<$BlogRSDUrl$>

24.6.04

press review. 

*
Προσπαθώ να κάνω δίαιτα και κάτι τέτοια άρθρα με βοηθούν να την κρατήσω.
[...] "το βαμιώτικο γαμοπίλαφο, η παριανή γούνα, το φλωρινιώτικο κουρμπάνι, η σπαρτιάτικη μπουζοπούλα, τα πηλιορείτικα τσιτσίραυλα, η κυπραίικη τσιπόπιτσα, το μεσολογγίτικο πετάλι, το μυτιληνιό λαδοτήρι ή η μυκονιάτικη λούζα - πώς και γιατί εξελίχτηκαν στις τοπικές κοινωνίες, ποιος ήταν ο ρόλος τους, ο σκοπός τους, η ουσία τους."

*
Άρθρο του Αιμίλιου Ζαχαρέα ( δε βαρέθηκε τόσα χρόνια να γράφει ; ) στην Αυγή. Θυμάμαι κάτι συγκεντρώσεις στις οποίες έτυχε να παραβρεθώ, με αμιγώς αριστερούς ομιλητές, όπου, όταν σηκωνόταν κάποιος συγκεκριμένος να μιλήσει, ο διπλανός μου με σκουντούσε, λέγοντας με νόημα : " αυτός είναι δεξιός ". Το αντίστοιχο, σε μια εφημερίδα, είναι να θάψεις το άρθρο στην σελ. 44 ( σύνολο σελίδων 48 ) προσέχοντας να μην το δημοσιεύσεις δίπλα στα άρθρα όσων συμμετέχουν στον διάλογο για τον ΣΥΝ.

*

Σ' ένα μπλογκ έχουν μνημόσυνο.

*

Ο Διόδωρος παραληρεί για την πολιτική ασυλία :
"[...] Ενώ το KKE από το 6% έφθασε το 9,5%, αύξησε κατά 50% τη δύναμή του, χάρη στην ασυλία που απολαμβάνει από όλες τις πολιτικές δυνάμεις· αυτό είναι το περίεργο: αντί να τους κλείσουμε σε άσυλο ανίατων σταλινικών, να τους επισκέπτονται ως αξιοθέατο από όλη την Ευρώπη, έχει παραχωρηθεί ασυλία στο KKE σαν μνημόσυνο σε αυτούς που έχασαν τη ζωή τους στην Αντίσταση και σαν ανταμοιβή για όσα υπέστησαν οι ηττημένοι του Εμφυλίου. Και έτσι έχουμε την Αλέκα Παπαρήγα να εκφωνεί ό,τι της κατέβει με παγωμένο βλέμμα και κανείς να μη σχολιάζει όσα λέει. Και τη Λιάνα Κανέλλη, με μάτι που γυαλίζει, να κατακεραυνώνει τον Γιώργο Παπανδρέου - με τον Κώστα Καραμανλή δεν τα βάζει, για λόγους οικογενειακούς: είναι ξαδέλφη του.
Διότι προτού γίνει κομμουνίστρια και μαρξίστρια - λενινίστρια, η διακεκριμένη τηλεπαρουσιάστρια δήλωνε «παιδί του Καραμανλή» - του θείου· άρα, άμα το σκεφθείς λίγο, είναι πρώτη ξαδέλφη του νυν Καραμανλή. Αρα, το KKE που την υιοθέτησε είναι αδελφόν κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.
Δηλαδή, δεν είναι από πολιτικό καιροσκοπισμό που η ΝΔ «τιμά και σέβεται το KKE», όπως επανειλημμένα δηλώνουν όλοι οι δεξιοί. Πρόκειται για τους ακατάλυτους αιώνιους ελληνικούς οικογενειακούς δεσμούς.
Εδώ που τα λέμε μπορεί να είναι και από φόβο που δεν τα βάζουν με το KKE· διότι έτσι και τους έγραφε κάποιος ότι είναι για άσυλο ανίατων σταλινικών, θα έβαζαν τις φωνές: «Θέλει να ανοίξουν τα ξερονήσια, να μας ξανακλείσουν σε φυλακές». Και έτσι κανείς δεν μιλάει."


*
Μανδραβέλιας has something to say.

*

Αλφαβητάρι Κρήτης.

*
Συνέχεια διαλόγου για τον εμφύλιο : Τα προηγούμενα εδώ.

*

buzz it!

 

Comments: Δημοσίευση σχολίου

This page is powered by Blogger. Isn't yours?