<$BlogRSDUrl$>

14.7.05

...what "diddy-wah-diddy" means. 

- στους διαδικτυακούς φίλους.
Για τα ελαττώματά τους
(που δεν τα ξέρω).


Σκίτσο R.Crumb. Από το εξώφυλλο του πρώτου τεύχους του περιοδικού Zap.

Δεν με ενδιέφερε ποτέ ο διάλογος. Μάλλον γιατί είμαι πολύ κακός στο σπορ της ταχείας ανταλλαγής επιχειρημάτων και άγαρμπος στην επίδειξη γνώσεων. Αν ζούσα τον 5 ο π.Χ. αιώνα θα ήμουν ο χειρότερος μαθητής του Σωκράτη:
Σωκράτης: -Το δε γε "φαίνεται" αισθάνεσθαί εστίν;
Kukuzelis: -Δώστε μου δυο βδομάδες καιρό και θα σας απαντήσω δάσκαλε. Εν τω μεταξύ μπορώ να σας πω ποιες είναι οι εννέα μούσες...
... άντε μετά να κρατήσεις διάλογο με τέτοια μυαλά. Ωστόσο, η πιθανότητα επικοινωνίας με κάποιο συνάνθρωπο εξακολουθεί να με συγκινεί. Αλλά αυτό το ενδεχόμενο, τις περισσότερες φορές, δεν προϋποθέτει γνώσεις ή απόψεις. Δεν προϋποθέτει καν γνώσεις γραμματικής ή συντακτικού. Μπρος στο ενδεχόμενο της επικοινωνίας, μου είναι παγερά αδιάφορο αν αυτός που είναι απέναντί μου πίνει ή τζογάρει. Ή έχει οποιαδήποτε άλλη αδυναμία, κουσούρι, μειονέκτημα, ψεγάδι, ελάττωμα. Το μόνο που διεκδικώ είναι να τον συμπαθώ. "Και τι είναι επικοινωνία; τι είναι η συμπάθεια;" ρωτάς. H λάθος απάντηση είναι "δεν ξέρω". Η σωστή : "Lady, if you don't know by now, don't mess with it."
*
Η ατάκα είναι του Λούις Άρμστρονγκ όταν τον ρώτησαν τι είναι η τζαζ και το ερώτημα του Σωκράτη είναι από τον Θεαίτητο του Πλάτωνα.
*

buzz it!

 

Comments:
ωραίο κείμενο..αν ήταν όμως έτσι δεν θα έπαβαν να υπάρχουν οι φιλόσοφοι εφόσον ρωτούν τα ίδια και τα ίδια ερωτήματα? άραγε ξεκινάνε όλοι λάθος?.. και ο Σωκράτης που είπε οτι το μόνο που ξέρει είναι πως δε ξέρει..χε,χε..τι ωραία όμως να πλέκεις τη φιλοσοφία με την ακόμη ποιο καλή ατάκα!!
 
Σαν να διαβάζω την Πλατφορμα (Μισελ Ουελμπεκ- Εστία).
:-(
ξ.
 
Να πάω ν' αγοράσω το βιβλίο δηλαδή;
*
 
O, μον ντιέ! Μόλις γυρίζω από το σάιτ αφτηνού του τύπου, του Χουλεμπέκ και είναι ό,τι μισώ (το σάιτ τουλάχιστον) σ' ένα συγγραφέα. Ένα ανεκδιήγητο πι αρ τριπ. Εγώ, με τη βοήθεια του θεού, δεν είμαι συγγραφέας· αλλά έτσι με βλέπετε; Oh, woe is me!
 
Και από μουσική πολύ μονόπλευρο τον βρίσκω. Για κάτι είχε γίνει γνωστός στην Ελλάδα αλλά μου διαφεύγει.
 
Δεν το χα ψάξει τόσο πολύ.
Πέρα από τις έντονες και συχνές σεξουαλικού περιεχομένου σκηνές (που όσο και να πεις στο κρατάνε το ενδιαφέρον) παρουσίαζε τον κεντρικό χαρακτήρα εγκλωβισμένο μα αμετανόητα μόνο. Μου άφησε μια αίσθηση παραίτησης και μελαγχολίας που περιέργως πολύ μου άρεσε.
Γιατί απολογούμαι; Διάβασε το αν έχεις χρόνο, θα ήθελα πολύ να σου αρέσει :-)
καλημέρα
ξ
 
Καλή βδομάδα. Η διαφημιστική στρατηγική του συγκεκριμένου συγγραφέα δεν θα με έπειθε να αγοράσω το βιβλίο. Έτσι και είναι καλό, τότε είμαι, αν μπορεί να λεχθεί, a negative PR victim. Εσύ έκανες ό,τι καλύτερο: το διάβασες. Η "απολογία" σου όμως είναι διαταγή και θα πάω να αγοράσω το βιβλίο.
 
Δημοσίευση σχολίου

This page is powered by Blogger. Isn't yours?