<$BlogRSDUrl$>

25.3.06

Μύθοι όσα σημειώνει επιγραμματικά ο Ανδρέας Παππάς; Μύθοι για την εποχή μας· γιατί όχι; Κι ας έχει το κείμενό του απομυθοποιητική επίφαση. Δεν είμαι τόσο καλός στην ιστορία, δεν είμαι σίγουρος. Αυτούς τους μύθους όμως τους εμπιστεύομαι.
*

buzz it!

 

Comments:
Ήταν κάποιος που δεν πίστευε κανέναν μύθο

Κι όλο έλεγε, Ξέρω πολλούς μύθους

Ένας απ' αυτούς λέει πως

Ήταν κάποιος που δεν πίστευε κανέναν μύθο ... κι όλο έλεγε ... ξέρω πολλούς μύθους


Δια την αντιγραφή/προσαρμογή, ο προαναφερόμενος.
 
Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τι απο όλα από αυτά που αναφέρει ο Α.Παππάς είναι πραγματικότητα και τι μυθοπλασίες πάντως συμφωνώ με το σκεπτικό του. Καλά τα παραμύθια και οι μυθολογία αλλά όταν πλέκονται με εθνικές συνειδήσεις, ιδεολογίες και πολιτική γίνονται πάρα πολύ επικίνδυνες - αυτό τουλάχιστον το έχει δείξει φανερά η ιστορία. Πολύ σωστά μας προτρέπει να δούμε όλα αυτά και από τη σκοπιά άλλων λαών - τότε δεν είναι καθόλου δύκολο να αντιληφθούμε πως οδηγούμαστε σε συγκρούσεις.

..κατι αλλο: η έκφραση «..εθνικό συλλογικό ασυνείδητο» στη παράγραφο 3, είναι σωστή ή μήπως είναι προτιμότερη η λέξη «υποσυνείδητο»? Κάποιος ειδικότερος επί του θέματος ας επιληφθεί..
 
ευχαριστώ για το εξαιρετικά ενδιαφέροn Link!!!!


Μπε μπεεε
 
Ακίνδυνε, εγώ ξέρω ότι είναι μύθος το ότι οι μύθοι ψεύδονται... Stargirl, πολύ χάρηκα για την επίσκεψη. Νίκο, δεν έχω να προσθέσω κάτι. Πρόβατο, μ’ έχεις στείλει κι εσύ, με τα λινκ σου, σε ωραία μέρη.
 
Καλογραμμένο. Επιμελώς φροντισμένο... και "σημαίνει" (φανερώνει) από μόνο του και την αναίρεσή (όπου χωρά) των επίμαχων σημείων.
 
Δημοσίευση σχολίου

This page is powered by Blogger. Isn't yours?