<$BlogRSDUrl$>

5.3.05

τα μελιά της μάτια 

ή «βιολογικό καθαρισμό εγκεφάλου, που λέει ο λόγος, χρειάζεται, για να συνέλθει»
*
Τέρμα η Κουρούνα, που, δήθεν, γράφει καλά κτλ. Ήρωας μου, από δω και μπρος, η Καλή ΓΚΕΛΜΠΕΣΗ-ΓΚΙΟΥΝΗ.
Συντρίμμια τα κουράγια της που θάψανε τη διάθεσή της κι ο χρόνος αμείλικτος εχθρός κι αυτός. [...] Την τελευταία [...] φορά που την επισκέφθηκαν [οι σύντροφοι] τής ανακοίνωσαν πως τη διέγραψαν απ' το Κόμμα γιατί η διαρκής απουσία της εμπόδιζε τη λειτουργία της οργάνωσης. Μεμιάς βουρκώσανε τα μελιά της μάτια, μα έκρυψε την υγρασία τους με του τσιγάρου της τον καπνό που τάχα τα ενόχλησε. Φύγανε οι σύντροφοι της... Η Ρηνιώ σωριάστηκε στο παλιό ντιβάνι που 'τριξε απορημένο απ' τ' αναφιλητά της πίκρας και της απογοήτευσής της. Καθώς τα δάκρυα ασυγκράτητα αυλάκωναν τ' ολόδροσο πρόσωπό της, γιγαντώθηκε μέσα της το άσβεστο φίλτρο της αντικειμενικής μάνας. Σκούπισε με την ανάστροφη της παλάμης της και το τελευταίο άτακτο δάκρυ κι αποφάνθηκε πως οι σύντροφοί της αναμφίβολα είναι τίμιοι άνθρωποι, μα κείνο που τους λείπει για να 'χει αξία η τιμιότητά τους είναι η παραπέρα διαπαιδαγώγησή τους. Πήρε λοιπόν χαρτί και μολύβι κι έγραψε μια επιστολή προς την κομματική οργάνωση της περιοχής της.

*

buzz it!

 

Comments:
Καλά, υπέροχο.

'οικουμενική μάνα';;; μουάχαχαχα...

Έχει και μπλογκ η συντρόφισσα; ή δεν είναι κοσέρ κατά το Κόμμα;
 
Η ακριβής έκφραση είναι "το άσβεστο φίλτρο της αντικειμενικής μάνας"
*
Ο διαλεκτικός υλισμός επιβάλλει την ενασχόληση με την αντικειμενική (και όχι την υποκειμενική = υποκειμενική μάνα) πραγματικότητα.
*
 
Αμάν!

Πάω στη γωνία μου να κάνω την αυτοκριτική μου.

:-(
 
Εμάς, δυστυχώς, οι μανάδες και οι πατεράδες μας ήταν ριγμένοι στην υποκειμενικότητα. Σωριαζόμασταν και τρίζαν τα ντιβάνια απορημένα, την ώρα που επιστρέφαμε από τις αγρυπνίες στα αμέρικαν μπαρς και ο υποκειμενικός πατέρας μας θύμιζε την αντικειμενική ώρα. Μετά αναγκαζόμασταν να σκουπίσουμε με την ανάστροφη το τελευταίο άτακτο δάκρυ μας, πριν πέσουμε για τον τακτικό μας ύπνο...Δύσκολα χρόνια.
 
Diavazontas to keimeno mou irthe anatrihila apo aftes pou se pianoune otan, p.x., ksinei kapoios ta nyhia tou ston toiho i stin skepsi oti to podi sou magonei sto keno metaxy syrmou kai diazomatos otan xekinaei na fygei to metro..
 
Αυτή είναι λογοτεχνία σύντροφοι! Όχι «μπλογκ» και άλλες αστικές ξενόφερτες αηδίες!
Σ’ ευχαριστώ σύντροφε Κουκουζέλη, μ’ αυτή την σύνδεση στο κείμενο της Συντρόφισσας Καλής (ή μήπως Καλής Συντρόφισσας) μου ατσάλωσες την αγωνιστικότητα και με βοήθησες να κάνω βιολογικό καθαρισμό στο μυαλό μου!
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς, etc
 
Δημοσίευση σχολίου

This page is powered by Blogger. Isn't yours?