<$BlogRSDUrl$>

27.5.08

will elder (1921-2008) 

Για μεγαλύτερο μέγεθος κλικ στην εικόνα.




"All I can tell you is that those legs were extremely important to boys all across America"...και για μερικούς τύπους στην Ελλάδα.

Little Annie Fanny: Μια από τις γυναίκες της ζωής μου (τη γνώρισα κι αυτήν κάπως καθυστερημένα, αλλά δεν την ξέχασα ποτέ).

Και ένα ντοκιμαντέρ (μέσω Mark Evanier).

Αναλυτικά.

Για τον Will Elder (και τον Harvey Kurtzman) ισχύει αυτό που έγραψε τις προάλλες ο back to mono:
"Τέτοιοι τύποι ήταν τελειομανείς, δουλευταράδες κι ευφυείς. Δε δημιουργούσαν χάρη σε επαναλαμβανόμενες επιφοιτήσεις, πουλημένες ψυχές στους διαόλους και κλοπιμαίες ευκολίες."



*

buzz it!

 

Comments:
Μακάρι εκεί που πάει να συναντήσει τον κόσμο που έπλασε και να ζήσει στις διαστάσεις του.
 
Επικίνδυνη ευχή: Το ίδιο θα ευχόσουν για τον Ιερώνυμο Μπος; Πάντα αμφίσημος, Μπερεκέτα άναξ.
 
Το ξέρω ότι μπορεί να εκληφθεί και ως σαρκασμός η ευχή. Αλλά κατά μία μεταφυσική θεωρία, οι κόσμοι που πλάθει ένας καλλιτέχνης έρχονται και τον βρίσκουν διεισδύοντας στην φαντασία του, άρα είναι υπαρκτοί. Υπαρκτοί βέβαια είναι έστω και αν δημιουργήθηκαν στην φαντασία του πρώτα. Ίσως και η φαντασία να είναι μία αίθουσα κατόπτρων. Ή, όπως προσφιλώς θα μπορούσε πη ένας χειριστής του Photoshop, μια πλατφόρμα με tools και filters.

Υπ' αυτή την έννοια ούτε ο Ιερώνυμος Μπος έχει κάτι να φοβηθεί αν μπη στον κόσμο του. Θυμήσου ένα οποιονδήποτε πίνακά του με εικόνες της Κόλασης. Αυτό είναι που άφησε εμάς να δούμε. Μόλις βρεθεί αυτός εκεί, όλα αυτά τα όντα θα τα διατάξει να χωριστούν σε δύο ομάδες, θα τους πετάξει μία μπάλα,και αυτός θα πάρει μια σφυρήχτρα και θα κάνει τον διαιτητή.

Έτσι και ο Elder, θα πεί "εντάξει παιδιά, τέρμα το σόου", θα διατάξει ήρεμα τα υπερφυσικά μηρμύγκια του να αποσυρθούν στα μαγειρεία να ετοιμάουν ένα πλούσιο ρομαντικό δείπνο και θα πάρει επιτέλους την "εν κόμιξ" πολυπαθή ηρωίδα του και θα καθίσουν στην πιο ωραία φωτισμένη αίθουσα ενός διαστημοπλοίου με εξαιρετική θέα στους δακτυλίους του Κρόνου για να τα πουν επιτέλους και ό, τι προκύψει, γιατί από δω και πέρα η ηρωίδα του θα έχει ελεύθερη βούληση και θα τον κάνει εραστή της ή θα τον ... κρατήσει στην απόσταση της αιωνίας φιλίας......
 
Γι αυτό σ' αγαπάω.
 
Δημοσίευση σχολίου

This page is powered by Blogger. Isn't yours?