<$BlogRSDUrl$>

25.8.08

Πανσέληνος 

του Αυγούστου.


buzz it!

(5) φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

 

6.8.08

Δεν βρίσκω λόγια.

buzz it!

(3) φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

 

5.8.08

Tout va bien στην CCCP 

1969- Georgia on my mind. Έναν χρόνο μετά την ωραία εμφάνιση των "Орэра" στην εκπομπή "Η Μόσχα με νότες", εμφανίστηκε το "Ήταν ένας τραγουδιστής κότσυφας".



1968- One way ticket to Moskau. Οι "Поющие гитары", τραγουδούν One way ticket to the blues:



1966- Cosmonautical twist. Πρωτοχρονιά 1966 και tout va bien. Στο εορταστικό πρόγραμμα, ο Γιούρι Γκαγκάριν φιλμάρει με την μικρή κάμερα κι ο Αλεξέι Λεόνωφ με την μεγάλη (κάμερα). Τραγουδάει η Λαρίσσα Μοντρούς (ЛАРИСА МОНДРУС). Εφτά χρόνια αργότερα η Λαρίσσα θα αυτομολήσει στη Δύση.





Στα δυο τελευταία κλιπ προσέχω κάθε λεπτομέρεια. Πω πω: "Η φαντασία μου πήρε φωτιά".

*

bonus: 2006. Οι Messer fur Frau Muller, από την Αγία Πετρούπολη:



*

buzz it!

(2) φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

 

2.8.08

Εχουν παράξενο αλπενί οι γέροι 

Έδωσα τη λέξη "αλπενί" στο γκούγκλ και, σε πλανητικό επίπεδο, μου έδωσε πέντε αποτελέσματα. Και τα πέντε έχουν σχέση με τον Πετεφρή. "Αλπενί" δεν έμαθα τι είναι. Τέλος πάντων: Εκεί που είσαι ήμουνα κι εκεί που είμαι θάρθεις.

Αυτό μάλιστα! Πολιτικό τραγούδι για βαρύ μπάσο. [Και γράφτηκε σε 11 λεπτά;]

&

Μεταξύ των αποτελεσμάτων που μου έδωσε το γκουγκλ για το "αλπενί" συγκαταλέγεται κι αυτό το σχόλιο για το "Παρασκήνιο" που-ήταν-αφιερωμένο-στα-μπλογκ. Ο Πετεφρής απευθύνεται στον ANemos.
"Εξαιρώντας δύο ή τρία λεπτά γιά ένα άκεφο ζάπινγκ, προσηλώθηκα στο Παρασκήνιο. Ηταν σεμνά γυρισμένο, με οπτική ενός άλλου καιρού, αλλά θέλω να δηλώσω εντυπωσιασμένος με την εικόνα σου, αυτήν που σε κάνει να αισθάνεσαι άβολα: μιά άκρως ευγενική φυσιογνωμία, με καλή άρθρωση και ήρεμο φλέγμα. Δεν γνώριζα προσωπικώς και δια χειραψίας κανέναν σας.Ωστόσο, σκηνοθετικά, οι προσωπικότητες αναλύθηκαν όσο ήταν δυνατό. Με τα κάδρα, με το στήσιμο του πλάνου. Ένα νομίζω ήταν το πρόβλημα: το μέσο, μέσα σε ένα άλλο μέσο, έμοιαζε τελείως ξεκούδουνο. Ακόμη και οι ριπές από τις ματιές σε πληκτρολόγια και οθόνες, παρέπεμπαν σε μία άφιλη λογική. Πάντως μέσα μου φωτίστηκε ακόμη και το lay out που χρησιμοποιείς εσύ (σε βρίσκω πολύ όμορφο!), ο Old Boy (πολύ πιό νέος απ΄όσο τον φανταζόμουνα), o Arxediamedia (τύπαρος,φευγάτος, χαλαρός), η Ψιλικατζού (είχε κάτι από την τραγουδίστρια των Texas) ο Τριαρίδης (με χειρονομίες και αλπενί ταιριαστά με την βαρειά, εικαστικώς,ιστοσελίδα του). Πιστεύω ότι ως μαρτυρία δεν θα μετρήσει, αλλά ως πινελιά θα λειτουργήσει δραστικά. [...]"
[υπογράμμιση δική μου]

&
"Όσο για τον συντάκτη του άρθρου, που σας έλεγα παραπάνω,
ας σαπίσει απλώς στη φυλακή της αμετροέπειας."
Κι ο αναγνώστης που θα δει κάτι απ' τον εαυτό του στο άρθρο; Άραγε αυτός σε ποια φυλακή να σαπίσει;

[Η πρώτη και η τελευταία παράγραφος. Για την μεσαία τα λέει ωραία και ο Ολαστακάρβουνας.]

&

Πάω βόλτα τώρα.

*

buzz it!

(7) φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

 

This page is powered by Blogger. Isn't yours?