<$BlogRSDUrl$>

1.10.03

Ο ΚΟΥΛΗΣ ΚΑΙ Τ’ ΑΡΝΑΚΙ.  



*
Από τις αναμνήσεις του gerasimos bereketis
*
Απομαγνητοφωνήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου, στις 1:35 πμ.
*
"Τον Γιώργο τον φωνάζαμε Κούλη στο σχολείο που πήγαινα, γιατ’ ήταν Παοκτζής και φόραγε τη φανέλα του ΠΑΟΚ καμιά φορά στο σχολείο. Και τότε ήταν πολύ δύσκολο να φοράς ό,τι σου καπνίσει στο σχολείο, γιατί το σχολείο ήταν αυστηρό. Μόνο παντελόνι γκρι ή μπλε σκούρο και πουλόβερ γκρι ή μπλε σκούρο. Φοράγαμε και κανένα καφέ ή κανένα μαύρο παντελόνι, άμα η μάνα μας δεν είχε προλάβει να πλύνει το γκρι ή το μπλέ.Τι να κάνουμε. Μερικοί το χειμώνα φοράγανε αμπέχονα, ή παλτουδιές μάλλινες, κασμίρια αγγλικά μέχρι τον αστράγαλο για να κάνουνε τους κουμουνιστές. Ο Κούλης λεγόταν έτσι, επειδή στον ΠΑΟΚ τότε με το 11 έπαιζε ο Κούλης Απόστολίδης. Ταχύτατος και εύστροφος παίχτης με γερό ποδάρι. Κανονικά τον Κούλη το συμμαθητή μου τον έλεγαν Γιώργο Ευτυχίδη.
*

Ο Κούλης πριν το Πάσχα του ’75 ήταν λυπημένος. Είχανε πάρει ένα προβατάκι ο πατέρας του απ’ τα Χριστούγεννα για να το σφάξουνε το Πάσχα, αλλά ο Κούλης το είχε αγαπήσει αυτό το προβατάκι. Το είχε στην ταράτσα και το γύμναζε, το είχε κάνει αθλητή, του έδινε χορταράκια, λάχανα, μαρούλια, αποφάγια και το είχε κάνει θρεφτάρι. Παίζανε άλμα εις μήκος, άλμα εις ύψος, σκυταλοδρομίες και πολλά άλλα αθλήματα - δέκαθλο και τέτοια. Και μπάλα.
*

Όταν έφτασε Μεγάλη Πέμπτη και ήταν να το σφάξουνε, ο Κούλης του έδωσε τρεις ευκαιρίες. Το έντυσε πρώτα αθλητή. Του έβαλε τη φανέλα του ΠΑΟΚ και το σορτσάκι και το έβαλε να πηδήξει άλμα εις ύψος, τρεις προσπάθειες για το 1.30. Το αρνάκι απέτυχε και στις τρεις."

*

buzz it!

 

Comments:
Γεία. Θα ήθελα να ξέρω αν θα μπορούσα να αναδημοσιεύσω το κείμενο.
 
ελεύθερα
 
Δημοσίευση σχολίου

This page is powered by Blogger. Isn't yours?