<$BlogRSDUrl$>

22.12.03

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ 

*
Ένα καινούργιο πρόσωπο σε μια παρέα, σ' ένα δωμάτιο, εκπέμπει και δέχεται οικειότητα από την πρώτη στιγμή. Ξέρει ότι η αποδοχή της πρόσκλησης να παρευρεθεί, σημαίνει ταυτόχρονα ότι θα παίξουμε όλοι το παιχνίδι της ευγένειας. Δεν έχει ανοιχτή απόρριψη εδώ. Στο δρόμο όμως δεν τολμάς να μιλήσεις σ΄ έναν άγνωστο, σε μια γυναίκα που σ' αρέσει, μη τυχόν και σου απαντήσει απότομα κι απαξιωτικά. Θα μου πεις, όλα είναι ζήτημα θάρρους. Σωστά. Για μας, που πάσχουμε από ανεπάρκεια θάρρους, υπάρχει το ίντερνετ...
*
Πληκτρολογείς μια λέξη, μια φράση στο google και εκατοντάδες ενδεχόμενες συναντήσεις , με την ηλεκτρονική ( την πνευματοποιημένη; ) μορφή, άγνωστων σε σένα, συνανθρώπων, εμφανίζονται στην οθόνη του υπολογιστή. Δεν διστάζεις, κλικάρεις και, μαγεία, συναντιέσαι με έναν άγνωστο, χωρίς άγχος, μεγαλοπρεπώς νηφάλιοι τόσο εσύ όσο κι αυτός (αυτή). Πνευματοποιημένοι.... Αν δεν σου κάνει, κλικάρεις ξανά κι έφυγες. Αν κάτι σου τραβήξει την προσοχή, σκύβεις και κοιτάς.
*
Αν κάτι σου τραβήξει την προσοχή... Είναι ειρωνικό το ότι σε πολλές από αυτές τις συναντήσεις άλλα περιμένεις κι άλλα βρίσκεις. Μια φιλόλογος, ας πούμε, που τη βασανίζουν κοπρολαγνικές φαντασιώσεις, πληκτρολογεί τη λέξη σκατά και πέφτει πάνω σε σένα που έχεις γράψει κάτι αθυρόστομο για τα υδραυλικά των καμπινέδων ή ένα μικρό σχόλιο για τις συναντήσεις στο ίντερνετ.
*
Και μια και το 'φερε η κουβέντα, να σου πω τις λέξεις που οδήγησαν, μέσω google, κάποιους ( φίλους να τους πω; ) σ' αυτό το σάιτ. Είναι 1) παραβολή του ασώτου, 2) γυμνόστηθη, 3) Ευγένιος Αρανίτσης, 4) το κούρεμα, 5) αστείες ιστορίες, 6) γαμήσι, 7) κατεβάσεις ολόκληρα, 8) Σαββόπουλος, 9) Ιησούς και φυσικά 10) σεχ. Ας μη βρήκαν ό,τι περίμεναν όσοι βρέθηκαν ψάχνοντας εδώ, μ' αρέσει που συναντηθήκαμε.
*
Κατεβαίνω στο Ηράκλειο Κρήτης. Μπορεί και να σου γράψω. Αν δεν τα καταφέρω: Χρόνια Πολλά. Τα ξαναλέμε τον καινούργιο χρόνο.
*

buzz it!

 

Comments: Δημοσίευση σχολίου

This page is powered by Blogger. Isn't yours?