<$BlogRSDUrl$>

21.8.03

KΙΝΔΥΝΕΨΕ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ Κ. 

*
Από άρθρο του Ηλία Κανέλλη στο περιοδικό “ΚΡΑΜΑ”, τεύχος 5, Αύγουστος 2003. Οι τίτλοι δικοί μου. Η υπογράμμιση δική μου.
*
«Η ατσαλάκωτη εικόνα του επαναστάτη Μήτσου κινδύνευε να ξεθωριάσει επειδή είχε αναφερθεί στο ακροατήριο ότι έπαιζε στο χρηματιστήριο. Ε, όχι και ο Μήτσος «μας» στο Χρηματιστήριο. Το κύρος του κινδύνευε. Τότε ακριβώς, Πασιονάρια των μικροαστών, παρενέβη η σύζυγός του, Αγγελική Σωτηροπούλου. «Δεν είχε παίξει ο σύζυγός μου στο Χρηματιστήριο, αλλά εγώ» πήρε με τη σειρά της την πολιτική ευθύνη. «Ήταν ο μόνος τρόπος, μαζί με το δάνειο που πήρα, για να αποκτήσω ένα σπίτι. Αυτό το λέω για να ξεκαθαρίσω τα πράγματα, επειδή ειπώθηκε ότι ο Κουφοντίνας ήταν μέσα στο κατεστημένο». Η πληροφορία, που σχεδόν δεν προσέχτηκε από τον ημερήσιο Τύπο, είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Η σύζυγος του (σύμφωνα με την ομολογία του) τρομοκράτη, έπαιζε στο χρηματιστήριο – όπως και οι μισοί Έλληνες. Και έπαιζε όπως οι περισσότεροι Έλληνες: με σκοπό να τα «αρπάξει», να μπαλώσει τρύπες, να κλείσει εκκρεμότητες, να κορέσει ανάγκες. Τις μικροαστικές ανάγκες της τυπικής μικροαστικής οικογένειάς της.»
**
Εθνικός ηγέτης ;

«Κατά τη γνώμη μου, στην εικόνα της συζύγου του τρομοκράτη που έχει κωδικό, παρακολουθεί τις οικονομικές σελίδες του Τύπου και τις εκπομπές για το χρηματιστήριο, τηλεφωνεί στον μπούκερ και τον διατάζει «πούλα!», συμπυκνώνεται η πραγματικότητα της τρομοκρατίας στην Ελλάδα. Μια δράκα μικροαστών, καθένας με μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του, ονειρεύονται να γίνουν οι ρυθμιστές της πολιτικής ζωής του τόπου. Μίζερα καθημερινά πλάσματα φαντασιώνονται τους σωτήρες του προλεταριάτου.
Ήρωες του Φώσκολου ονειρεύονται ρόλο σε σαιξπηρική τραγωδία.
Και όπως οι περισσότεροι που έπαιξαν και έχασαν στο χρηματιστήριο, πιστεύουν ότι για όλα φταίνε κάποιοι άλλοι

*
Το άρθρο το βρήκα εδώ
*
Μιλώντας για χρηματιστήριο, μια ενδιαφέρουσα άποψη για το σκάνδαλο Νεονάκη και Μανίκα.
*Για να θυμηθούμε.

buzz it!

 

Comments: Δημοσίευση σχολίου

This page is powered by Blogger. Isn't yours?