<$BlogRSDUrl$>

3.8.05

Ποιος Ειρηναίος; (με συμπλήρωμα - 4.8.05) 

ή Μην το ψάχνεις Τζεϋναϊντιφάιβ. Δεν υπάρχει ελπίς. Αμα μας τελειώσουν οι Έλληνες, υπάρχουν οι Σαουδάραβες. Άντε να μαθαίνεις αραβικά μετά...
*
Μου άρεσε η ιστορία και στη μεταφέρω. Γράφει ο Αγιοταφίτης Ιγνάτιος, ηγούμενος της Ιεράς Μονής των Ποιμένων Μπετσαχούρ, υπό τον ωραιότατο τίτλο: «Ανάστησε νεκρό μουσουλμάνο η Παναγία στη Συρία» και υπότιτλο «Αλλεπάλληλα θαύματα συγκλόνισαν το περασμένο Δεκέμβριο τη Δαμασκό και τη Σαουδική Αραβία». Οι υπογραμμίσεις δικές μου:
*
[Σαουδάραβας] νυμφεύθηκε πριν από χρόνια μια κοπέλα, πλούσια μουσουλμάνα αλλά στείρα. [...] Επισκέφθηκαν πολλούς γιατρούς στη Σαουδική Αραβία αλλά λύση δεν έβρισκαν. [...] Εκείνος κουρασμένος και αρκετά στεναχωρημένος πήρε τη σύζυγό του να πάνε ταξίδι αναψυχής στη [...] Συρία για να ξεκουραστούν και να ξεχάσουν λίγο το πρόβλημά τους. [...]

Μουσουλμάνος οδηγός [ταξί] τους είπε ότι εδώ στη Συρία οι Χριστιανοί και μάλιστα οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί έχουν το μοναστήρι της Παναγίας της Σεϊνταναγιάς [...] στο οποίο πολλοί άτεκνοι καταφεύγουν και προσεύχονται στη Θαυματουργή της εικόνα της Παναγιάς για να αποκτήσουν παιδί. [...] Αμέσως ο Σαουδάραβας και η γυναίκα του λένε στο ξεναγό πήγαινέ μας εκεί [...] κι αν γίνει το ποθούμενο και αποκτήσουμε παιδί θα σου προσφέρω 20.000$ σε σένα και 80.000$ στο μοναστήρι. Πήγαν στη Ιερά Μονή και ακολούθησαν τις οδηγίες των μοναχών. Επιστρέφοντας στο σπίτι τους η γυναίκα βρέθηκε έγκυος. Γέννησε ένα χαριτωμένο αγοράκι υγιέστατο και πανέμορφο.[...]

Μόλις γέννησε η σύζυγός του, ο Σαουδάραβας ήθελε να εκπληρώσει το τάμα που είχε κάνει. Τηλεφώνησε λοιπόν στον οδηγό- ξεναγό πως θα φθάσει στη Δαμασκό ζητώντας του να τον παραλάβει από το αεροδρόμιο [...]. Ο οδηγός [...] πανούργος και κακός ειδοποίησε άλλους δυο φίλους του [...] να παραλάβουν τον πλούσιο και κατόπιν δολίως να τον σκοτώσουν και να λάβουν όσα χρήματα θα είχε μαζί του. Άλλωστε γνώριζε ότι θα μεταφέρει στο μοναστήρι 80.000$.

Τον παρέλαβαν από το αεροδρόμιο. [...] Όμως αντί να τον πάνε στο μοναστήρι, τον οδήγησαν σε ένα έρημο μέρος. Τον έσφαξαν και εν συνεχεία τεμάχισαν το σώμα του κόβοντας πρώτα το κεφάλι τα χέρια και τα πόδια του σε κομμάτια. Τους τύφλωσε όμως το πάθος [...] και αντί να τον πετάξουν στον τόπο του εγκλήματος τον έβαλαν στο πορτ- παγκάζ του αυτοκινήτου. Αφαίρεσαν όλα τα χρήματα και το πανάκριβο ρολόι που φορούσε. Ξεκίνησαν να πάνε σε άλλο ερημικό μέρος για να πετάξουν [το τεμαχισμένο πτώμα]. Εισήλθαν στην εθνική οδό αλλά τους χάλασε το αυτοκίνητο και στάθηκαν στη μέση του δρόμου. Η μηχανή της λιμουζίνας έσβησε και κατέβηκαν κάτω για ελέγξουν τι συνέβη. Ένας περαστικός οδηγός τους είδε και σταμάτησε με το αυτοκίνητο του [...]. Εκείνοι [...] φοβούμενοι μήπως γίνουν αντιληπτοί για το φοβερό έγκλημα που είχαν διαπράξει προσποιήθηκαν ότι δεν θέλουν βοήθεια.

Ο περαστικός οδηγός όμως φεύγοντας παρατήρησε πως έσταζε αίμα κάτω από το πόρτ- παγκάζ [...] και ειδοποίησε την αστυνομία [...] Η αστυνομία έτυχε να βρίσκεται κοντά [...] και το περιπολικό έφθασε στο σημείο που υποδείχθηκε μέσα σε πέντε λεπτά. Οι αστυνομικοί είδαν το αίμα στο οδόστρωμα. Ζήτησαν αμέσως να ανοίξουν το πορτ- παγκάζ. Τρεμάμενος ο οδηγός- φονιάς το ανοίγει και τότε σηκώνεται και βγαίνει έξω ο Σαουδάραβας υγιής και ολοζώντανος. Ήταν γεμάτος αίματα βέβαια αλλά ραμμένος στα σημεία που είχαν τεμαχίσει. [...] Τα ράμματα ήταν και είναι φανερά. Φαινόταν φρεσκο-συναρμολογημένος ενώ διακήρυττε και ομολογούσε δημοσίως ότι ‘‘η Παναγία με έραψε και με ανάστησε με τη δύναμη του Υιού της’’. Ανακοίνωσε μάλιστα πως επιθυμεί να βαπτισθεί Χριστιανός. [...]

Ο γιατρεμένος και αναστημένος Σαουδάραβας κάλεσε τηλεφωνικώς όλους τους δικούς του [...]. Πήγαν στο μοναστήρι ευχαρίστησαν την Παναγία Σαϊνταναγιά και πρόσφεραν δεήσεις και δοξολογίες. Αντί μάλιστα του ποσού των 80.000$ που ήταν το αρχικό τάμα του στην Παναγία αποφάσισαν να προσφέρουν στην Ιερά Μονή το ποσό των 800.000$ για τη μεγάλη ευεργεσία που προσέφερε στον ίδιο και την οικογένεια του η Παναγία μας.

[πρόσεξε εδώ το κτητικό "μας"]

Το θαύμα αυτό τάραξε τις αραβικές μουσουλμανικές χώρες και όλη τη Μέση Ανατολή, δημιούργησε σάλο και φοβερή έκπληξη. Ωστόσο, επιχειρήθηκε από Ισλαμιστές θρησκευτικούς ηγέτες να αμφισβητηθεί και να υποβαθμιστεί, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος μαζικής επιστροφής των μουσουλμάνων στην Ορθόδοξη Εκκλησία του ζώντος Χριστού.

*
Από εδώ (πρίντερ φρέντλυ: εδώ).
*

Μικρότερος πίστευα ότι τα θαύματα είναι ο τρόπος του θεού να ασκήσει, αηδιασμένος, κριτική στην απιστία των ανθρώπων. Ιδιαίτερα εκείνων που είναι (πώς να το πω καλύτερα;) δίπλα του. Θα μπορούσα να το πάρω σαν παραμύθι και να το φχαριστηθώ. Αλλά αυτή η εμμονή στο χρήμα με χαλάει λιγάκι. Εδώ που τα λέμε όμως, και στα παραμύθια κάτι θ' αλλάξει χέρια: η κόρη του βασιλιά και το μισό βασίλειο. Να μην αξίζουν αυτά 800.000$; Εμείς οι Κρητικοί πάντως είμαστε πολύ καλύτεροι.
*
Συμπλήρωμα: Βρήκα κι άλλες αναφορές στο θαύμα. Τις βρήκα στα ελληνικά, μέσω Γκουγκλ, όταν πληκτρολόγησα τις λέξεις "Συρία Σαουδάραβας". Κάτι πρέπει να σημαίνει αυτό.
*
Το "βραβείο kukuzelis" ξλκφσγαξσγδφιθρςαξ σουρεαλισμού το κερδίζει μια σελίδα του esoterica.
*
Η πιο ενδιαφέρουσα όμως ιστοσελίδα ήταν της Ιεράς Μητρόπολης Μυτιλήνης. Εκεί μπορείς και να ακούσεις την αφήγηση του Ιγνάτιου (διαρκεί 15 λεπτά και είναι φάκελος μόλις 2.2 ΜΒ) και να δεις μια ταινιούλα με εικόνες από το εσωτερικό του Ι. Ν. Ζωοδόχου Πηγής.
*
Στον Άγιο Ραφαήλ άλλωστε, που κατοικοεδρεύει στο ομώνυμο μοναστήρι της Μυτιλήνης, οφείλει την μακροζωία της η θεία μου η Ευαγγελία
*
Να προσθέσω ότι μπορείς να βρεις και άλλους ιστοτόπους, μέσω Γκουγκλ πάντα, για πληρέστερη εικόνα του θαύματος.
*
Τέλος, μια και το ενδιαφέρον μου είναι πρωτίστως αισθητικό, ένα έχω να παρατηρήσω: είναι εξαιρετικά αποτελεσματική η ελληνική, και δη η γραπτή, δια την περιγραφήν θαυμάτων.
*

buzz it!

 

Comments:
Κι εγώ που νόμισα ότι σού λειψα. Ήρθα να δω τι μπορώ να κάνω για το Δουζένιο (περιμένανε να φύγω κατάλαβες) και ξαναφεύγω.
*
 
Μεγαλειώδες σενάριο, τύφλα να έχουν οι Ταραντίνοι...

Φαντάσου τον ραμμένο να βγαίνει από το πορτ μπαγκάζ. Πελώριο πλάνο.

Έκθαμβος. Μου άρεσε και το ορθολογίζων caveat στο τέλος.

Έκτακτο, έκτακτο.
 
Την έχω ακούσει την ιστορία. Κάτι πρόστυχοι λένε, ότι για την εγκυμοσύνη της κας Σαουδάραβα ευθύνονται κάτι νταγκλαράδες που "διακονούν" στα μοναστήρια των αγιοταφιτών και λοιπών "αδελφοτήτων".
 
Η φάση μου θύμισε ανέκδοτο. Μεταφέρω εδώ δύο, δοκιμασμένα.

Το πρώτο:
Βοσκός, (με κλεισμένα τα 100, και βάλε, χρόνια του), παραπατάει και αρχίζει να κατρακυλάει στην πλαγιά. Γδέρνεται στα βάτα, τσακίζεται στις πέτρες και σταματάει μετά από τρελή κούρσα 3 ωρών και 30 χιλιομέτρων.
Περνάει άλλος βοσκός, διαπιστώνει ότι είναι νεκρός, του δίνει μια κλωτσιά και τον αφήνει να κυλήσει μέχρι τον δρόμο. Εκεί, διαδοχικά, τον πατάνε φορτηγά, λεωφορεία, κλπ, ώσπου κάποιος βρίσκεται και τον σπρώχνει να κατρακυλήσει στην άλλη μεριά της εθνικής, προς τη θάλασσα.
Ο άτυχος βοσκός πέφτει στο νερό και αφού μείνει καμιά βδομάδα να τον τσιμπολογάνε οι σπάροι και οι μαρίδες, (ενώ τον διαμελίζουν τα σκούτερ της θαλάσσης, κρις κραφτ κλπ), καταλήγει να τον ξεβράσει το κύμα σε ερημική παραλία.
Εκεί, τον εντοπίζουν σε καμιά βδομάδα, κάτω από τον ήλιο (μετά την επίθεση φυσικά των όρνιων) οι ντόπιοι, οι οποίοι τον μεταφέρουν στο κοντινότερο νοσοκομείο.
Ο γιατρός τον εξετάζει και αποφαίνεται σοβαρός:
-Κρίμα! Πέντε λεπτά νωρίτερα αν τον είχατε φέρει, θα τον είχαμε σώσει τον άνθρωπο!

Και έτερον:

Ένας Ινδός ένας Τούρκος και ένας Έλληνας τσακώνονταν για τους Θεούς τους. Ποιος πραγματικά υπάρχει και τέτοια...
Επειδή δεν έβγαινε άκρη λέει ο Ινδός. "Το βλέπετε εκεί πάνω το βουνό που
είναι 1000 μέτρα; Θα πηδήξουμε ένας ένας και όποιος σωθεί πάει να πει ότι εκείνου ο Θεός είναι ο πραγματικός".
Συμφωνούν όλοι και ξεκινάει ο Ινδός. Πέφτει και αρχίζει να φωνάζει:

Στα 1000 μέτρα "ΒΟΥΔΑ ΒΟΥΔΑ ΒΟΥΔΑ ΒΟΥΔΑ ΒΟΥΔΑ"

800 μετρα "ΒΟΥΔΑ ΒΟΥΔΑ ΒΟΥΔΑ ΒΟΥΔΑ ΒΟΥΔΑ"

600 μετρα "ΒΟΥΔΑ ΒΟΥΔΑ ΒΟΥΔΑ ΒΟΥΔΑ ΒΟΥΔΑ"

500 μετρα "ΒΟΥΔΑ ΒΟΥΔΑ ΒΟΥΔΑ ΒΟΥΔΑ ΒΟΥΔΑ"

300 μετρα "ΒΟΥΔΑ ΒΟΥΔΑ ΒΟΥΔΑ ΒΟΥΔΑ ΒΟΥΔΑ"

100 μετρα "ΒΟΥΔΑ ΒΟΥΔΑ ΒΟΥΔΑ ΒΟΥΔΑ ΒΟΥΔΑ"

Και ως διά μαγείας προσγειώνεται κανονικά.

Ξεκινάει και ο Τούρκος. Πέφτει και αρχίζει να φωνάζει στα

1000 μέτρα "ΑΛΑΧ ΑΛΑΧ ΑΛΑΧ ΑΛΑΧ ΑΛΑΧ"

800 μετρα "ΑΛΑΧ ΑΛΑΧ ΑΛΑΧ ΑΛΑΧ ΑΛΑΧ"

600 μετρα "ΑΛΑΧ ΑΛΑΧ ΑΛΑΧ ΑΛΑΧ ΑΛΑΧ"

500 μετρα "ΑΛΑΧ ΑΛΑΧ ΑΛΑΧ ΑΛΑΧ ΑΛΑΧ"

300 μετρα "ΑΛΑΧ ΑΛΑΧ ΑΛΑΧ ΑΛΑΧ ΑΛΑΧ"

100 μετρα "ΑΛΑΧ ΑΛΑΧ ΑΛΑΧ ΑΛΑΧ ΑΛΑΧ"

Όταν φτάνει κάτω, γκρεμοτσακίζεται.

Ξεκινάει και ο Έλληνας. Πέφτει και αρχίζει να φωνάζει στα

1000 μέτρα "ΧΡΙΣΤΟΥΛΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ ΜΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΛΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ ΜΟΥ"

800 μετρα "ΧΡΙΣΤΟΥΛΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ ΜΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΛΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ ΜΟΥ"

600 μετρα "ΧΡΙΣΤΟΥΛΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ ΜΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΛΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ ΜΟΥ"

500 μετρα "ΧΡΙΣΤΟΥΛΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ ΜΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΛΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ ΜΟΥ"

300 μετρα "ΧΡΙΣΤΟΥΛΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ ΜΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΛΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ ΜΟΥ"

100 μετρα "ΧΡΙΣΤΟΥΛΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ ΜΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΛΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ ΜΟΥ"

50 μετρα "ΒΟΥΔΑ ΒΟΥΔΑ ΒΟΥΔΑ ΒΟΥΔΑ"
 
Α να χαθείτε, μη δείτε ένα θαύμα, μη διαβάσετε τις αλήθειες, αμέσως να κράξετε όλοι σας. ΑΘΕΟΙ!

Ρε συ Κουκ, είναι 3:30 το πρωϊ και γελάω ως παλαβή με την ιστορία (πήγα και στο link και ξαναξεράθηκα).

Και μετά μου λέτε εμένα για τη δύναμη της πίστης. Ορίστε η δύναμη της πίστης. Και μάλιστα, για κάτι Θωμάδες σαν και τα μούτρα σας, ευχαρίστως να σας γνωρίσω τη θειά μου την Τασσία που κάτι τέτοια τα τρώει αμάσητα, άμα λάχει! Θα το εκτυπώσω αύριο και θα της το δώσω. Χαρές που θα κάνει!
 
Πολύ όμορφη η ιστορία. Ας μην αφήσουμε όμως τα μεγάλα εφέ να επισκιάσουν ένα ιδιαίτερα σημαντικό μήνυμα: ποτέ δεν κυκλοφορούμε με περισσότερα από 10.000 δολλάρια στις τσέπες. Αν σας φέξει και δε σας βρουν σε χωματερή, θα μοιάζετε με το Μπόρις Καρλόφ.
 
Αχάριστοι! Ε Αχάριστοι! Δε φτάνει που σκάει λίγο γέλιο στο χειλάκι σας με τις θρησκείες θέλετε να σας στείλουν και στον παράδεισο!
 
Μην το ψάχνεις Τζεϋναϊντιφάιβ. Δεν υπάρχει ελπίς. Αμα μας τελειώσουν οι Έλληνες, υπάρχουν οι Σαουδάραβες.

Καλά, σε καμιά 20αριά χρόνια θα έχω γαμπρό τον πλανητάρχη du jour και τότε σου λέω ποιοι θα συνεχίσουν να υπάρχουν (πολύ λίγοι βασικά).
 
Αμ, τί νόμισες; Επειδή, δηλαδή, ο Ιτάλο Καλβίνο έγραψε τον διχοτομημένο υποκόμη, θα υστερήσει η λογοτεχνική πέννα των θεοφοβουμένων;
Να σου πω την αλήθεια, πιστεύω ότι είναι ένα κείμενο που αξίζει πολλά λεφτά. Απόδειξη ότι ήδη τα έχει βγάλει.
 
Άσχετο, αλλά αυτοί το esoterica.gr τι πίνουν και μας δεν μας δίνουν;

Πάντως, πείτε ένα ΜΕΓΑΛΟ ευχαριστώ στον Θεό σας* γιατί εγώ σαν τον J95 δεν είμαι για να περιμένω τόσο και αν είχα το κουμπί στο χέρι, θα τόχα πατήσει πάραυτα και άνευ ενδοιασμού εδώ και πολλούς καιρούς.

* Μουά τελευταία τόχω ρίξει στην Καμπάλα γιατί πιστεύουν κι αυτοί στους "μάηδες" που μας έδενε η μάνα μας στο χέρι κάθε άνοιξη, να μη μας πιάσει ο μήνας.
 
Ti na po kai go o Xristianos orthodoxos
 
Ραμμένος… 33 ράμματα! Δεν κατάλαβα? Τι γελάτε? Πότε πήγατε εσείς διαμελισμένο σώμα στο πρώτο βοηθειών και το πήρατε πίσω ζωντανό με διπλοβελονιά?
Στην τελική, τι μας νοιάζει ο Σαουδάραβας ρε άπιστοι ειδολολατρικοί παγανόσποροι, που δεν έχετε φόβο θεού μέσα σας δεν έχετε! Ρε εδώ μιλάμε για 800.000 $. Εάν αυτό δεν είναι θαύμα, τι είναι θαύμα ?! Θωμάδες! Έχει και άμμο εδώ, δε μπορώ να βρω μια καλή ποταμίσια να σας λιθοβολήσω διάολε. Σχώρα με Δία μου. Αυτοί εδώ πιστεύουν σε βόδια και χοιρινά.
 
αγαπητέ,
χωρίς να θέλω να ξεκινήσω κανά πόλεμο, (δεν έχω και βήμα άλλωστε), μια μικρή παρατήρηση.
Το τελευταίο ποστ σας έχει ημερομηνία 4/8 και σήμερα έχουμε 29/8. Χωρίς πάλι να θέλω να καταλήξω σε συμπεράσματα άγουρα και να γεννήσω πάθη και μίση, 25 μέρες μας χωρίζουν από το τελευταίο ποστ σας.
Ίσως πήρατε κατάκαρδα το σχόλιο του μακμανους και παρατείνατε τις διακοπές σας, αλλά νησάφι, Σεπτέμβρης μπαίνει, γράψτε κατιτίς, έστω απλά ότι υγιαίνετε και το ίδιο ευχόσαστε και για εμάς.
Με την ευκαιρία να σας αφιερώσω μια παλιά επιτυχία με το ανάλογο ύφος και πόζα, το "ΓΥΡΙΣΕΕΕΕΕΕ, σου λέω ΓΥΡΙΣΕΕΕΕΕΕΕΕ" του Β. Καρρά (να ταχεις όλα τα στοιχεία σε περίπτωση που θελήσεις να κάνεις νταουνλοαντ για ναρθεις στο τσακίρ το κέφι).

Σας φιλώ
ξ.
 
Τι τους θέμε τους πολέμους; Προς τι τα μίση και ο αλληλοσπαραγμός; Άρτι αφιχθείς -που λέει ο λόγος- ετοιμάζομαι να ρίξω μια γύρα με το τραγούδι (τι ρυθμός είναι;) . Όπως βλέπετε αγαπητή ξ. είμαι καλά.
 
Δημοσίευση σχολίου

This page is powered by Blogger. Isn't yours?