<$BlogRSDUrl$>

22.9.03

*
Το επταήμερο του Διόδωρου.. TO BHMA 21/09/2003
*
"Τα ταξί...
- άλλη πληγή: προτού συνταξιοδοτηθώ, όταν ήμουν ενεργός δημοσιογράφος,
όποτε μου δινόταν η ευκαιρία έγραφα και κάτι εναντίον τους: κινούμενοι σκουπιδοτενεκέδες, κίτρινες κάμπιες κολλημένες η μια πίσω από την άλλη που ευθύνονται για το κυκλοφοριακό άγος της Αθήνας. Κανείς δεν νοιαζόταν - τώρα μέτρησαν, λέει, και είδαν ότι
τα 14.000 ταξί ευθύνονται για το 33% του κυκλοφοριακού φόρτου, υπολογίζοντας όμως μόνο πόσα
χιλιόμετρα διανύουν σε σύγκριση με τα άλλα αυτοκίνητα - ας μετρήσουν και τις στάσεις μες στη μέση του δρόμου για να φορτώσουν και να ξεφορτώσουν τις δυστυχείς πολλαπλές ταρίφες που στοιβάζουν μέσα και θα προκύψει ότι ευθύνονται για πολύ παραπάνω.
Τα ταξί είναι
η κοινωνική πολιτική περασμένων δεκαετιών - σε τυφλούς, ανάπηρους, πολύτεκνους και άλλους πολιτικούς τους φίλους, πολυμήχανοι υπουργοί Συγκοινωνιών μοίραζαν άδειες για ταξί. Τίποτα δεν κόστιζαν, και έφερναν ψήφους. Και τώρα έχουν δημιουργήσει πρόβλημα άλυτο - ενώ των αυθαιρέτων το πρόβλημα λύθηκε και αυτό με κοινωνικά κριτήρια: νομιμοποιήθηκαν όλα.
«Τι να κάνουμε, να τα γκρεμίσουμε τόσες εκατοντάδες χιλιάδες;» ρωτούν οι υπουργοί με αφέλεια. Ποιος τα άφησε να γίνουν εκατοντάδες χιλιάδες δεν μας το αποκαλύπτουν. Οπως δεν μας λένε και ποιοι μοίρασαν τις άδειες ταξί - κρατικά μυστικά."

*
Το κακό είναι ότι το ερώτημα των υπουργών έχει βάση.
*

buzz it!

 

Comments: Δημοσίευση σχολίου

This page is powered by Blogger. Isn't yours?