<$BlogRSDUrl$>

3.11.05

*
Ω! Μα είναι απολαυστικό. Και δεν είναι δικαιολογία, βάζω στοίχημα:
Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, ορισμένα μέλη του ΕΣΡ φαίνεται να υποστηρίζουν ότι δεν κατάλαβαν ότι πρόκειται για το «Best Radio» (Αττικής) αλλά για άλλη ραδιοτηλεοπτική επιχείρηση που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη κι έχει εμπλακεί στην υπόθεση με τα στημένα τηλεπαιχνίδια, γι' αυτό και οδηγήθηκαν σε αυτήν την απόφαση.

*
Απολαυστικό μεν, να μη σου τύχει εσένα δε. Ποιος μακαρθισμός και ποια λογοκρισία. Δεν είμαστε εμείς για τέτοια...
*

buzz it!

 

Comments:
Η δικαιολογία είναι τόσο ηλίθια που από μόνη της θα αποτελούσε αιτία παραίτησης των εν λόγω μελών σε περίπτωση που ήταν αλήθεια, που σιγά μην είναι.
 
Αν και πειρατής του γλυκού νερού, να σου πω ότι, για μένα, η πειρατική πρακτική είχε νόημα όσο προωθούσε την ιδέα της ελευθερίας. Από την εποχή των πειρατών είδα, στην πράξη, την πειρατική πρακτική να βοηθάει την μεταλλαγή της ελευθερίας στο απολύτως αντίθετό της. Εμένα ήταν αυτή (η ελευθερία δηλαδή) που με ενδιέφερε και με κινητοποιούσε, όχι το πειρατιλίκι. Επί πλέον, Πάνο, η συνέπεια (ή "συνέπεια" αν προτιμάς) έχει πάψει να μ' ενδιαφέρει. "Ο δρόμος μου γραμμή όλο ζικ ζακ" τραγουδάει ο Σαββόπουλος και η φωνή του συντονίζεται με τις εμπειρίες μου. Απ' όσους συνάντησα, όσοι πορεύτηκαν με σημαία τους τη συνέπεια, ήταν αυτοί που, περνώντας τα χρόνια, έγιναν αγνώριστοι. Μερικές φορές αποκρουστικοί. Μου φαίνεται, για να συνθηματολογήσω και λίγο, ότι, αν θες να παραμείνεις ίδιος, χρειάζεται να αλλάζεις συνεχώς.

Εν τέλει πρέπει να είμαστε η μόνη χώρα που το κανάλι της Βουλής εκπέμπει με παράσιτα (στο Χαλάνδρι τουλάχιστον) και κανείς δε συγκινείται εμπράκτως.΄Εκφράζομαι ανεπαρκώς, αλλά με καταλαβαίνεις πιστεύω.
 
Κι εγώ τείνω να πιστέψω πως δεν είναι δικαιολογία. Ότι δηλαδή κάποια (κατά τ' άλλα "πλήρους απασχόλησης") μέλη επικυρώνουν αποφάσεις in batch mode, από τηλεφώνου, την ώρα που βλέπουν Τατιάνα στην αίθουσα της συνεδρίας, ή δεν ξέρω κι εγώ πώς αλλιώς. Το βασικό συμπέρασμα, βέβαια, δεν αλλάζει. Ήταν αυταρχισμός, έγινε αυταρχισμός+πλημμελής άσκηση καθηκόντων.
 
Αυταρχισμός; Μα εδώ φαινόταν εξ αρχής ότι η απόφαση δεν πρόκειται να υλοποιηθεί. Το πιθανότερο είναι ότι και οι εμπνευστές της το ήξεραν. Έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο να κατάληξαν στη συγκεκριμένη απόφαση, προκειμένου να είναι σίγουροι ότι δεν πρόκειται να εφαρμοστεί, εξασφαλίζοντας έτσι στο κυβερνών κόμμα την πίτα ολόκληρη και τα σκυλιά χορτάτα, αδιαφορώντας (ξύνοντας, μεταξύ άλλων, με νόημα τ' α_____ τους ενώ αποφάσιζαν) για τη γελοιοποίηση και την διαπαραταξιακή κατακραυγή; Βλακεία; Ίσως. Όμως ο μακιαβελισμός στην μεταμοντέρνα Ελλάδα απέπνεε σχεδόν πάντα ένα άρωμα κουτοπονηριάς, μια οσμή βλακείας. Αυτά όμως είναι υποθέσεις... εν τω μεταξύ θα δίσταζα να κάνω λόγο για αυταρχισμό.
 
Να 'μαστε καλά. Άντε, στην υγειά σου!
*
 
Δημοσίευση σχολίου

This page is powered by Blogger. Isn't yours?