<$BlogRSDUrl$>

5.12.06

spam 

Από το Αγγλικό-Ελληνικό, Ελληνικό-Αγγλικό λεξικό της ΜΑΤΖΕΝΤΑ:
Ενδιαφέρον παρουσιάζει η ετυμολογία της λέξης spam. Έχει τις ρίζες της στην ομάδα Βρετανών κωμικών Monty Python. 1. Σε ένα από τα πολλά τους κωμικά δρώμενα μία ομάδα Βίκινγκς επαναλάμβανε εν χορώ, την ακατανόητη λέξη "spam, spam, spam" όλο και πιο δυνατά, ώστε να καλύπτει κάθε άλλη κουβέντα. Στο η-ταχυδρομείο η λέξη "spam" θεωρήθηκε συνώνυμο των ηλεκτρονικών σκουπιδιών, γιατί, όπως και οι ιαχές των Βίκινγκς, τείνει να γεμίζει τα η-γραμματοκιβώτια σε τέτοιο βαθμό, ώστε να είναι σχεδόν αδύνατη η κανονική χρήση του η-ταχυδρομείου. Επιπλέον το "spam" έχει το ίδιο εκνευριστικό αποτέλεσμα στον παραλήπτη του, όπως η "κακή" μουσική των Βίκινγκς στο αντίστοιχο κωμικό δρώμενο. (περιοδικό RAM, Ιούλιος-Αύγουστος 2003) 2. Η ίδια ομάδα κωμικών στην εκπομπή Ιπτάμενο Τσίρκο, παρουσίασε ένα δρώμενο με τίτλο "spam, spam, spam". Η λέξη spam προέρχεται από τα αρχικά της φράσης "spiced pork and ham" και χρησιμοποιείται ως συνώνυμο φαγητών που θα καταναλώναμε μόνο εάν ναυαγούσαμε σε ένα νησί όπου θα υπήρχαν μόνο βότσαλα και κονσέρβες spam. Στο δρώμενο ένα ζευγάρι κάθεται σε ένα εστιατόριο για φαγητό, αλλά ό,τι πιάτο κι αν παραγγείλει, περιέχει spam. Στο δρώμενο αυτό η λέξη spam επαναλήφθηκε 120 φορές και δεν άργησε να γίνει της μόδας. Χρησιμοποιήθηκε για κάτι ενοχλητικό που επαναλαμβάνεται. Το δρώμενο ήταν προφητικό, γιατί η σερβιτόρα ήταν το ίδιο ενοχλητική όπως είναι σήμερα και τα μηνύματα spam. (περιοδικό CHIP, Ιούλιος 2003)



59 σκετς των Monty Python. (Μέσω Ochblog.)

buzz it!

 

Comments:
Από όσο ξέρω το spam ήταν το είδος φαγητού που είχαν σιχαθεί να τρώνε οι Άγγλοι κατά τον Β' ΠΠ. Κονσερβοποιημένες τροφές δηλαδή και οι Monty Python έφτιαξαν ένα σουρεαλιστικό σκετσάκι που πέρασε στην ιστορία.
 
The European Union has rejected Hormel's attempt to claim Spam as a trademark for unsolicited commercial email. Hormel is the manufacturer of Spam™, the canned pork product, shipments of which by the United States were reportedly credited by Nikita Khruschev with feeding the Red Army during the Second World War. Not surprisingly, Hormel takes Spam very seriously - they even have a Spam Museum.

Από το Language Log (Spam Will Be Spam)
 
Όπως ακριβώς τα λένε ο Ισκιοπεριπατητής και ο Ακίνδυνος.

Ιδού και το υπέροχο κλασικό βίντεο


Spam Spam Spam

 
Ουφ, σπάμαρα με το σπαμβίντεο των Spam...


εεεσπαμ... SpamMonty SpamPythons
 
Με spamσυγχωρείτε για το sπαmσχόλιο

Μου spamαρέσει το spam, spamγιατί να το spamκρύψωμεν spamάλλωστε...(spam)!!
 
Δημοσίευση σχολίου

This page is powered by Blogger. Isn't yours?