρω τόσο, ώστε κ.τ.λ.”. Το 100% όμως, εδώ, πρέπει να το ξεχάσω. Αλλά γιατί έχει τόση μεγάλη σημασία το τι θέλει ο άλλος; Ας καταλάβω, πρώτα απ όλα, το τι θέλω εγώ. Γιατί πρέπει να κάνω ό,τι μπορώ για ν' αποφύγω ενδεχόμενη χυλόπιτα; Ας αφήσω να κάνει το πρώτο βήμα μόνο μια γυναίκα που, είτε - ηλιθίως - δεν έτυχε να προσέξω, είτε με αφήνει αδιάφορο.»

*

Και σκέφτομαι με τη σειρά μου: το πρώτο βήμα για τι; Για μια ουσιαστική σχέση; ( * ) Για ένα γαμήσι; Για τι ακριβώς; Προσωπικά, σέβομαι και τις δύο επιλογές.

Σε άλλες κοινωνίες τα δύο ενδεχόμενα έχουν, καιρό τώρα, σχεδόν ολοκληρωτικά αποσυνδεθεί. Το ίδιο και σε «περιθωριακές» κουλτούρες - όσο αυτές δεν υφίστανται την επίθεση κάποιου ιού, της καταστροφικής μανίας της φύσης δηλαδή, ή όσον καιρό δεν χρειάζεται να βρεθούν αντιμέτωπες με μια υπαρξιακή κρίση. Εξ ου και η μεγάλη σαφήνεια, και ελαφρότητα, με την οποία διατυπώνεται η επιθυμία. Πρόκειται για την ίδια σαφήνεια που είχε αφήσει, κάποτε, άναυδα τα καμάκια στις παραλίες των νησιών.

Όμως στο δικό μου, και το δικό σου υποθέτω, περιβάλλον, το γαμήσι και ο γάμος, γάμος με την ευρεία έννοια φυσικά, δεν έχουν ακόμη αποσυνδεθεί πλήρως. Όλες μου οι εμπειρίες λένε ότι, το να γίνεις αποδεκτός στον κόλπο μιας γυναίκας, συνοδεύεται, για τους περισσότερους, άνδρες και γυναίκες, κυρίως γυναίκες, με την, συνειδητή ή ασυνείδητη, ελπίδα μιας βαθύτερης δέσμευσης. Στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, οι συνδηλώσεις των «μ' ενδιαφέρεις», «μ' αρέσεις» κτλ, διατηρούν έναν χαρακτήρα έντονα δεσμευτικό συναισθηματικά , όταν, την ίδια στιγμή, λίγοι άνθρωποι, στον κόσμο όλο, κολυμπούν σε θάλασσες συναισθηματικής βεβαιότητας. Σαν να το ακούω: «σ' αρέσω, είπες; Θέλω να μ' αγαπήσεις με πάθος και επιπλέον να σε ενθουσιάζει το θέλω μου, άλλο αν εγώ δεν είμαι και τόσο σίγουρη ότι σ' αγαπώ. Άσε που θα μπορούσαν οι κοιλιακοί σου να ήταν καλύτεροι». Βάλε αποδέκτη όποιο φύλο θες. Φαντάσου το με όποιο συνδυασμό φύλων σου κάθεται καλύτερα.

Κι ενώ τα συναισθήματα είναι, για μεγάλο χρονικό διάστημα, υπό αίρεση, πολύ λίγοι είναι διατεθειμένοι να δώσουν μια, έστω και ελάχιστα, δεσμευτική υπόσχεση. Ακόμα και να υποσχεθούν ότι κάποτε ίσως υποσχεθούν. Να κάνουν το πρώτο βήμα για να σπάσουν τον φαύλο κύκλο. Εννοείς βέβαια ότι την υπόσχεση τη δίνεις στον εαυτό σου κι όχι στον άλλο. Κι αν τη δώσουν, δημοσίως πάντα, το κάνουν υπό την επήρεια του πρέπει και της παράδοσης. Ή κάποιου ενθουσιασμού της στιγμής. Κυρίως όμως με τη βεβαιότητα ότι η υπόσχεση αποσύρεται αν κάτι στραβώσει. Αλλά το ψέμα, όπως θα διαπιστώσουν οι περισσότεροι, άντρες και γυναίκες, έχει κοντά ποδάρια. Όπως γράφει ο konfet: «Μου αρέσει η επικοινωνία. Πολύ. Και ειδικά όταν δεν έχει υποχρεώσεις». Το ίδιο δεν λες κι εσύ; Πρόσθεσε τώρα στη σούμα τη διαίσθηση ότι όσα λέει ο ποιητής είναι αλήθεια, βάλε τέλος και την αγάπη σου για τον Εμπειρίκο και μπορεί να βρεις την πηγή της ομίχλης που σε περιβάλλει.

Μετά από όσα σου έχω ήδη γράψει, δεν χρειάζεται να προσθέσω ότι θεωρώ τον έρωτα φενάκη. Κάτι σαν φυσικό φαινόμενο. Σαν αντικατοπτρισμό στην έρημο, ας πούμε: διαθέτει την ομορφιά της όασης στα μάτια του διψασμένου και είναι απαραίτητος για να επιστρατεύσεις δυνάμεις ώστε να κινηθείς προς το σημείο όπου νομίζεις ότι υπάρχει νερό. Και, ενδεχομένως, να το βρεις [...] Όλα αυτά βέβαια τα έχουν αντιληφθεί διάφοροι επιτήδειοι και παίζουν το παιχνίδι αναλόγως. [...] Ίσως για μια ολόκληρη ζωή [...]

*Και το ημερολόγιο συνεχίζει:
«Ας το δω κι από άλλη σκοπιά. Επειδή είναι θέμα στατιστικής, το καλύτερο είναι να θεωρήσω ότι όλες οι γυναίκες ενδιαφέρονται για μένα. Διότι αν, ας πούμε, θεωρήσω ότι ενδιαφέρονται για μένα 100 γυναίκες το μήνα - όσες προλαβαίνω να συναντήσω - και κάνω αυτό που πρέπει, τότε με 2% θετική ανταπόκριση (λογικό ποσοστό), θα μου αντιστοιχούσαν 24 γυναίκες το χρόνο! Ωραία!»

[...]
-----------
( * ) και τι είναι ακριβώς μια ουσιαστική σχέση; Δεν το έμαθα ακόμη, αλλά με καταλαβαίνεις.


buzz it!

 

Comments:
Φορούσες την φανέλα της ομάδος η οποία κυκλοφορούσε στις παραλίες με το όνομα
"Μισθοφόροι του Ερωτα" ενώ Ψυχη τε και σώματι ανήκες στους "Σταυροφόρους της Αγάπης"

Πώς λέμε Τζιοβάνι για πάντα στο λιμάνι...ενώ είναι ήδη στην Σάντος.

Και βασικά το impact στους άλλους ελάχιστα σε ενδιέφερε...το impact που είχε σε εσένα σε ενδιέφερε.

Πόσα θα είχες να διηγηθείς!!!
 
You are beautiful! I love you!
You are beautiful! I love you!
You are beautiful! I love you!

Η 24η
 
Το πρόβλημα είναι μαθηματικό. Πώς να βρεις χρόνο να κάνεις "αυτό που πρέπει" απέναντι σε εκατό γυναίκες τον μήνα, αφιερώνοντας, στο ίδιο διάστημα, το χρόνο που απαιτούν οι εκλεκτές 2 σου;

Πρέπει να δουλεύεις συνεχώς. Κι έχεις κι ολόκληρο blog να ταΐσεις!
 
και τι είναι ακριβώς μια ουσιαστική σχέση; Δεν το έμαθα ακόμη, αλλά με καταλαβαίνεις....

Νομίζω...ότι
Σε μια ουσιαστική σχέση δεν είναι απαραίτητη πάντοτε η συνουσία.

Σε μια συνουσιαστική σχέση δεν είναι πάντοτε απαραίτητη η ουσία.

Vous excitez la curiosite du public...φίλτατε kuk.
 
Κι απ' την άλλη κάθομαι και σκέφτομαι:

Αν δεν ήταν έτσι τότε πως; Με τι θα τρεφόταν ο τερατώδης εγωϊσμός του είδους αν δεν περίμενε τα πάντα, δεν έδινε τα μισά (λέμε τώρα), δεν έπαιρνε το 1/10 (αν είχε τύχη στο ύψος των Ιμαλαϊων) και δεν ξεκίναγε όλη αυτή την ιστορία με την γνώση ότι τα πράγματα είναι ακριβώς όπως αναγράφονται στο post σου αλλά σκασίλα του;

Η τράπουλα είναι πειραγμένη και το ξέρουμε πριν καν ξεκινήσουμε το ... πόκερ. Στην τελική, εμείς την πειράξαμε. Έτσι γουστάραμε, βρε αδερφέ!
 
Και από το 'πόκερ' περάσανε στην 'αγωνία', την κατάθεση αλήθειας του Γ. σε δύο παρτίδες 'δηλωτής' και την κατάληξη της Κ. με το 'Θανάση'.
 
Μπορείτε να γίνετε κομματάκι σαφέστερος διότι αισθάνομαι σαν κούκος μονός σε τριπλό ταμπλώ;
 
Δημοσίευση σχολίου

This page is powered by Blogger. Isn't yours?