<$BlogRSDUrl$>

17.9.07

Το χρέος. 

6:30 πμ. Πίσω από την πόρτα της τάξης με περίμεναν...






Έξω, λίγοι στην αρχή...





Μέσα, καταγράφονται οι αναμενόμενες απουσίες. Νο πρόμπλεμ.

*

Στις 7 πμ, ο πρώτος...





...και έπεται συνέχεια.



Περί δικαστικής αντιπροσώπου: Πρώτον, εξαιρετική στη δουλειά της. Δημιούργησε κλίμα εμπιστοσύνης που φάνηκε χρήσιμο το βράδυ. Δεύτερον, όταν οι γυναίκες φοράνε τα ωραία, λευκά, ελαφρά, φθινοπωρινά ρούχα, με το που θα πέσει πάνω τους το δυνατό το φως του ήλιου, γίνονται η χαρά του άνδρα.

Είτε είναι ντυμένες, είτε όχι: Το ίδιο.


***



Πολλή δουλειά. Στις τέσσερις διάλειμμα. Κατάβαση στην τουαλέτα του σχολείου...



Τα εθνικά χρώματα
πανταχού παρόντα.
Το "μωό μου" μου άρεσε.



Ακολουθεί γαστριμαργικό όργιο επί τεταρτημόριον της ώρας.







*

Το απόγευμα τελειώνουν τα ψηφοδέλτια
των μικρών κομμάτων.
Ουδείς ενδιαφέρεται,
πλην της δικαστικής αντιπροσώπου.
Βουτιές στις σακουλές με τις πεταμένες ψήφους.
Ανακύκλωση.
Παίδες, μη σκίζετε τα ψηφοδέλτια
αφού ψηφίσετε



*

Η κάλπη γεμίζει. Οι προηγούμενες εκλογές έχουν αφήσει τα ίχνη τους πάνω της. Σίγουρα υπάρχει κάποιος υπεύθυνος για τον καθαρισμό τους.



*

Τα φώτα ανάβουν.



Οι φάκελοι αδειάζουν.





Παρατήρηση για τους αντιπροσώπους των κομμάτων: Το ΠΑΣΟΚ ήταν απόν, ή μάλλον παρόν ανά πεντάωρo. Μαζί μας, οι δύο γυναίκες της ΝΔ και ο φοιτητής του ΚΚΕ. Άψογοι όλοι. Βοήθησαν χωρίς πολλά-πολλά λόγια. Ιδιαίτερα οι γυναίκες της ΝΔ, ήρεμη δύναμη. Φιλότιμες. Μια το πρωί και μια το απόγευμα. Η δεύτερη κάθισε μέχρι τέλους. Αν και μου έδωσε την εντύπωση ότι ήξερε (ή υποψιαζόταν) τα αποτελέσματα, βοήθησε στην καταμέτρηση τόσο των ψήφων όσο και των σταυρών. Και του δικού της και των άλλων κομμάτων. Της βγάζω το καπέλο.


*

Γύρω στις δύο πμ επιστροφή. Τα φώτα μένουν.



*

buzz it!

 

Comments:
Μου άρεσε αυτό το ποστάκι.
Έκανες να φαίνεται εμπειρία κάτι που το νόμιζα αγγαρεία.
 
Να ρωτήσω κάτι εντελώς ντεκαβλέ; Υπάρχει νόμος που απαγορεύει στους πολίτες να παίρνουν μαζί τους, μετά την αποχώρηση από το παραβάν, τα υπόλοιπα ψηφοδέλτια;

Χαιρετισμούς, kuk! (it's been a long time που δεν τα έχουμε πει)
 
Ο παππούς μου τα έπαιρνε μαζί του τα ψηφοδέλτια. Τα έπιανε με ένα συνδετήρα κατ τα έκανε patchwork σημειωματάριο. Σουρεαλιστικός αντικοινοβουλευτισμός, πρώιμη οικολογική συνείδηση, δεν ξέρω.

Πείθεις ότι πέρασες καλά. Αλλά επίσης είναι φανερό ότι η σύγκριση με την πλούσια web 2.0 εφορευτική παράδοση του λαού μας (user-generated votes το 61 π.χ) δεν σε συμφέρει.
 
Δεύτερον, όταν οι γυναίκες φοράνε τα ωραία, λευκά, ελαφρά, φθινοπωρινά ρούχα, με το που θα πέσει πάνω τους το δυνατό το φως του ήλιου, γίνονται η χαρά του άνδρα. Είτε είναι ντυμένες, είτε όχι: Το ίδιο.
Ποίηση, και το απόσπασμα και το θέμα. Από αίσθηση ευθύνης η κυρία δικηγόρος, φαντάζομαι, κάπως πρέπει να διασκεδάσει και η ανία των εφόρων. Μόνο εμένα δε μου τυχαίνουν τέτοια όταν με καλεί το καθήκον (συνήθως, είναι στη διπλανή αίθουσα τα σπουδαία).

Ο παππούς μου τα έπαιρνε μαζί του τα ψηφοδέλτια. Τα έπιανε με ένα συνδετήρα κατ τα έκανε patchwork σημειωματάριο
Κι εμείς το ίδιο κάναμε οικογενειακώς πριν μιάμιση δεκαετία. Σπάει νεύρα αυτή η σπατάλη.

Έκανες να φαίνεται εμπειρία κάτι που το νόμιζα αγγαρεία.
@magica, αγγαρεία είναι, αλλά αφού το περνάς γιατί να μην το διασκεδάσεις. Respect, kuk.
 
τέλειο ρε συ! τέλειο!

:-)
 
Βέρυ γκουντ....
 
Κατάφερες και έκανες τις εκλογές ποίημα*! Αυτό κι αν είναι κατόρθωμα!! Υποκλίνομαι, για μία ακόμη φορά, στο ταλέντο σου…

* «Διαβάζοντας» το «φωτοποιήμα» σου ένοιωσα σαν να διάβαζα διήγημα του Κουμανταρέα! (Μην το ψάχνεις, το λέω όπως μου’ρθε!)
 
"Είτε είναι ντυμένες, είτε όχι: Το ίδιο."

έλα τώρα...
 
Μάτζικα, εμπειρία και αγγαρεία ταυτόχρονα. Κάμποσες από τις εμπειρίες μου θα προτιμούσα να μην τις είχα ποτέ.
*
Σπύρο, εγώ πάντα έπαιρνα τα ψηφοδέλτια μαζί μου και κανείς δεν είπε ποτέ κουβέντα. Τα έπαιρνα για ιστορικούς υποτίθεται λόγους. Σε κάνα δίωρο τα ξέχναγα κάπου και τα έχανα. Ο μπαμπάς μου όμως είχε, περίπου όπως ο παππούς του Ακίνδυνου και του Αστέρη, μπλοκάκια φτιαγμένα με ψηφοδέλτια. Λογικό, διότι, σαν δικηγόρος που ήταν, όλο και κάποιος υποψήφιος (ή πολιτευτής) θα βρισκόταν στο διπλανό γραφείο με τόνους άχρηστων ψηφοδελτίων.

Πες στη LifO να βάλει RSS για να μπορώ να παρακολουθώ πιο άμεσα τα τεκταινόμενα κι όχι σε τακτά χρονικά διαστήματα.
*
Ακίνδυνε, θα οδηγηθούμε σε σουρεαλιστικές καταστάσεις (με την καλή και την κακή έννοια) αν μιλήσουμε λες και ήταν προχθές το 61. Ακόμα και το Web 2.0 έχει καμιά φορά ανάγκη το delete...
*
Αστέρη, "Ποίηση, και το απόσπασμα και το θέμα." Υπερβολές αλλά την καταβρίσκω.
*
Provato, :)
*
Γεράσιμε, θενκς.
*
etc, που και γιατί χάνεσαι εσύ; Ευτυχώς που επιστρέφεις. Πολύ ωραίο το σκίτσο στο τελευταίο 9.
*
J95, έχεις δίκιο. Όπως ακριβώς την είδα μου φάνηκε πιο σέξι. Δεν κράτησε όμως πολύ. Μια εικόνα ήταν και πάει...
*
 
Σουρεαλιστικώς σπήκιν ceci n'est pas une feed
 
Στην αρχή, όταν είδα μπάτσους και κάγκελα και με αυτό το "στην τάξη με περίμεναν", άρχισα να φτιάχνω σενάρια: ότι κάνεις εθελοντική εργασία στη φυλακή με μαθήματα σε φυλακισμένους κ.τ.τ. Μετά το αναγνώρισα, είναι το σχολείο που τελείωσα... (δεν μιλάω συνεκδοχικά, τελείωσα το 1ο) Ο σταματημένος χρόνος
 
Ακίνδυνε, ευχαριστώ. Πού το βρήκες βρε αθεόφοβε; Αλλά όλα μαζί τα μπλογκ δεν λέει. Έχω ανάγκη να ξεχωρίζω ποιον θα παρακολουθώ... Το πέρασα όμως στον γκουγκλρήντερ.

Τέττιξ, όταν σκέφτομαι ότι έχεις συμβάλλει κι εσύ για να γίνουν τα βαθουλώματα δεξιά κι αριστερά στις μαρμάρινες σκάλες του σχολείου, συγκινούμαι.
 
Τι να λέμε τώρα, μετάνιωσα που την κοπάνισα.
Άσε που αυτό το Χαλάνδρι έχει πάρει πλέον μυθικές διαστάσεις :)))
 
Υπάρχει ένα βιβλίο του Καλβίνο που λέγεται "Μια μέρα από την ζωή ενός εκλογικού αντιπροσώπου" (νομίζω, με τους τίτλους μπερδεύομαι κάπως)
Το κομμάτι σου είναι πολύ ωραίο, οι επιλογές των πλάνων άψογες (όχι πρόσωπα) και όλα μαζί σε κάνουν να "βλέπεις" την μέρα. Μπράβο, δεν σε ήξερα...
 
εύγε!!!!!
 
Άντε!Και του χρόνου υποψήφιος.
 
Είδα ποιο framework χρησιμοποιούν οι δημιουργοί του lifo.gr κι έπειτα ήταν εύκολο.

Για τις ανάγκες σου, με το συμπάθειο κιόλας, χρειάζεσαι σωλήνες. Κι ένας λογαριασμός στο γιαχού δεν θα έβλαπτε. Με view source (το κουμπί, όχι την επιλογή στο μενού του μπράουζερ) πιστεύω θα καταλάβεις πως δουλεύει. Ωστόσο διατηρώ μια επιφύλαξη για το αν όντως δουλεύει όπως πρέπει. Φοβάμαι μήπως θα δείχνει τα δέκα τελευταία που τυχαίνει να υπάρχουν τη στιγμή που το τρέχεις. Αν το βρεις χρήσιμο, clone και βάλε στο φίλτρο το username των μπλογκερ που θες (όχι το όνομα τους ή το όνομα του μπλογκ, αλλά εκείνο που φαίνεται στο url)
 
Δημοσίευση σχολίου

This page is powered by Blogger. Isn't yours?