<$BlogRSDUrl$>

2.8.08

Εχουν παράξενο αλπενί οι γέροι 

Έδωσα τη λέξη "αλπενί" στο γκούγκλ και, σε πλανητικό επίπεδο, μου έδωσε πέντε αποτελέσματα. Και τα πέντε έχουν σχέση με τον Πετεφρή. "Αλπενί" δεν έμαθα τι είναι. Τέλος πάντων: Εκεί που είσαι ήμουνα κι εκεί που είμαι θάρθεις.

Αυτό μάλιστα! Πολιτικό τραγούδι για βαρύ μπάσο. [Και γράφτηκε σε 11 λεπτά;]

&

Μεταξύ των αποτελεσμάτων που μου έδωσε το γκουγκλ για το "αλπενί" συγκαταλέγεται κι αυτό το σχόλιο για το "Παρασκήνιο" που-ήταν-αφιερωμένο-στα-μπλογκ. Ο Πετεφρής απευθύνεται στον ANemos.
"Εξαιρώντας δύο ή τρία λεπτά γιά ένα άκεφο ζάπινγκ, προσηλώθηκα στο Παρασκήνιο. Ηταν σεμνά γυρισμένο, με οπτική ενός άλλου καιρού, αλλά θέλω να δηλώσω εντυπωσιασμένος με την εικόνα σου, αυτήν που σε κάνει να αισθάνεσαι άβολα: μιά άκρως ευγενική φυσιογνωμία, με καλή άρθρωση και ήρεμο φλέγμα. Δεν γνώριζα προσωπικώς και δια χειραψίας κανέναν σας.Ωστόσο, σκηνοθετικά, οι προσωπικότητες αναλύθηκαν όσο ήταν δυνατό. Με τα κάδρα, με το στήσιμο του πλάνου. Ένα νομίζω ήταν το πρόβλημα: το μέσο, μέσα σε ένα άλλο μέσο, έμοιαζε τελείως ξεκούδουνο. Ακόμη και οι ριπές από τις ματιές σε πληκτρολόγια και οθόνες, παρέπεμπαν σε μία άφιλη λογική. Πάντως μέσα μου φωτίστηκε ακόμη και το lay out που χρησιμοποιείς εσύ (σε βρίσκω πολύ όμορφο!), ο Old Boy (πολύ πιό νέος απ΄όσο τον φανταζόμουνα), o Arxediamedia (τύπαρος,φευγάτος, χαλαρός), η Ψιλικατζού (είχε κάτι από την τραγουδίστρια των Texas) ο Τριαρίδης (με χειρονομίες και αλπενί ταιριαστά με την βαρειά, εικαστικώς,ιστοσελίδα του). Πιστεύω ότι ως μαρτυρία δεν θα μετρήσει, αλλά ως πινελιά θα λειτουργήσει δραστικά. [...]"
[υπογράμμιση δική μου]

&
"Όσο για τον συντάκτη του άρθρου, που σας έλεγα παραπάνω,
ας σαπίσει απλώς στη φυλακή της αμετροέπειας."
Κι ο αναγνώστης που θα δει κάτι απ' τον εαυτό του στο άρθρο; Άραγε αυτός σε ποια φυλακή να σαπίσει;

[Η πρώτη και η τελευταία παράγραφος. Για την μεσαία τα λέει ωραία και ο Ολαστακάρβουνας.]

&

Πάω βόλτα τώρα.

*

buzz it!

 

Comments:
Nα το ψάξετε ως ''αλμπενί''. Τό' χουν κάποιοι και κάποιες.

- Berline
 
Μερσί Berline. Μερσί μποκού.

Εκείνο το "Και γράφτηκε σε 11 λεπτά;" το έγραψα γιατί θυμήθηκα κάτι που θυμήθηκε κάποτε ο Leonard Cohen για τον Dylan, "he" o Dylan, "Ι" ο Cohen:

"He said, I like this song you wrote called "Hallelujah". In fact, he started doing it in concert. He said, How long did that take you to write? And I said, Oh, the best part of two years. He said, Two years? Kinda shocked. And then we started talking about a song of his called "I And I" from "Infidels". I said, How long did you take to write that. He said, Ohh, 15 minutes. I almost fell off my chair. Bob just laughed."

μια πρόχειρη παραπομπή για το ανωτέρω.
 
Στον τόπο που μεγάλωσα, η σχέση με τα ένρινα ήταν προβληματική.Οι ντόπιοι ("άνοικσα τη πόρτα") αφαιρούσαν το Ν,οι πόντιοι το Μ("εφάαμεν τα πριντσόλας")αλλά όλοι κρατούσαν λιπαρόν τον Μπάοκ και τον μπούτσο.Ναι, είναι αλμπενί, αλλά εμένα αυτό το σωστό με οδηγεί στο αλμπατρός και στην Αλμπουκέρκη,οπότε άν ήθελα τωόντι να καθάρω τον στίχο, θα ήπρεπε να το θέσω στην πρύμνα του:"των γέρων είναι εξελκώδες το αλμπενί"λόγου χάρη, και σε έντεκα λεπτά καίγεται κοτζαμάν σάλτσα, όχι ένα ενστικτώδες στιχηρό.
Η ταχύτητα γραφής δεν έχει σχέση με καμιά ειδική τεχνική, αλλά με την αίσθηση του μέσου.Διατηρώ την αίσθηση της άσκοπης πολυτέλειας όταν γράφω κατ΄ευθείαν κείμενο στο παράθυρο του post,οπότε προσέχω να ξεμπερδεύω γρήγορα,πιστεύοντας ότι κάνω οικονομία στην τηλεφωνική σύνδεση.
 
και ολοι οι υπόλοιποι μείναμε με την απορία! (αμπορεία;)
 
Τι πρόβλημα έχετε ώρες-ώρες εσείς οι Μπλόγκερε; Δεν σας καταλαβαίνω...
 
Κι εμείς συνδέουμε τον ΠΑΟΚ με τον μπούτσο, αλλά αυτό, οσάκις γαμάμε και, στην κερκίδα.
Αυτοί, ούτε στον ύπνο τους...
 
Και παρεμπιμπόντως Γιωργάκη μου, τι΄ναι αυτά που λες; Εγω σε γνώριζα για καλό παιδί!..
 
Δημοσίευση σχολίου

This page is powered by Blogger. Isn't yours?