<$BlogRSDUrl$>

26.3.08

*
Μπράβο και πάλι μπράβο.

μπράβο [brávo] επιφ.: 1. δηλώνει έπαινο, επιδοκιμασία· εύγε: Η εργασία σου ήταν υπέροχη· μπράβο! μπράβο τους· κατάφεραν να τελειώσουν νωρίτερα απ΄ την προθεσμία. || (ως ουσ. ) το μπράβο: Του αξίζει ένα μεγάλο μπράβο για την πράξη του. 2. [...] [ιταλ. bravo]

*

Σημείωση:
Διάβαζα την περασμένη Παρασκευή [...] ότι μερικά ηλεκτρονικά ΜΜΕ ζήτησαν την άδεια (sic) της ΕΣΗΕΑ για να μεταδώσουν την πληροφορία ότι το μετρό έχει ακινητοποιηθεί εξαιτίας απεργίας. Τα ΜΜΕ συνάντησαν τείχος άρνησης. Υπέκυψαν στα κελεύσματα της ΕΣΗΕΑ, δεν μετέδωσαν την πληροφορία, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν χιλιάδες πολίτες.

[...]

Οι κανονικοί μισθωτοί, δηλαδή τα εκατομμύρια κοινοί θνητοί, που ασφαλίζονται στο ΙΚΑ καταβάλλουν το 16% των αποδοχών τους για την ασφάλισή τους. Ο εργοδότης τους καταβάλλει το 28,06%. Συνολικά λοιπόν η ασφάλιση των μισθωτών κοστίζει το 44,06% των αποδοχών του εργαζόμενου.

Ο μισθωτός δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, καταβάλλει το 12,95% των αποδοχών του για την ασφάλισή του. Ο εργοδότης του καταβάλλει 3,21%. Συνολικά η ασφάλιση των δημοσιογράφων μελών της ΕΣΗΕΑ κοστίζει το 16,16% των αποδοχών του μισθωτού δημοσιογράφου αντί του 44,06% των κοινών θνητών.

[...]

Αλλη μια ενδιαφέρουσα παράμετρος είναι ότι για τους δημοσιογράφους, μη μέλη της ΕΣΗΕΑ, οι εισφορές τους αυξάνονται σε 16,5% και των εργοδοτών σε 12,06%. Σύνολο δηλαδή 28,56%.


Σημείωση β:
Το αγγελιόσημο είναι μια σταθερή επιβάρυνση 21,5 % επί του ποσού που δαπανάται για κάθε μια ενέργεια διαφημιστικής καταχώρισης ή προβολής σε εφημερίδες, περιοδικά, τηλεόραση, ραδιόφωνο. Τα έσοδα του αγγελιοσήμου, σύμφωνα με πρόσφατους υπολογισμούς, ανέρχονται στο ποσό των 190 εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο και τα έσοδά του, μέσω των διαφημιστικών εταιρειών (οι μοναδικοί υπόχρεοι της απόδοσής του και μάλιστα με ρήτρες ποινικών ευθυνών), κατευθύνονται αποκλειστικά στα ασφαλιστικά ταμεία και οργανισμούς των δημοσιογράφων (ΤΣΠΕΑΘ, ΕΔΟΕΑΠ).
κτλ κτλ ων ουκ έστι αριθμός, όπως φαίνεται...

Σημείωση γ: Και βέβαια το θέμα δεν είναι οι δημοσιογράφοι...


*

buzz it!

 

Comments:
Είμαστε ασυναίσθητα εκτός θέματος;

What are you, a wise guy?
Yeah!
Well we don’t take kindly to wise guys around here.
 
http://fuck-music.blogspot.com

τριπλό update χθες, πλήρεις κριτικές, πλήρη μουσικά report, και ειδικό αφιέρωμα στον Kurt, τι άλλο θέλετε ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΤΕ ΤΟ ΙΝΔΑΛΜΑ
 
Δημοσίευση σχολίου

This page is powered by Blogger. Isn't yours?