<$BlogRSDUrl$>

21.7.08

Άσκηση για σπουδαστές. 

Άσκηση:
"Φτιάξτε μια ταινία με υπόθεση, όχι μεγαλύτερη από τρία λεπτά, στην οποία θα κινηματογραφήσετε οικεία αντικείμενα, πρόσωπα ή καταστάσεις με τέτοιον τρόπο ώστε να καταστούν ανοίκεια έως τρομακτικά. Στην ταινία σας θα πρέπει απαραιτήτως να πρωταγωνιστεί και το Google maps. Επιτρέπεται να χρησιμοποιήσετε στοιχεία από την παράδοση των ταινιών επιστημονικής φαντασίας, των θρίλερ και των ταινιών τρόμου (ή την παράδοση των αντίστοιχων τηλεοπτικών σήριαλ)"

Σκέψου λίγο την άσκηση και μετά δες τις τέσσερεις ταινιούλες από κάτω. Τις βάζω με τη σειρά που τις είδα. Υποδείγματα της αρχής: "Δεν χρειάζεσαι πέντε λεπτά για να πεις ό,τι μπορείς να πεις σε δυόμιση." (Αν και βάσιμα θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς, ότι χρειάζεσαι μια αιωνιότητα για να περιγράψεις δυόμιση λεπτά.) Στο Γιου Τιούμπ οι ταινίες είναι καταχωρημένες ως κωμωδίες. Κωμωδίες; Παρωδίες μάλλον. Αλλά δεν είναι, με τον τρόπο της, κάθε ταινία τρόμου κτλ (γενικά, κάθε ταινία που ανήκει σε ένα διακριτό είδος) παρωδία μιας προηγούμενης ταινίας;

Νομίζω ότι, με λίγη φαντασία, ακόμα και μη αγγλομαθείς μπορούν να καταλάβουν τι γίνεται στα κλιπ.

[Μισό λεπτό όμως: Πριν πας παρακάτω, ρίξε μια ματιά σε ένα σχόλιο του Ακίνδυνου που έγινε σε άλλο χώρο και αφορά ενδεχόμενες μελλοντικές δυνατότητες του Google. Μπορεί άραγε με βάση το σχόλιο αυτό να φτιαχτεί μια ενδιαφέρουσα σεκάνς δυόμιση λεπτών;]



*



*


Θα προτιμούσα την ταινία χωρίς το τελευταίο-τελευταίο πλάνο της. Αν και αυτά είναι γούστα...

*



*

δια μέσου του buzz

*

buzz it!

 

Comments:
Το διά (μέσου) λογικά θέλει τόνο. Μου το είπε ένα γκουγκλάκι.
 
Μετά την επίθεση στο Λος Άντζελες με 22.000 νεκρούς [αν περισσεύει χρόνος λέμε δυο κουβέντες για το πως], διαπιστώνοντας πόσο διευκόλυνε τους τρομοκράτες η ρεαλιστικότητα και αμεσότητα των google maps, ο κοσμαγάπητος πρόεδρος Ομπάμα διατάσσει την αφαίρεση από κάθε απεικονιστική υπηρεσία της google οποιουδήποτε στοιχείου προοπτικής.

Η ανάγκη γρήγορα γίνεται μόδα και η νέα αισθητική απλώνεται παντού: στην αρχιτεκτονική, στην πολεοδομία, στο ντύσιμο, παντού.

Αυτά όλα σε ύφος ντοκουντράμα με βόις όβερ. Ξεκινάει με εικόνες από το κατεστραμμένο Ελέι και καταλήγει με ένα κόσμο σαν βυζαντινή αγιογραφία, αλλά ζωντανό.

Τίτλος φλατ έρθ;

Από πλεύρας χρόνου, επειδή το τονίζεις, δεν πρέπει να υπάρχει πρόβλημα. Οι πλέον μορφωμένοι εκ των ειδικών λένε πως ακόμη ζούμε στο μεσαίωνα.
 
@ akindynos: Flat Land?
http://en.wikipedia.org/wiki/Flat_Land
 
Δημοσίευση σχολίου

This page is powered by Blogger. Isn't yours?