<$BlogRSDUrl$>

3.7.06

But to live outside the law, you must be honest- B.Dylan, 25 χρονών.



κλικ στην εικόνα.

Περί ασύλου κτλ: Η συνείδηση μου δεν μου επιτρέπει να μη θυμηθώ ότι το πράγμα ξεκίνησε, που λέει ο λόγος, από παλιά (Όταν ο καθηγητής κύριος Χουρμουζιάδης διαπίστωνε ότι:«η διοργάνωση της εκδήλωσης από το πανεπιστήμιο είναι άκρως επικίνδυνη για την σωστή σκέψη που πρέπει να μας διακρίνει» και δεν άκουσε καμία, σχεδόν, διαμαρτυρία). Και συνεχίζεται έτσι κι έτσι. Κι έτσι. Πρόσεξε: δεν έχω κανένα πρόβλημα με το "ρεμπελιό― υπό τη διευρυμένη σημασία του: εξέγερση, ξεσηκωμός, ανυπακοή, περιπλάνηση, αλητεία", αλλά ρεμπελιό με συνέπειες: Στοιχειώδης τιμιότητα το επιβάλλει.

*

buzz it!

 

Comments:
Ναι και ναι και δυστυχώς.
 
Αγαπητέ kuk,
Ελπίζω να μην ταυτίζεις τη θεωρητική, λίγο-πολύ, συζήτησή μας περί ρεμπελιού (ποπολάρων, Χωρικών του Μούνστερ και φαντασιακών του '68...), με το συμβάν του Οικον. Παν/μιου Πειραιώς.

Κάθε σύγκρουση (έστω, ανακατωσούρα), κάθε ρεμπέλεμα, εμπεριέχει και τον Θερμιδώρ του.
Εξάλλου ποτέ δεν μίλησα για έλλογους αγγέλους...

ΗΙΗ
 
Επιτέλους, ναι, αγαπητέ kuk. Παρά τις διαφωνίες μου με διάφορα αιτήματα των φοιτητών στις τελευταίες κινητοποιήσεις, ήμουν από αυτούς που χάρηκαν με αυτή την αγωνιστική αναλαμπή. Αυτό που ποτέ δεν κατάφερα να χωνέψω πάντως, ακόμα κι όταν πριν χρόνια κατεβαίναμε κι εμείς στις καταλήψεις και στις διαδηλώσεις, ήταν κι αυτή η απαίτηση εκ των υστέρων να μη χαθεί η εξεταστική. Και μας δινόταν, όπως θα δοθεί και τώρα. Ήταν εκεί που μου φαινόταν κι εμένα ότι η εντιμότητα χανόταν. Όταν δεν υπάρχουν συνέπειες τότε "τίποτα δεν είναι πραγματικό και όλα επιτρέπονται".
 
Αγαπητότατε nikoxy,
να πω ότι περιμένω εναγωνίως την 18η Μπρυμέρ;

HRH
 
Δημοσίευση σχολίου

This page is powered by Blogger. Isn't yours?