<$BlogRSDUrl$>

2.11.05

Διαβάζω, διαβάζω και άκρη δε βγάζω. 

Απείρως σπουδαιότερο γεγονός (απ' την υπόθεση best) η διακοπή της επίσκεψης Παπούλια στην Αλβανία. Ερωτήματα:
Διακόπηκε με δική του αποκλειστικά πρωτοβουλία;
Είχε την έγκριση του Υπουργείου Εξωτερικών; Υπήρξε συνεννόηση;
Υπήρξαν πράγματι προβλήματα ασφαλείας;
Πώς να το κάνουμε, ο πρόεδρος της δημοκρατίας δεν σηκώνεται να φύγει επειδή κάποιοι διαδηλώνουν. Σωστοί ή λάθος, έχουν κάθε δικαίωμα να το κάνουν. Αλλιώς καταλήγουμε σε φαιδρότητες του τύπου:
κ. Παπούλιας ανέμενε επί δίωρο στο Γενικό Προξενείο της χώρας μας στο Αργυρόκαστρο τη θετική ανταπόκριση των αλβανικών αρχών στο αίτημά του να διασφαλιστεί η «διακριτικότητα» των διαδηλωτών".
Θα το καταλάβαινα αν ζητούσε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των μελών της αποστολής. Αλλά η "διακριτικότητα" των διαδηλωτών; Ένας πρόεδρος της δημοκρατίας απλά δεν υποβάλλει τέτοιου είδους αιτήματα. Και ο δημοσιογράφος, που γράφει, ελαφρά τη καρδία, "το αξιοσημείωτο είναι ότι οι αλβανικές αρχές δεν απέτρεψαν την εκδήλωση των ενεργειών αυτών" (δεν απαγόρευσαν δηλαδή τη διαδήλωση), δεν είναι σοβαρός δημοσιογράφος. Αντιλαμβάνεσαι ότι με την διακοπή της επίσκεψης, ο Π. ουσιαστικά τοποθετεί μια ομάδα διαδηλωτών στη θέση του υπουργού εξωτερικών. Αφού αυτή (η ομάδα -μικρή, μεγάλη δεν έχει σημασία) υπαγορεύει την εξωτερική "μας" πολιτική. Γελοίο! Τέτοιες ώρες καταλαβαίνω τους σκοπέλους που πρέπει να αντιμετώπισε (επιτυχώς, κατά γενική ομολογία) ο Στεφανόπουλος. Το Πασοκ τώρα, άντε να κατηγορήσει το σπλάχνο του. Η δε ΝΔ άντε να μαζεύει τα (ενδεχομένως) ασυμμάζευτα. Κι εγώ άντε να ενημερωθώ. Βρε λες να φορτωθήκαμε νέο Σαρτζετάκη;

buzz it!

 

Comments:
Πολύ φοβάμαι πως ο Παπούλιας είναι απλά πιόνι της κυβέρνησης αλλά και του κατεστημένου γενικότερα γιατί ως γνωστόν έχουν σφίξει οι κώλοι και απαιτείται να το παίξουμε λίγο πολιορκημένο φρούριο. Την απόφαση να φύγει πάντως την πήρε κατόπιν συνενόησης με τον ΥΠΕΞ.
 
Τι να πω βρε Τζέυ. Το λιγότερο έλλειψη φαντασίας αποκαλύπτει αυτό το στυλ άσκησης εξωτερικής πολιτικής. Πέρα απ' το γελοίο της υπόθεσης.
 
Πάντως είχε ελληνοπρέπεια η στάση του, πρέπει να το παραδεχτούμε. Εγώ δεν την είδα, γιατί πήγαινα τσιγάρα στον έγκλειστο Ψαριανό εκείνη την ώρα, αλλά έτσι δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος.

Ενώ η δική σου στάση, βρε Κουκουζέλη μου, έχει μια αλβανοπρέπεια(συν μία κατήφεια, μια τζαμουριά). Και του συντρόφου τζέυνάιντυφάιβ, έχει μια καθαρή τουρκοπρέπεια- είναι διαπιστωμένο.

Αχ, ωρέ να'ταν τα νιάτα δυο φορές, τα γηρατειά καμία. ( Άσχετο πλην εποικοδομητικό. Γιατί αυτό τουλάχιστον είναι καθαρό, γιου σίι)
 
Άκουσα περί Χρ. στις ειδήσεις των εννιά. Του αρέσει φαίνεται ο ρόλος κομπάρσου σε οπερέτα.
*
(το να ειρωνεύεται κανείς αυτόν τον άνθρωπο είναι σαν...εεε...σαν να ληστεύει εκκλησία)
 
Ναι, έχει δίκιο ο βατραχομάχος, πολύ πολιορκία μάς σερβίρουνε τώρα τελευταία: "Γκρίζοι Λύκοι", Τσάμηδες, ο Καμπουράκης και το Μακεδονικό...

Φαντάσου να παρακολουθού(σα)ν οι κακομοίρηδες οι Τούρκοι τα δικά μας συλλαλητήρια εθνικής αντίστασης.
 
φαντασου να καταλαβαιναν οι Πορτογαλλοι ας πουμε το μπινελικι που εφαγαν μεσα στην πρωτευουσα τους μετα απο ηττα της εθνικης τους ομαδας. Στην Ελλαδα θα τους ειχαμε ριξει τους ΟΥΚαδες νομιζω...

Φαντασου να καταλαβαιναν (ή να νοιαζονταν) οι Αμερικανοι για το ποσο μπινελικι πεφτει μπροστα απο την πρεσβεια τους καθε τρεις και λιγο (θα κανουμε τωρα καμμια πορεια που εχασε η Παναθα? ή μονο για μαλακιες θα κανετε πορειες?).

Τι να πω, τρομερη ελλειψη αξιοπρεπειεας, ο προεδρος της δημοκρατιας να το παιζει μαγκας στους Αλβανους. Αξιοπρεπεια ειναι αν φερεσαι το ιδιο στον πιο αδυναμο και στον πιο δυνατο...
 
Δημοσίευση σχολίου

This page is powered by Blogger. Isn't yours?