<$BlogRSDUrl$>

2.11.05

Robert Crumb - Despair (Comic book cover) - 1970.



Έκθεση με τίτλο "Κορυφαίοι Δημιουργοί Αμερικανικών Κόμικς" (Μasters of American Comics) στο UCLA.

buzz it!

 

Comments:
να υποθέσω ότι πρόλαβες το τελευταίο new yorker αφιερωμένο σε art & architecture? hours of fun guaranteed...
 
Of course. Αλλά το άρθρο για τα graphic novels με νευρίασε. Η γλώσσα που χρησιμοποιεί...το υφάκι του... "Like life changing poetry of yore, graphic novels are a young person's art, demanding and rewarding mental flexibility and nervous stamina"?. "The difficulty of graphic novels [...] gives them the opalescent sheen of avant-gardism"? Come on. Προφανώς άρχισε να διαβάζει κόμικς χθες. Και δεν δίνει διάρα τσακιστή γι αυτά. Θα το χαρακτήριζα a snob's guide to comics.
*
Εδώ μια συζήτηση για το άρθρο.
*
Σ ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον.
*
 
Το τεύχος συνολικά είναι όντως hours of fun guaranteed... (όπως -σχεδόν- πάντα)
 
όντως.. στη θέση του συγκεκριμένου άρθρου θα μπορούσε να υπήρχε κάτι πολύ πιο insightful/enlightening- και πιο κοντά στα high standards του περιοδικού..και γω σε άλλα αρθρα αναφερόμουν...
anyway...in other news: έχω αρχίσει και γω να γράφω/ζωγραφίζω ένα graphic novel εδώ και μερικές εβδομάδες. progress is slow but sure...και αν μπορώ να πω ένα πράγμα για το experience είναι ότι είναι τόσο (μα τόοοσο) ευχάριστο/διασκεδαστικό και challenging που εύχομαι να μου 'φάει' πολύ χρόνο. πάντως, όταν είμαι έτοιμος να μοιραστώ τα πρώτα δείγματα, είσαι από τους λίγους που θα σκεφτόμουν να το μοιραστώ. THANK YOU, for the food (for thought).
 
Εκπληκτικό το έξώφυλλο του Crumb, από μόνο του το καρέ φτιάχνει ολόκληρη νουβέλα.
Απ'την έκθεση του UCLA, το RAW No.3 του Panter (αν δεν κάνω λάθος) υπήρξε εξώφυλλο και στη Βαβέλ.
 
Αν θυμάμαι καλά, ναι. Κι εμένα μ' αρέσει πολύ. Το είχα βρει παλιά, σ' ένα ημερολόγιο με εξώφυλλα του Crumb και το είχα κολλήσει στον τοίχο. Είναι σάτιρα ,των έργων του Μπέργκμαν, μάλλον, αλλά είναι, όπως πάντα με τον Crumb, και κάτι παραπάνω.
 
Δημοσίευση σχολίου

This page is powered by Blogger. Isn't yours?