<$BlogRSDUrl$>

6.3.06

αυτογνωσίας απόπειρες. 


1968?

*

ένα,
*
δύο,
*
τρία.
*

buzz it!

 

Comments:
Αγαπητέ φίλε /φίλη (χάριν συντομίας – συγνώμη, ε;)
Για ενημέρωσή σου (και των πολυπληθών αναγνωστών σου) αντέγραψα και σου στέλνω το ποστ του ΗΜΙΑΙΜΟΥ (http://imiaimos.blogspot.com/) Περισσότερα σχετικά, στο ιστολόγιο του Ημίαιμου και στα «μτΚ». Θένξ!
-----------
Το TRISAN εξόκειλε πριν δυό μήνες στην ωραιότερη παραλία της Θάσου.
Γεμάτο μπαμπακόσπορο. Δεν είναι δα και κανένα «θηρίο» της θάλασσας.
Στη ναυτική ορολογία θα το λέγαμε «τραμπάκουλο», μεταμοντέρνο «λίμπερτυ», καραβάκι, δηλαδή, που παρακαλούσε να αποσυρθεί αλλά με την κατάσταση των ΝΑΤ (Ναυτικών Ασφαλιστικών Ταμείων) διεθνώς, όλο και παρέτεινε τον ενεργό του βίο, μέχρι που αγανάκτησε και αποφάσισε να δώσει τέλος στη σταδιοδρομία του εκεί στη μαγευτική ΘΑΣΟ.
Θα ήταν ακόμη μία θλιβερή ιστορία ναυαγίου (όπως όλα τα ναυάγια) αν δεν υπήρχε και η οικολογική διάσταση –που είναι μάλλον τουριστικοοικονομική- αφού το ναυάγιο «ρυπαίνει» και «μολύνει» την καλοκαιρινή αγελάδα με το γάλα για την εντόπια οικονομία, με τις διαρροές λαδιών, πετρελαίων κλπ, και με τον μουχλιασμένο, πια, βαμβακόσπορο να βρωμάει χυδαία.
Υπάρχουν όμως κι άλλες παράμέτροι που φαίνονται μικρολεπτομέρειες αλλά είναι άκρως αποκαλυπτικές για το τι επιφυλάσσει η Φύση όταν παραβιάζεις την διαχρονική ισορροπία της.
Αντιγράφω: «….άρχισε ήδη να παρατηρούνται αλλαγές στην ακτογραμμή. Η άμμος συγκεντρώνεται γύρω-γύρω από το ναυάγιο, απογυμνώνοντας άλλα σημεία της ακτής….»
Ένα τόσο δα καραβάκι, 500-700 τετραγωνικά μέτρα, 1000-2000 τόνων, άλλαξε τη συμπεριφορά της θάλασσας. Και σε δυό μήνες έχουμε:
Αλλαγές στην ακτογραμμή.
Απογύμνωση σημείων της ακτής και συγκέντρωση της άμμου γύρω από το ναυάγιο.
Για σκεφτείτε.
Πεντακόσια στρέμματα (πεντακόσιες χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα) διάδρομος προσγείωσης του αεροδρομίου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ένα καράβι 7.500.000 τόνων (επτάμισυ εκατομμυρίων τόνων) ναυαγισμένο ως επέκταση μέσα στη θάλασσα.
Και, λένε, "τι να τις κάνουμε τις μελέτες; τις επιπτώσεις θα τις αντιμετωπίζουμε κατά την κατασκευή και όπως αυτές θα παρουσιάζονται".
Οι Αλήτες!
 
Αυτό λέγεται επαναστατικό spamming. Από τον Πάνο είναι καλοδεχούμενο.
 
διάδρομοι προσγείωσης; χαζοί δημοσιογράφοι; ανούσιες δουλειές; διαζύγια; κυκλοφοριακό; φτώχεια; υποκλοπές;

Μία είναι η λύσις!

Spragg!

(αλλιώς, "βάλε και λίγο χέρι" που λέει κι ο Ψωμιάδης -- πολύ το μελετάει το χέρι, ρε μπας...)
 
Καταστημααα!
Ποστ!
 
Kι όχι τιποτ¨άλλο δηλαδή αλλά σε κείνη την παραλία κολυμπάμε όλο το καλοκαίρι.
Τον διάδρομο προσγείωσης ασ¨τον εκεί που είναι.Δεν παίζουνε με τέτοια πράγματα όταν είμαστε στον αέρα.
 
Ε, ισύ ου παραπάνου. Ποιον είπις ποστ, ρε;
 
Αφηστε τωρα τις μαλαγανιες και τα καμποηλικια για να κερδισετε χρονο και βαλτε μας κανενα ποστακι απ αυτα τα ωραια που ξερετε.
 
Κύριε Φώλιε, σας αναγνωρίζω ως μπροστάρη των λαϊκών διεκδικήσεων και ακολουθώ.

(ποστ? ποστ? :-))))
 
Δημοσίευση σχολίου

This page is powered by Blogger. Isn't yours?