<$BlogRSDUrl$>

14.1.07

Επαρχία. 



Όσο ήμουν στην Κρήτη, την έβγαλα ακούγοντας τους Fabulous Trobadors. Συγκρότημα με έδρα την Τουλούζη (τι συγκρότημα δηλαδή, δυο άνθρωποι είναι) με το οποίο διατηρώ εικοσαετή σχέση. Άκουγα τραγουδάκια από τον τελευταίο τους δίσκο Duels de Tchatche, et autres trucs du folklore Toulousain. Tchatche είναι η πάρλα στην διάλεκτο της νότιας Γαλλίας. Σου στέλνω ένα τραγουδάκι που παρουσιάζει πώς φαντάζονται τον Τουλουζάνο. Έβαλα τα λόγια του τραγουδιού σε ξεχωριστή σελίδα μαζί τρία ακόμα τραγούδια.


κατέβασον (δεξί κλικ-->save as).

Οι fabulous μου θύμισαν ένα τραγούδι από την Κύπρο. Άκουσε το. Για να καταλάβεις τι λέει πρέπει να το ακούσεις τουλάχιστον δέκα φορές. Όπως κι εγώ. Όποιος φίλος θυμάται το όνομα του συγκροτήματος (είναι MaZD & TMC?) ή άλλες διευθύνσεις, θα με υποχρεώσει αν μου τις στείλει.


κατέβασον (δεξί κλικ-->save as).


ΥΓ. Tchatcher, Occitan, Felix Castan.

buzz it!

 

Comments:
"Je ne crois pas en Bourdieu/J'ai pas confiance en Marcos/Je ne ris pas aux gags de Bedos/Ça c'est bien toulousain",


1. http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=54215254
2.
http://www.radio-fmr.net/article.php3?id_article=58
 
http://www.hiphop.com.cy/2/downloads/cat_view-12.html
 
Τζυμπροσκούμπρια.
 
Χωρίς να ξεχνάμε τους (τώρα διαλυμένους) HCH.
 
Συνειρμοί... Βλέποντας τον τίτλο του ποστ σκέφτηκα να γράψω κάτι για το νησί μου.. μόλις διάβασα το κείμενο, η φλασιά ήταν να ανεβάσω φωτο απο το αεροδρόμιο της Τουλούζης!..
Τώρα που άκουσα τα τραγουδάκια πάω για επισκευή αυτιών!:-ΡΡ
 
Αν σου αρέσει η μουσική του Γαλλικού Νότου, ρίξε μια ματιά στους Massilia Sound System και στους σούπερ-ντούπερ-ουάου Dupain.

Λογικά θα τους ξέρεις ήδη.

http://www.youtube.com/watch?v=AVp1p3Vz2jo
 
Ματσ-μουτς
 
Αγαπητή la do la, συμπλήρωσα τους στίχους και σας αφιέρωσα κι ένα τραγούδι. Περάστε μέσα. Ευχαριστώ και για τα λινκς.

Αδελφέ, δεν αντέχω τα ντόπια βαριά πεπόνια. Ημισκούμπ και πάλι ημισκούμπ.

Φίλε μου Σραόσα, ο ήχος των HCH είναι συναρπαστικός. Πάσχουν, όπως οι περισσότεροι του χώρου, από έλλειψη χιούμορ και, κάτι που πάει μαζί, από το σύνδρομο του εισαγγελέα. Θα ήθελα να άκουγα πώς θα παρουσίαζαν μια απλή σκηνή από τη ζωή τους (όχι όμως του τύπου σε-βρήκα-και-συ-μ-άφησες-και-τώρα-είμαι-
πολυμαπαραπολυστεναχωρημένος.) Θα ήθελα να άκουγα τι θα είχαν να πουν για τους ανθρώπους με τους οποίους κάνουν καθημερινά παρέα. Τους κολλητούς τους. Μου τη δίνει που αναμασούν κοινοτοπίες νέα παιδιά.... Χρήσιμες κοινοτοπίες, δε λέω αλλά...εμ...κοινοτοπίες.

Ροδιά, ελπίζω η βλάβη να μην ήταν ανήκεστος. Πρέπει να βάζω προειδοποιήσεις.

En passant, ναι τους ξέρω τους massilia. Και τους αγαπώ πολύ κι αυτούς. Ωραίοι οι Dupain. Και το βιντεοκλίπ, μ’ όλους αυτούς τους σταχανοβίτες, πολύ καλό.

Μπερεκέτη, ματς-μουτς 1-0.
 
Κουκ, αυτή είναι η νόσος του χιπχόπ: πολλή σοβαροφάνεια, παντού σαπίλα και δγια-φθο-ρά, είστε όλοι μαλάκες, είμαι ατελείωτος στο σεξ (45λεπτο και βάλε, κι από διαστάσεις, συρμός μετρό της μπλε γραμμής), άκου τη φωνή μου δες και το βρακί μου (γιατί το παντελόνι μού είναι στα γόνατα), λαέ πολέμα σε πνίγουνε στο ψέμα κτλ. Τι να κάνουμε. Έφυγε η (κάθε) ΚΝΕ κι ήρθε κι έκατσε το χιπχοπ στη θέση του...

Κι εγώ γουστάρω ημίζ. Έχουνε και χιούμορ... είναι και γλωσσικά πιο τσαχπινάτοι από πολλούς (το "τι θέλει αυτός ο διάολας" από το 'Πάμε Παραλία' το έχω καθιερώσει).
 
Δημοσίευση σχολίου

This page is powered by Blogger. Isn't yours?