<$BlogRSDUrl$>

1.3.08

Το γράμμα. 

*

Για ρίξε μια ματιά.
Κάτι γίνεται στο Γκάζι.

*

Η Αφροδίτη είναι τσιγγάνα.



Δεκατετράχρονη τότε [για όλο το κείμενο, φόλοου δε λινκς], ξεχώριζε από τα άλλα παιδιά, επειδή ήταν η μόνη από όλα τα αγόρια και τα κορίτσια του καταυλισμού Νέας Αλικαρνασσού [Ηρακλείου, Κρήτης], που πήγε στο Γυμνάσιο.

[...] Η Αφροδίτη τελικά άφησε το σχολείο στην Τρίτη Γυμνασίου και κλέφτηκε με ένα νεαρό Τσιγγάνο.




*

Από ένα γράμμα της, όπου προσπαθεί να εξηγήσει τις επιλογές της:

[η ορθογραφία και η στίξη πειραγμένες]


[...] Μακάρι να μπορούσα να μην ακούω κανένα και να κάνω αυτό που εγώ θεωρώ σωστό και καλύτερο. Αλλά αυτό είναι αδύνατο. Παρόλο που πιστεύω ότι μπορώ να γίνω κάτι καλύτερο από τους ανθρώπους που μέχρι τώρα γνώρισα, για παράδειγμα τους γονείς μου. Όχι πως ντρέπομαι, αντίθετα είμαι πολύ περήφανη, απλά, δεν θέλω να έχω την ίδια τύχη με αυτούς, γιατί θέλω να νομίζω πως μπορώ να καταφέρω κάτι που οι ίδιοι δεν μπόρεσαν.
Πιστεύω πως μπορώ να καταφέρω πολλά και δύσκολα, αλλά φοβάμαι κάτι το ανεξήγητο, που δεν μπορώ να εξηγήσω ούτε στον ίδιο μου τον εαυτό.
Έχω ανακαλύψει πως έχω πολλές δυνατότητες να καλυτερέψω τη ζωή μου. Και αυτό δεν είναι συμπέρασμα ώστε να επαινέσω τον εαυτό μου. Κάποια στιγμή με ενθάρρυναν πολύ τα λόγια της οικογένειάς μου και ζήτησα στήριξη μόνο απ αυτήν. Μου λέγανε δηλαδή πως : κάνε εσύ την αρχή για μια καινούργια ζωή. Και αυτό για μένα ήταν η αποκορύφωσή μου. Πίστευα πως δεν υπήρχε σημαντικότερο πράγμα για μένα εκτός από το σχολείο.
Αυτό πίστευα μέχρι την ώρα που άρχισα να σκέφτομαι πράγματα που ήταν εντελώς αντίθετα με αυτά που πίστευα. Άρχισα λοιπόν να σκέφτομαι πως : τι θα μπορούσε να μου κάνει το σχολείο αφού ήξερα ότι στο μέλλον δεν θα μου χρειαστεί; Γιατί σίγουρα ήξερα πως θα επαναλάβω την ιστορία των γονιών μου. Δηλαδή, θα παντρευόμουνα, θα έκανα παιδιά και θα ασχολιόμουνα μόνο με το νοικοκυριό και την φροντίδα των παιδιών
Με αυτή τη σκέψη γκρεμίστηκε ο κόσμος μου. Γκρεμίστηκε όλο μου το είναι. Γιατί; Γιατί τότε άρχισα να παίρνω στα σοβαρά το τι μου λέγαν οι άλλοι, δηλαδή πως θεωρείται ντροπή να πηγαίνει κάποιος μέχρι το γυμνάσιο και ειδικά όταν πρόκειται για κορίτσι. [...]


Ολόκληρο το γράμμα.

Και μια σελίδα του σκαναρισμένη (κλίκαρε την εικόνα).



Τη θαυμάζω την Αφροδίτη.



*

buzz it!

 

Comments:
Η Αφροδίτη φαίνεται όμορφη. Το ποστ μού άρεσε πολύ.

Αυτά τα βαθυστόχαστα.
 
*
...διαθέτει και ευφράδεια. Ανήκει και στην κατηγορία των ανθρώπων που σε βομβαρδίζουν με χαμόγελα.

Φυσιολογικός άνθρωπος (με την καλή έννοια).
*
 
Πικρά ενδιαφέρον - γλυκά αδιάφορον.
 
Έχεις ταλέντο διαφημιστή. Αυτό το "Πικρά ενδιαφέρον - γλυκά αδιάφορον" θα μπορούσε να γίνει μότο ιστολογίου...
 
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ


Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη 5 Μαρτίου 2008, στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία, στις 7 μ.μ., συγκαλεί το Ινστιτούτο Εθνικών και Κοινωνικών Μελετών «ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ», μετά από συνεδρίαση του Δ.Σ., υπό την προεδρία του Καθηγητή κ. Χρήστου Γούδη, για να απαντήσει στην επιχειρούμενη σκόπιμη παραχάραξη της Ιστορίας της Μακεδονίας, που προσβάλλει την ιστορική μνήμη των Ελλήνων και αποσκοπεί στην εθνική τους μείωση.

Το Δ.Σ. του Ινστιτούτου έλαβε αυτή την απόφαση μετά την κατάθεση των προτάσεων Νίμιτς και την απόρριψή τους από την συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού.

Ανεξάρτητα από τη στάση και την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας και των οργάνων της, που ασκούν την εξωτερική πολιτική της χώρας, το Δ.Σ. του Ινστιτούτου «ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ» θεωρεί χρέος του να στρατευτεί με όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου για την αντιμετώπιση της σαφούς επιβουλής, και να διατρανώσει την άρνησή μας να αποδεχθούμε ταπεινωτικές λύσεις για τη χώρα και το λαό μας.

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ!!!
 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Βογατσικοῦ 7 - 546 22 Θεσσαλονίκη , τηλ. 2310-227-677.-
Ἐν Θεσσαλονίκῃ τῇ 29.02.2008.-


ANAKOINVSH

Ἀνακοινοῦται ὅτι τὴν προσεχῆ Τετάρτη 5η Μαρτίου καὶ ὥρα 6.30 ἀπογευματινὴ στὸ ΠΑΛΑΙ ΝΤΕ ΣΠΟΡ τῆς Θεσσαλονίκης διοργανώνεται μεγάλη ἐκδήλωση γιὰ τὴν ὑπεράσπιση τῶν δικαίων τῆς ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μας.
Σὲ μιὰ τόσο κρίσιμη φάση γιὰ τὴν ἐξέλιξη τοῦ σκοπιανοῦ ζητήματος ἐμεῖς οἱ Θεσσαλονικεῖς, καὶ ὅλοι οἱ Μακεδόνες, καὶ ὅλοι οἱ Ἕλληνες, θὰ ἐκφράσωμε τὴ συμπαράστασή μας στὰ ὅσα ἐπιχειρεῖ νὰ ἐπιτύχῃ ἡ ἑλληνικὴ ἐξωτερικὴ πολιτικὴ στὸ σημαντικώτατο αὐτὸ ζήτημα. Ἐπὶ πλέον θὰ ἐπαναλάβωμε τὴ διαβεβαίωση πρὸς τὴν παγκόσμια κοινὴ γνώμη ὅτι ἡ Πατρίδα μας, ἡ ΕΛΛΑΔΑ, θέλει νὰ κρατήσῃ τὸ ἱστορικὸ ὄνομα τῆς ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ἀποκλειστικὰ καὶ μόνον στὸ γεωγραφικὸ διαμέρισμα ποὺ ἐμεῖς διαβιοῦμε ὡς ἀληθινοὶ ἀπόγονοι τῶν ἀρχαίων Ἑλλήνων Μακεδόνων πρὶν ἀπὸ 2.500 χρόνια.
Ἡ πρωτοβουλία γιὰ τὴν συγκέντρωση αὐτὴ ἀνήκει στὴν Ἐπιτροπὴ Μακεδονικοῦ Ἀγῶνος τῆς πόλεώς μας, δὲν ἔχει δὲ καμμία ἀπολύτως σχέση μὲ ὁποιαδήποτε κομματικὴ ἢ πολιτικὴ παράταξη.
Ὁμιλητὲς θὰ εἶναι :
 ὁ Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Ἄνθιμος,
 ὁ ἀξιότιμος τ. ὑπουργὸς κ. Στέλιος Παπαθεμελῆς, καὶ
 ὁ ἀξιότιμος καθηγητὴς κ. Κώστας Ζουράρις.
Προσκαλεῖσθε νὰ συμμετάσχετε ὅλοι στὴ συγκέντρωση αὐτὴ γιὰ τὴ Μακεδονία μας ποὺ διοργανώνεται στὸ ΠΑΛΑΙ ΝΤΕ ΣΠΟΡ, τὴν Τετάρτη 5η Μαρτίου στὶς 6.30 τὸ ἀπόγευμα.
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ.
Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως.-
 
Ευχαριστώ για την πρόσκληση. Θα είμαι εκεί. Θα έχω κόκκινο γαρoύφαλο στο πέτο, για να με γνωρίσετε. Θα κρατώ στο δεξί χέρι ένα τεύχος του "Ρομάντζου". Τα λέμε.
 
Δεν άντεξε η Αφροδίτη... Ξεκίνησε να λέει το Μέγα Ναι στη ζωή της, όμως μόλις συνειδητοποίησε τι έκανε, τρόμαξε και πισωπάτησε...
 
*
Elias, δεν ξέρω αν η Αφροδίτη είπε το μέγα Ναι ή όχι.

Με την ευκαιρία, ωραία η αναφορά σου στον Lem. "Κολλητός" του μακαριστού Πάπα Βοϋτύλα.
*
 
θυμήθηκα το αρχιτέκτονα Foster, που οι φίλοι του πατέρα του έλεγαν περίπου''δεν σου φτάνει να δουλεύεις στο εργοστάσιο τούβλων όπως εμείς, όπως ο πατέρας σου, θέλεις να πας να μορφωθείς, ποιός νομίζεις ότι είσαι;''
και ο άνθρωπος δούλεψε και σπούδασε μεγάλος, αλλά η τάση του ήταν προδοσία.
 
Gasireu, πίκρα.
 
Δημοσίευση σχολίου

This page is powered by Blogger. Isn't yours?