<$BlogRSDUrl$>

21.10.03

ΠΡΩΤΑ ΡΟΧΑΛΑ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ 

*
Από το ΑΠΕ
*
Σε κατάληψη του λυκείου Νέας Μηχανιώνας προχώρησαν το πρωί μαθητές του σχολείου αντιδρώντας στο να οριστεί ως σημαιοφόρος στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, αλλοδαπός μαθητής, καθώς και φέτος έχει αριστεύσει, ο αλβανικής καταγωγής Οδυσσέας Τσενάι.
Οι καταλήψεις σχολείων ξεκίνησαν από ψυχωμένους μαθητές που ήθελαν να μιμηθούν το παράδειγμα των φοιτητών του Πολυτεχνείου και της Νομικής την εποχή της δικτατορίας. Σιγά σιγά έγιναν κάτι σαν θεσμός. Και τώρα μετατράπηκαν σε τέρας που όλοι το βλέπουν και σφυρίζουν κινέζικα. Σ' αυτά τα κωλόπαιδα δεν θα απαντήσει, όπως τους αξίζει, κανείς; Τι θα έλεγες για μια πενθήμερη αποβολή για αρχή και απειλή αποκλεισμού απ όλα τα σχολεία της χώρας στη συνέχεια; Ή μήπως φοβόμαστε ότι θα τραυματιστούν οι παιδικές τους ψυχές; Μόνο τον άμοιρο το συμμαθητή τους τον Τσενάι σκέφτομαι...
*
ΝΕΩΤΕΡΑ. 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Από τη σημερινή ΑΥΓΉ μαθαίνουμε ότι : ο πρόεδρος του 15μελους, που λέγεται Γιάννης Σακρ ( Έλλην υπήκοος [...] με πατέρα Λιβανέζο ), δηλώνει ότι οι μαθητές φοβήθηκαν και επεισόδια από μέλη της Χρυσής Αυγής και άλλα ακραία στοιχεία. "Η κατάληψη στοχεύει και στο να αποτρέψει έναν τέτοιο χαμό [...] έτσι προστατεύουμε και τον Οδυσσέα". Από τα ΝΕΑ : «Θα συμμετάσχουμε στην παρέλαση μόνο αν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας», τόνισε με έμφαση ο εκπρόσωπος των μαθητών Τριαντάφυλλος Παπαδόπουλος, επισημαίνοντας την απόφαση της πλειοψηφίας να επιμείνει στην κατάληψη αν δεν αποσυρθεί η βιαστική [...] υπουργική απόφαση. Και στο κάτω μέρος της σελίδας ο Δ. Σαββόπουλος δηλώνει «Είναι ένα παιδί που ήρθε να ζήσει στην Ελλάδα, έμαθε τα ελληνικά πολύ καλά, αποδείχθηκε προικισμένο. Το θέμα είναι πώς νιώθει αυτός. Νιώθει τιμή που σηκώνει το σύμβολο ενός έθνους ή κάνει απλή διεκπεραίωση κρατώντας ένα πανί;»
*
Αηδία. Φυσικά ο Οδυσσέας έκανε πίσω και τα καμάρια μας θα τη βγάλουν καθαρή χωρίς καμιά συνέπεια. Τζάμπα μάγκες.
*

buzz it!

 

Comments: Δημοσίευση σχολίου

This page is powered by Blogger. Isn't yours?