<$BlogRSDUrl$>

14.4.06

Ακίνδυνοι ( ® © ) συνειρμοί. 

Otto Soglow, 1935:

κλικ στην εικόνα.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

bonus: a philosophical lied. Κι άλλο ένα philosophical lied. Το δεύτερο lied, το άκουσα για πρώτη φορά από τον Robert Wyatt. Εύκολα βρίσκεις τους στίχους, αν ψάξεις. [από τη σειρά εσωτερικού διαλόγου, ακίνδυνα ® © 40s, μέρος II].

(lied, πληθ. lieder, Γερμν. = λυρικό τραγούδι)

*
double bonus: Η αναπόφευκτη μοίρα ενός ιππότη του δυτικού κόσμου.

*
memo to self: θυμήσου ότι οι "βαρβαρικές" φυλές, έλαμψαν για πρώτη φορά στο χριστιανικό στερέωμα ως Αρειανοί. Ο ανατολίτικος μανιχαϊσμός (μια παραφυάδα του -παράγων εκπολιτισμού, κοινωνικής ανόδου στην εποχή τους) ήταν ήδη παρών εντός τους, όταν επέτρεψαν στους εαυτούς τους, να υποταχθούν, εν τέλει, στη γλύκα της ζωής και τη γοητεία των αντιλήψεων της ρωμαϊκής (δηλαδή μεσογειακής) αριστοκρατίας των χωρών που κατάκτησαν. Και μάλλον δεν είναι τυχαίο, ότι η επόμενη φορά που ο μανιχαϊσμός άνθισε σε μεσογειακό έδαφος (Καθαροί), ήταν στις περιοχές που γειτόνευαν με την αραβοκρατούμενη και ακτινοβολούσα Ισπανία... Ούτε η εμφάνιση των Βογομίλων στα Βαλκάνια είναι τυχαία... Ίσως η σχέση αυτή με την ανατολή, να έμεινε θανατερά ζωντανή στους αιώνες που ακολούθησαν. Υπερβολές; Μάλλον. Θεμιτή υπόθεση εργασίας; Γιατί όχι; Όρεξη νάχεις να φτιάχνεις θεωρίες... Όρεξη νάχεις για διάβασμα...
*
(Ο κάτοχος του © ουδεμία σχέση σχέση έχει με την παρούσα καταχώρηση, η οποία διεκδικεί την ακίνδυνη ® © αυτονομία της.)
*

buzz it!

(5) φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

 

10.4.06

Κυκλοφορεί εντός των ημερών: 



Ευχόμεθα από καρδιάς, να πετύχει
το μπλογκοπάρτυ πέρα από κάθε προσδοκία.
*
κλικ στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος.
*

buzz it!

(9) φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

 

8.4.06

Γιατί δεν γράφει; 

Έλλειψη διάθεσης. Γιατί; Σκέφτομαι: τι είναι η aspripetraxexaspri; Ένας ακόμα τρόπος διοχέτευσης, στα τυφλά σχεδόν, της libido. Και η libido, ως γνωστόν, σχετίζεται με το επίπεδο της τεστοστερόνης (στο αίμα τόσο των γυναικών όσο και των αντρών). Δεν αποκλείεται λοιπόν να είναι ορμονικό το (ενδεχόμενο) πρόβλημα: Πτώση της τεστοστερόνης, ύφεση της libido, αδιαφορία για το μπλογκ. Προσπαθώ να μην με νοιάζει. Αν δεν αισθανόμουν χαλαρός, όσον αφορά το ιστολογιακό εγχείρημα, τότε σίγουρα κάτι δεν θα πήγαινε καλά. Επιπλέον, δεν είναι καθόλου άσχημα να χαζεύεις εκ του μακρόθεν τον μπλογκόκοσμο. Αυτό το τελευταίο, να είναι άραγε το πρώτο σύμπτωμα του God syndrome; Κι αυτό δεν αποκλείεται. Δεν γνωρίζω: I yam what I yam and I yam a mystery.

«Άπαπα, υπεραπλουστεύεις ασύγγνωστα!» ισχυρίζεται ένας φίλος.

buzz it!

(21) φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

 

1.4.06

Απρίλιος: 


*
Ο Μάρτιος, αντιθέτως, είναι ΟΚ. Είχα και γενέθλια.
*
ΥΓ Από την άλλη όμως η Άνοιξη είναι Άνοιξη.

ΥΓ Να προσθέσω, λόγω της μέρας, ότι δεν λέω ποτέ ψέμματα.

ΥΓ Ωραία έπαιξε ο Alberich. Με δικαιολογημένα κακό τάιμινγκ, αφού ο στόχος ήταν πρωτίστως εκπαιδευτικός.

*

buzz it!

(11) φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

 

This page is powered by Blogger. Isn't yours?