<$BlogRSDUrl$>

9.7.06

1963: ο Φ. Ζ. παίζει ποδήλατο. 

     

Ο Ζάππα είναι την εποχή εκείνη 23 χρονών. Είχε πρόσφατα συνθέσει το σάουντρακ για τη "χειρότερη ταινία του κόσμου".

(Η οποία έμαθα παίχτηκε πρόσφατα και στην Ελλάδα. Μα πού ήμουνα;)

*

8 χρόνια αργότερα, το 1971, ο Τζων Λέννον θα παίξει με τον Φρανκ Ζάππα (Και η Γιόκο μαζί του. Μου σπάει τα νεύρα αυτή η γυναίκα, αλλά ας είναι ο Τζων ευχαριστημένος και δεν θα πω κουβέντα).:

Ένα,
Δύο,
Τρία.

Περισσότερες πληροφορίες βρίσκεις εύκολα αν ψάξεις.
*
Όλα τα βίντεο χάρη στον μερακλή FunkyKong.

buzz it!

 

Comments:
Δες κι αυτό. ;)

Καλημέρα...
 
ωραίο ποστ. εδώ συνήθως κάποιος θα λεγε 'που τα βρίσκεις;' Μ' άρεσε πώς τα ένωσες μεταξύ τους.
Για την Γιόκο Όνο που όλοι την κατηγορούν ότι διέλυσε τους Beatles, μπορεί, αλλά μ'αρέσει η τέχνη της.
Λίγο άσχετο: σε ένα επεισόδιο Simpsons, o Barney (ένας μονίμως μεθυσμένος χαρακτήρας) συναντάει σε κάτι μουσικά βραβεία την Linda McCartney και της λέει: "Linda McCartney??! You 've desrtoyed the Wings!"
:)
 
Γεια σου Tafli. Το είδα το βίντεο που μ’ έστειλες να δω. Έχει ενδιαφέρον το ότι νεώτερος ο Ζάππα ανεχόταν τις, ας πούμε, προσβολές του παρουσιαστή (Στηβ Άλεν) χωρίς να χάσει ούτε στιγμή το παιχνιδιάρικο ύφος του. Μεγάλη εντύπωση μου έκανε. Βλέποντας τον στο δεύτερο βίντεο (του CNN), μου φάνηκε ότι είχε μεταμορφωθεί σε βαρύ πεπόνι. Με χιούμορ πάντα. Ευφυής πάντα. Αλλά βαρύ πεπόνι! Στενοχωρέθηκα λίγο. Βέβαια ο Στηβ Άλεν δεν ήταν τυχαίος (παίζει κι ωραία πιάνο), αλλά και πάλι...
*
Ευχαριστώ πολύ enteka. Ωραίοι είναι οι Σίμπσονς. Όταν έπαιζε το ΜTV παλιότερα τους έβλεπα ανελλιπώς.
*
 
Έχει ενδιαφέρον το ότι νεώτερος ο Ζάππα ανεχόταν τις, ας πούμε, προσβολές του παρουσιαστή (Στηβ Άλεν) χωρίς να χάσει ούτε στιγμή το παιχνιδιάρικο ύφος του.

Πέραν της ηλικίας, πρέπει νομίζω να συνεκτιμήσουμε τους συνομιλητές του αλλά και το λόγο παρουσίας του. Με άλλη διάθεση πας να παίξεις ποδήλατο σε ένα "σόου" και αλλιώς πας για προσυμφωνημένη σφαγή ανάμεσα στους συντηρητικούς λύκους. Μπορεί και στη συνέντευξη να 'θελε να δείξει ακριβώς αυτό: την αδιαφορία του για τη γνώμη τους, τη σεμνότητά τους, τη λογοκρισία τους και κάθε τι που τον περιόριζε αισθητικά.

Καλό απόγεμα...
 
Δημοσίευση σχολίου

This page is powered by Blogger. Isn't yours?