<$BlogRSDUrl$>

22.9.03

*
Το επταήμερο του Διόδωρου.. TO BHMA 21/09/2003
*
"Τα ταξί...
- άλλη πληγή: προτού συνταξιοδοτηθώ, όταν ήμουν ενεργός δημοσιογράφος,
όποτε μου δινόταν η ευκαιρία έγραφα και κάτι εναντίον τους: κινούμενοι σκουπιδοτενεκέδες, κίτρινες κάμπιες κολλημένες η μια πίσω από την άλλη που ευθύνονται για το κυκλοφοριακό άγος της Αθήνας. Κανείς δεν νοιαζόταν - τώρα μέτρησαν, λέει, και είδαν ότι
τα 14.000 ταξί ευθύνονται για το 33% του κυκλοφοριακού φόρτου, υπολογίζοντας όμως μόνο πόσα
χιλιόμετρα διανύουν σε σύγκριση με τα άλλα αυτοκίνητα - ας μετρήσουν και τις στάσεις μες στη μέση του δρόμου για να φορτώσουν και να ξεφορτώσουν τις δυστυχείς πολλαπλές ταρίφες που στοιβάζουν μέσα και θα προκύψει ότι ευθύνονται για πολύ παραπάνω.
Τα ταξί είναι
η κοινωνική πολιτική περασμένων δεκαετιών - σε τυφλούς, ανάπηρους, πολύτεκνους και άλλους πολιτικούς τους φίλους, πολυμήχανοι υπουργοί Συγκοινωνιών μοίραζαν άδειες για ταξί. Τίποτα δεν κόστιζαν, και έφερναν ψήφους. Και τώρα έχουν δημιουργήσει πρόβλημα άλυτο - ενώ των αυθαιρέτων το πρόβλημα λύθηκε και αυτό με κοινωνικά κριτήρια: νομιμοποιήθηκαν όλα.
«Τι να κάνουμε, να τα γκρεμίσουμε τόσες εκατοντάδες χιλιάδες;» ρωτούν οι υπουργοί με αφέλεια. Ποιος τα άφησε να γίνουν εκατοντάδες χιλιάδες δεν μας το αποκαλύπτουν. Οπως δεν μας λένε και ποιοι μοίρασαν τις άδειες ταξί - κρατικά μυστικά."

*
Το κακό είναι ότι το ερώτημα των υπουργών έχει βάση.
*

buzz it!

(0) φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

 

21.9.03

ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΩ ΠΟΛΥ ( π. Αλ. Σμέμαν) 

*
Τα γραπτά Ελλήνων γερόντων, γεροντισσών, αγίων σε λιγώνουν σαν μελομακάρονα. Η βασιλεία των επιθέτων, των κτητικών αντωνυμιών και των υποκοριστικών.
Να διαβάσεις το "Ημερολόγιο"
*
Με τα εγγόνια του


*
1946


*
Κι άλλες φωτογραφίες και στοιχεία εδώ, αν ενδιαφέρεσαι.
*




buzz it!

(0) φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

 

19.9.03

ΤΡΕΞΑΤΕ ΤΡΕΞΑΤΕ 

*


*
Διαβάζω στο τελευταίο "Hitech" την κριτική για το "μωβ πρόβατο" των saz grupu (αφου δεν μου έχουν πει τίποτα οι φίλοι μου), αδιαφορώ που το έχουν κατατάξει στα ethnic, αγοράζω το CD και τη βρίσκω!
*
"ένας δίσκος που σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα, με το παραδοσιακό αυτό ρεπερτόριο να αντιμετωπίζεται με μια αξιοζήλευτη ζωντάνια, η οποία του δίνει νέα ζωή"
- Χάρης Σαρρής στο "Hitech" Οκτωβρίου.

*

buzz it!

(0) φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

 

ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΗ 

ΤΑ ΝΕΑ
*
Στην Ελλάδα τα πάντα έχουν την ικανότητα να μεταμφιέζονται. Διαβάζεις ας πούμε
ΤO ΠOΛΥΣΙΝΕΜΑ «City Plaza», με 10 αίθουσες, χωρητικότητας 2.300 θέσεων, δεν πρόλαβε να παραδοθεί στους σινεφίλ και «βρέθηκε» στα δικαστήρια, για λόγους πολεοδομικούς και... κυκλοφοριακούς.

βλέπεις μετά ποιος κάνει την καταγγελία
«Οι νόμοι για τη χρήση γης - αλλά και διατάξεις, ειδικά για τη Βασιλίσσης Σοφίας - δεν επιτρέπουν άλλη επιβάρυνση στο ήδη βεβαρημένο περιβάλλον στο κέντρο της πόλης», υπογραμμίζει ο Δημήτρης Γάκας, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αιθουσαρχών Ελλάδας, υπογραμμίζοντας ότι «το γεγονός πως ζούμε σε μία ελεύθερη οικονομία δεν σημαίνει πως κάνει ο καθένας ό,τι θέλει γιατί έτσι θα μπορούσε ο τάδε εργοστασιάρχης να χτίσει τη βιομηχανία του και στην Ομόνοια».

και καταλαβαίνεις
Από την άλλη πλευρά, υποστηρίζουν ότι ο καβγάς είναι για το... πάπλωμα και όχι για την επιβάρυνση του περιβάλλοντος του κέντρου της Αθήνας. Και αναφέρουν ότι όλη αυτή η ιστορία με τις αγωγές - τις οποίες έχασαν στην πρώτη εκδίκασή τους και έκαναν έφεση που θα απασχολήσει στις 5 Νοεμβρίου το Συμβούλιο της Επικρατείας - έχει αρχίσει από τους επιχειρηματίες των διπλανών κινηματογράφων Γαλαξίας, Αθήναιον, Άστρον, Άνεσις - κάτι το οποίο αληθεύει - καθώς φοβούνται ότι δεν θα μπορέσουν να ανταγωνιστούν τα νέα πολυσινεμά.

*

buzz it!

(0) φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

 

18.9.03

bad bad taste 



*
ΕΔΩ
*

buzz it!

(0) φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

 

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ 



buzz it!

(0) φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

 

17.9.03

ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ 

*
ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ
*
Κούνα το βελάκι και το ανθρωπάκι θα σ' ακολουθήσει!
*

buzz it!

(0) φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ 



*
Κι όμως δεν υπάρχει ούτε μια καμπύλη!
*
Οπτικές απάτες εδώ. Μερικές δουλεύουν, άλλες όχι. Τουλάχιστον για μένα.
*

buzz it!

(0) φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

 

bre 

Μια μλετέη του παηενιπσμίτου του Κέιπιμτρζ διπαιτώσνει ότι δεν έχει σμσαηία η σρειά των γραάωμμτν σε μια λξέη, το σηαμκτνιό είναι να βρνσίκτοαι στη θσέη τους το πτώρο και το τετευαίλο γρμμάα της λξηές. Ας είναι τα υπλπόοια γαράτμμα όπου θέουλν, θα μποείρς άντεα να δισάβαεις. Κι αυτό δτιόι ο ανρπιθνώος εφλγκέαος δεν δβάζιαει κθάε γάμμρα μνόο του, αλλά το σνλούο των γμμάρατων που σιστυνούν τη λξέη. Απθανίο έτσι;

buzz it!

(0) φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

 

16.9.03

Και πάλι για την παλαιστίνη (ωχ ωχ ωχ) 

*
Είναι αλήθεια ότι όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες. Και αυτές ίσως θερίζουν οι Ισραηλινοί. Άλλο πράγμα όμως η θύελλα στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ ή τη Γαλλία, ας πούμε, κι άλλο στο Μπανγκλαντές. Οι Ισραηλινοί θα αντέξουν τη "κακοκαιρία", όπως φαίνεται από την εμπειρία των τελευταίων πενήντα χρόνων, οι Παλαιστίνιοι όμως θα μείνουν μόνοι να κλαιν τους νεκρούς τους, να δίνουν-οι αρχές- τα ονόματα των μαρτύρων στις οδούς και να κολλάνε φωτογραφίες των μαρτύρων στους τοίχους των -δημόσιων- σχολείων τους. Βεβαίως η επίσημη ηγεσία τους θα καταδικάζει αγανακτισμένη τις τρομοκρατικές ενέργειες! Και φυσικά κάποιοι Παλαιστίνιοι θα συνεχίσουν ( είτε λυθεί είτε όχι το παλαιστινιακό, ποτέ δεν θα θεωρήσουν όλοι ότι δόθηκε μια δίκαιη λύση! ) να τινάζουν ισραηλινούς στον αέρα και ο φαύλος και άγονος κύκλος "θάνατος- μάρτυρας- θάνατος" καλά θα κρατεί. Τίποτα άλλο! Και, όπως όλος ο Αραβικός κόσμος (δες πιο κάτω), έτσι και οι φτωχοί Παλαιστίνιοι θα βυθίζονται βαθύτερα στο βούρκο τιμώντας εμπράκτως τη μνήμη των μαρτύρων.

Η κόντρα Αραφάτ- Μαζέν υπήρξε για μένα αποκαλυπτική για την προοπτική επίλυσης του Παλαιστινιακού κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Το παιχνίδι για τις παλαιστινιακές ελίτ μοιάζει να παίζεται μόνο και μόνο για να διατηρηθεί μια ομάδα στην εξουσία. ( και, ως γνωστόν "η εξουσία πηγάζει από την κάνη των όπλων" ). Η τύχη του λαού είναι τριτεύουσας σημασίας, ας τον λαό να οδύρεται και να ηρωποιεί τους μάρτυρες.

Ρωτάει στο Βήμα ο Δ. Ψυχογιός,
"δεν αρνείται μόνο απέναντι στους Ισραηλινούς να καταθέσει τα όπλα ο Αραφάτ: όπως αρνήθηκε στον Μαχμούντ Αμπάς και τον εξανάγκασε σε παραίτηση, ούτε στον νέο πρωθυπουργό Αχμέντ Κορέι παραδίδει τον έλεγχο των δυνάμεων ασφαλείας των Παλαιστινίων - τέλος πάντων, όλοι οι υπόλοιποι Παλαιστίνιοι, όλοι οι σύντροφοί του, είναι πράκτορες του Ισραήλ και των ΗΠΑ;"
Το ερώτημα είναι θεμιτό και πρέπει να τεθεί από οποιονδήποτε θυμώνει με τις αδικίες του κόσμου μας. Το να κοιτάμε και να κρίνουμε μόνο τους Ισραηλινούς δε βελτιώνει την οπτική μας οξύτητα, απλώς μας κάνει αλλήθωρους.

Παρατηρώντας την πολιτεία του Αραφάτ το μόνο που έχω να πω σ ένα Παλαιστίνιο είναι "ελευθερία ανάπηρη πάλι σου τάζουν".
*
{Για την κατάσταση στο σύνολο του αραβικού κόσμου μπορείς να διαβάσεις μια μελέτη που παράγγειλε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών .
Εδώ θα βρεις ολόκληρο το κείμενο. Φυσικά ο ελληνικός τύπος δεν έδωσε τη σημασία που έπρεπε. Κι όμως. Η απάντηση που θα δώσουν οι Άραβες σ αυτές τις προκλήσεις θα δώσει την πραγματική λύση του παλαιστινιακού! Τα υπόλοιπα είναι για να μένουν οι Αραφάτ, Σαντάμ, Μουμπάρακ και οι Σαούντ στην εξουσία κι ας ματώνει ο λαός. Βλέπεις όταν οδηγείς το λαό, απελπισμένο έστω, να βαράει γροθειές σε ξυράφι δεν τον κάνεις γενναίο τον κάνεις ηλίθιο.)
*


buzz it!

(0) φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

 

13.9.03

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ( ΣΤΟ HARVARD ΝΟΜΙΖΩ ) 

"I must take music history (2 credits) and theory (2) and studio (cello lessons, 4 credits) and orchestra (1) as mandatory, and besides that I am taking German (3), Buddhist Philosophy(2), Jazz Theory and Improvisation (had the first class yesterday.. fun fun!, 1 credit), piano lessons (1) and voice lessons (1)."

ΕΔΩ

buzz it!

(0) φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

 

12.9.03

11/09 



buzz it!

(0) φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

 

10.9.03

στυλ 

Ένας καλός τρόπος ελέγχου του στυλ ενός συγγραφέα είναι να αντιστρέψεις, όσο γίνεται, το περιεχόμενο τμήματος του κειμένου του και να δεις αν, έτσι αντεστραμμένο, συνεχίζει να ταιριάζει στο κείμενο.

Ας πούμε αυτές οι προτάσεις από κριτική παρουσίαση του τελευταίου άλμπουμ του Ντεϊβιντ Μπάουι ''Reality'':

«ένα μέρος ενός παιχνιδιού που υπαγορεύεται από έντονα, σκοτεινά, μύχια ένστικτα. Προσπαθεί να τιθασεύσει τις αναστολές μας και ταυτόχρονα να κάνει επιθυμητή την εσωτερική μας μάχη. Μια υπέροχη έκρηξη ήχων χρωματίζει το οπτικό μας πεδίο.»

Μπορούν να γίνουν:

«μια ολοκληρωμένη και συστηματική προσπάθεια που υπαγορεύεται από ήπιες, φωτεινές, προφανείς προθέσεις. Προσπαθεί να απελευθερώσει τα ένστικτα μας και ταυτόχρονα να κάνει απεχθή την καθημερινή μας ρουτίνα. Μια απεχθής σιωπή αμαυρώνει το οπτικό μας πεδίο.»

Και να μην τρέχει σχεδόν τίποτα.

buzz it!

(0) φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

 

7.9.03





 Πέρασα υπέροχα χθες. Ήρθαν σπίτι τέσσερις γυναίκες και δυο άντρες. Όλοι μουσικοί. Και δεν δίστασαν να παίξουν. Ή να τραγουδήσουν. Ήπιαμε πολύ. Φάγαμε καλά. Αναλυτικά τώρα. Η Μάρθα θα φύγει. Θα πάει στα ξένα. Η Κατερίνα τηλεφωνούσε. Γκομενοδουλειές; Η Μαρία φαινόταν δέκα χρόνια νεώτερη. Όταν παίζει ταμπουρά είναι κούκλα. Η Όλγα είναι τρυφερή. Όπου χρειάζεται. Ο Γιάννης τραγούδησε έναν αμανέ υπέροχα, Ο Γιώργος είναι τόσο άνετος με τα όργανα. Έχει προσωπικό ήχο. Ο άλλος Γιώργος θαύμαζε. Όταν το η βραδιά τελείωσε έπεσα λιπόθυμος απ' το ποτό!      


buzz it!

(0) φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

 

ΑΝΤΙΑΜΕΡΙΚΑΝΙΣΜΟΣ 

Για
τον αντί αμερικανισμό
στην Ελλάδα γράφει ο Fouad Ajami στο τεύχος Σεπτεμβρίου του περιοδικού Foreign Policy. Ο  Fouad Ajami "

μεταξύ άλλων, αφού υπενθυμίζει
ότι στην Ελλάδα
σήμερα ο αντιαμερικανισμός έχει γίνει το καθοριστικό στοιχείο της πολιτικής ζωής,
ιχνηλατεί [ ...] την πηγή αυτού του λυσσαλέου
μίσους στην αντινεοτερική έθνο ιδεολογία της Ελλαδικής Ορθοδοξίας.
Ιδεολόγημα που βλέπει τον αμερικάνικο «σατανά» της νεοτερικότητος
να καραδοκεί
παντού, πλασμένο μέσα
στην εσωστρεφή
αποξένωση, όχι μόνο από την λατινογενή
Χριστιανοσύνη όσο, και κυρίως, από τα ευρύτερα
ρεύματα του δυτικογενούς φιλελευθερισμού. Έτσι, ο ελλαδικός αυτός αντιαμερικανισμός
δεν είναι παρά μια επίστρωση, το κέλυφος μίας βαθύτερης,
μονιμότερης οργής εναντίον της Αμερικής
και όσων αυτή πρεσβεύει. Εκδοχή που
γειτνιάζει,
όπως λεει ο Ajami, με ομόλογα
εσωστρεφή ιδεολογήματα που συναντάμε στον σημερινό Ισλαμικό κόσμο. Όπου μια εχθρική
πολιτική κουλτούρα ακονίζει και μετατρέπει την πίστη σε πολιτικό όπλο,
όπου βασιλεύει
η παραίτηση από
την πολιτική ευθύνη
διαμόρφωσης του ίδιου αυτού κόσμου, ενώ
πρυτaνεύει η αναζήτηση και ο εντοπισμός των
ξένων «διαβόλων». «Δομική» λοιπόν, όπως θα’ λεγαν οι πολιτικοί
επιστήμονες, η παραληρηματική
αντίθεση των σημερινών Ελλήνων προς την Αμερική
."


 


Το
βρήκα εδώ



buzz it!

(0) φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

 

5.9.03

ΣΤΟΚΟΙ ΚΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ  

Από την "Ελευθεροτυπία"

Από τη μια :Η Ν.Δ., διά στόματος του συντονιστή Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη και του γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού Γ. Σουφλιά, δεσμεύτηκε να το υλοποιήσει (το «κοινωνικό πακέτο» τηςκυβέρνησης Σημίτη) στην περίπτωση που θα είναι η επόμενη κυβέρνηση.


Επομένως η ανάδειξη νέας κυβέρνησης δεν
είναι και τόσο αναγκαία. Τι τα θες, συμπαθείς αλλά στόκοι.


***

Κι από την άλλη : Ο Κ. Μητσοτάκης, όμως, προχθές χαρακτήρισε το πακέτο «πράξη εγκληματικής πολιτικής ανευθυνότητας». Είναι χαρακτηριστικό ότι προχώρησε κι ένα βήμα πιο κει, εκφράζοντας τη διαφωνία του με κορυφαία πρόταση του προγράμματος της Ν.Δ. για αδασμολόγητο πετρέλαιο στους αγρότες, την οποία υιοθέτησε το ΠΑΣΟΚ στο κοινωνικό του πακέτο, γεγονός που υμνήθηκε αναλόγως από το «γαλάζιο» στρατόπεδο. Ο Κ. Μητσοτάκης είπε ότι «το σωστό θα ήταν το κράτος να επιστρέφει στον αγρότη όλο το δασμό, αλλά όχι να κυκλοφορεί αδασμολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, διότι θα φουντώσουν η νοθεία και το λαθρεμπόριο».


Εύλογα μου φαίνονται όσα λέει ο Μ. Και οι Πασόκες συμπαθείς αλλά αδίστακτοι.


Το κακό είναι ότι και οι μικροί τον ίδιο χαβά παίζουν


*

buzz it!

(0) φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

 

ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ 

*

Η σιωπηλή πλειοψηφία
, όσο παραμένει σιωπηλή, θα σφάζεται αγρίως και θορυβωδώς

*

buzz it!

(0) φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

 

με κούφανε. 

«Η Ν.Δ. θα υλοποιήσει τα μέτρα της κυβέρνησης Σημίτη, έστω και αν διαφωνεί με τον τρόπο και τη μέθοδο που εξαγγέλθηκαν», δήλωσε ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγράμματος, Γ. Σουφλιάς

buzz it!

(0) φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

 

ΨΑΡΕΥΟΝΤΑΣ 

*
Το ψάρεψα απο υποτίτλους Γιαπωνέζικης ταινίας δράσης

Ακόμα κι η πανσέληνος


-καθώς κυλάει η νύχτα-


φθίνει στο τίποτα.

Ας ταξιδέψουμε μαζί,


ω δροσιά της αυγής.


buzz it!

(0) φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

 

4.9.03

ει Θεός μεθ' ημών, ουδείς καθ' ημών 

Εάν ο Θεός είναι μαζί μας, κανείς δεν είναι εναντίον μας.
Το θέμα είναι τι γίνεται αν ο Θεός είναι μαζί με αυτούς που είναι εναντίον μας, όντας ταυτόχρονα και μαζί μας.
Κι ακόμα περισσότερο, αν δεν είναι μαζί μας, αλλά είναι με κάποιους προς τους οποίους είμαστε εναντίον, τότε εμείς είμαστε οι "ουδένες".
Τελικά, υπάρχει κανείς άλλος σ' αυτόν τον κόσμο εκτός από τον Θεό.....;

buzz it!

(0) φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

 

ΜΑΛΑΚΙΕΣ 

Σήμερα εις την Νέα Ζηλανδία εορτάζεται η " Εθνική ημέρα του Πέους" (National Penis Day). Η εορτή αποβλέπει εις την διόγκωση του ενδιαφέροντος περί την σεξουαλικήν υγείαν του ανδρικού πληθυσμού. Φυσικά την εορτή προσπαθεί να καθιερώσει η ιδιωτική πρωτοβουλία ενώ πολλοί Νεοζηλανδοί διαμαρτύρονται εντόνως.
Επί τη ευκαιρία, αν κάποιος σου πει ότι γνωρίζει μέθοδον αυξήσεως του μήκους του πέους σου πιθανότατα ψεύδεται.

buzz it!

(0) φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

 

ΦΤΑΙΕΙ ΚΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΟΛΑΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΡΑΖΙΑΡΗΣ (αλλά μπορεί να κάνει αλλιώς;) 

Aπό την Καθημερινή
"Tο έργο της Περιφερειακής Yμηττού πέρασε από συμπληγάδες έως ότου υπογραφούν οι συμβάσεις και αρχίσει η εκτέλεσή του.
*
Tο 1992 προωθήθηκε η μελέτη και η πρώτη χάραξη του έργου που προέβλεπε την κατασκευή μιας επιφανειακής λεωφόρου που «έκοβε στη μέση» τον Yμηττό.
*
Tο 1993 άρχισαν οι προσφυγές και το ΣτE ακύρωσε τις αποφάσεις Eγκρισης Περιβαλλοντικών Oρων. Δύο χρόνια μετά, το 1994, επανασυντάσσεται η Mελέτη Περιβαλλοντικών Eπιπτώσεων, με ουσιώδες πια κριτήριο τον ιδιαίτερο σεβασμό του φυσικού ανθρωπογενούς περιβάλλοντος του Yμηττού προκειμένου να αποφευχθεί η διατάραξή του, αλλά και να διασφαλιστεί η αποκατάστασή του.
*
Mετά μακρές προστριβές με την τοπική κοινωνία να παρουσιάζει κατά καιρούς «αντι-μελέτες» από το EMΠ και από άλλους φορείς, η Πολιτεία προχωρεί στην υπογραφή της σύμβασης το 1996. Tο 1997 εγκαθίσταται ο εργολάβος και ξεκινούν οι εργασίες του έργου.
*
Oμως ο Δήμος της Aγίας Παρασκευής επιμένει στις καταγγελίες του και προσφεύγει στο E Tμήμα του ΣτE. Mε τον δήμο συμφωνεί και συμπράττει και το Aμερικανικό Kολλέγιο. Oι ακυρωτικές αποφάσεις του ΣτE έχουν συνέπεια την καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργου για δύο χρόνια.
*
Eντέλει αποφασίζεται ο σχεδιασμός –που είχε προταθεί το 1994– να συμπληρωθεί με επιπλέον σήραγγες και έτσι να ξεκινήσει η εκτέλεση του έργου αισίως το 1999."

-----
δέκα χρονάκια
-----
Τελικά
"Oλες αυτές οι βελτιώσεις που επέφερε η μελέτη του 1994 επιβάρυναν το αρχικό κόστος κατασκευής κατά 22 δισ. δρχ., ενώ το έργο μετά την απόφαση του ΣτE του 1999 επιβαρύνθηκε κατά 25 δισ. δρχ. επιπλέον. Δηλαδή, κόστισε τελικώς 85 δισ. δρχ. αντί των 38 δισ. δρχ. που είχε προϋπολογισθεί."

από την Ελευθεροτυπία
"Η ανώτερη ταχύτητα έχει οριστεί στα 80 χλμ. και σε ορισμένα δύσκολα σημεία στα 70."

διακρίνεις κάποια υπερβολή;
------



buzz it!

(0) φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

 

3.9.03

βρε τι δεν μαθαίνω 

Διαβάζοντας σήμερα στην Aljazeera τα όνόματα των μελών του συμβουλίου που κυβερνά το Ιρακ είδα
"[...]
16. Mahmoud Othman (Sunni Kurd)
17. Hamid Majid Mousa, Communist Party (Shia)
18. Ghazi Mashal Ajil al-Yawer, northern tribal figure (Sunni)
19. Ezzedine Salim, Daawa Islamic Party (Shia)
[...]"

Μπα, δεν ήξερα ότι οι κομμουνιστές συμμετέχουν στη διακυβέρνηση της χώρας. Δεν έτυχε να το διαβάσω σε καμία ελληνική εφημερίδα. Εσύ;





buzz it!

(0) φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

 

ΚΥΡΙΕΕΛΕΗΣΟΝΚΥΡΙΕΕΛΕΗΣΟΝΚΥΡΙΕΕΛΕΗΣΟΝ 

Απο την "Καθημερινή" : "Tη σαφή αντίθεσή της στο ενδεχόμενο ανέγερσης τεμένους και μάλιστα και ιεροδιδασκαλείου στην περιοχή Παιανίας εξέφρασε η Διαρκής Iερά Σύνοδος της Eκκλησίας της Eλλάδος"
*
"Oπως τονίστηκε και αποφασίστηκε ομόφωνα, επιβάλλεται το τζαμί [...] να κτιστεί σε περιοχή που αφενός μεν δεν θα προκαλεί το θρησκευτικό αίσθημα των ορθοδόξων Eλλήνων και αφετέρου δεν θα βρίσκεται σε «επίκαιρο» σημείο, ώστε οι εισερχόμενοι στην Eλλάδα και ειδικά στην Aθήνα αλλοδαποί να σχηματίζουν την εντύπωση πως η χώρα μας είναι μουσουλμανική."

Ιδανική τοποθεσία η Γιάρος ή η Μακρόνησος. Ορίστε τους δίνουμε τη δυνατότητα να διαλέξουν κιόλας


***
"Tο άλλο θέμα στο οποίο οι αρχιερείς είναι... ακόμα πιο αντίθετοι αφορά και στη μορφή ιεροδιδασκαλείου που έχει αποφασιστεί από την κυβέρνηση να έχει το υπό ανέγερσιν τέμενος. Oπως τονίστηκε χαρακτηριστικά, δεν είναι δυνατόν μια χριστιανική χώρα με το 98% των πολιτών της να πιστεύουν στον ορθόδοξο ανατολικό χριστιανισμό, να μεταβληθεί σε τόπο αναδείξεως μουσουλμάνων ιερωμένων."

Άρα η επαναλειτουργία της θεολογικής σχολής της Χάλκης αναβάλλεται επ αόριστον. Διότι δενείναι δυνατόν μια μουσουλμανική χώρα με το 98% των πολιτών της να πιστεύουν στον ορθόδοξο ανατολικό μουσουλμανισμό, να μεταβληθεί σε τόπο αναδείξεως ορθοδόξων χριστιανών ιερωμένων"

***

buzz it!

(0) φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

 

2.9.03

Μας βλέπουν με συμπάθεια (αλήθεια) ΙΙ 

Jacques Rogge, getting ready for his first Summer Games as IOC boss, said upon visiting the Greek capital recently, "I have never seen a city that was ready a year before the Games." Major media reports, however, say that there has never been a city so unready a year before the games. True or false? Rainy Day asked Stavros Petrolekas, its helpful Hellenist, to separate the fact from the fiction.

...η συνέχεια σ' ένα Μπλογκ που ονομάζεται Rainy Day

buzz it!

(0) φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

 

ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ! 

*
12-year-old begins medical school.

12 χρονών! Καταγωγή Κορεάτικη. Πάει στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστημιου του Σικάγο.

"Yes, he has an IQ over 200. And yes, he graduated in three years from Chicago’s Loyola University, summa cum laude. But for him, going to school is about learning as much as he can.
“And there’s a lot of stuff to know,” he says, as he thumbs through one of his extra-thick medical books."




buzz it!

(0) φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

 

ΠΑΝΤΑ ΑΠΟΡΟΥΣΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ 

Από τα σχόλια αε άρθρο που θα βρεις εδώ.
***
"Νομίζω ότι μια σημαντική παράμετρος του προβλήματος "έσοδα ΟΤΑ" βρίσκεται στο είδος των εσόδων που δικαιούνται οι δήμοι (αν και σε αυτό το στάδιο το πρόβλημα είναι η παρανομία της κεντρικής διοίκησης).
*
Στις περισσότερες χώρες της Δ. Ευρώπης, καθώς και σε ΗΠΑ, Καναδά, Βραζιλία, κ.α. τα βασικά έσοδα των δήμων είναι: α) το τέλος ακίνητης περιουσίας, το οποίο συνήθως προσδιορίζεται σε σχέση με την αξία ενός ακινήτου στην αγορά, και εισπράττεται από κάθε ΟΤΑ για τα ακίνητα της δικαιοδοσίας του ή / και β) ο φόρος επί των πωλήσεων (που πραγματοποιούνται εντός των γεωγραφικών ορίων του συγκεκριμένου ΟΤΑ). Σημειώνω ότι τουλάχιστον στις ΗΠΑ δεν υπάρχει ΦΠΑ και ο φόρος αυτός κυμαίνεται στο 0,5 - 2,5 % ανάλογα με τον ΟΤΑ.
*
Αυτό έχει δύο σημαντικές συνέπειες: Οι τοπικές αρχές ενδιαφέρονται για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η περιοχή τους και επενδύουν σε έργα ανάπλασης / συντήρησης της κάθε γειτονιάς αφού αυτό οδηγεί σε αύξηση της αξίας των ακινήτων και άρα σε άνοδο των εσόδων του δήμου. Έτσι, δημιουργείται η τάση να βελτιώνονται οι συνθήκες ζωής των κατοίκων του δήμου. Στη δεύτερη περίπτωση, έχουν κίνητρο να προσελκύουν επιχειρήσεις στην περιοχή τους αφού οι πωλήσεις που αυτές πραγματοποιούν έχουν άμεση συσχέτιση με τα έσοδα του δήμου.
Παρατηρούνται και κάποιες παρενέργειες από αυτό το μοντέλο χρηματοδότησης αλλά σε γενικές γραμμές λειτουργεί, ενώ και για την αντιμετώπιση των παρενεργειών υπάρχουν λύσεις.
*
Άλλα έσοδα είναι οι τοπικοί φόροι για τη χρηματοδότηση συγκεκριμένων προγραμμάτων που επιβάλλονται όμως (τουλάχιστον στις ΗΠΑ) μετά από τοπικά δημοψηφίσματα συνήθως διεξαγόμενα ταυτόχρονα με τις τοπικές εκλογές, ώστε να μην παίρνουν χαρακτήρα γενικευμένης υποστήριξης / καταψήφισης των δημοτικών αρχών.
*
Στην Ελλάδα, το μοντέλο χρηματοδότησης των ΟΤΑ από τα γενικά φορολογικά έσοδα, αποσυνδέει πλήρως την εισοδηματική κατάσταση των ΟΤΑ από τη φυσική κατάσταση της περιοχής δικαιοδοσίας τους και δεν τους δίνει κίνητρο να επενδύσουν σε μακροχρόνιο σχεδιασμό που θα επιφέρει έσοδα και βελτίωση του επιπέδου διαβίωσης.
*
Μια παρενέργεια του γεγονότος αυτού είναι ότι αναγκάζονται να καταφεύγουν σε … εξωτικές μορφές άντλησης εσόδων. Ένα παράδειγμα που ενοχλεί αρκετούς από εμάς και πιθανώς να παρατηρήσατε στις καλοκαιρινές διακοπές είναι η εκμίσθωση / παραχώρηση προς εκμετάλλευση παραλιών με αποτέλεσμα οι περισσότερες παραλίες της χώρας να έχουν γεμίσει ομπρέλες απ' άκρου σ' άκρο."

Νικόλας Μάντζαρης


buzz it!

(0) φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

 

το φιλεύσπλαχνο κράτος που φροντίζει τους πολίτες του  

"Όλοι , λίγο ή πολύ θα έχετε ακούσει για το εργοστάσιο της πολύπαθης SOFTEX στη Δράμα που έκλεισε τελικά. Ανάμεσα στους ανθρώπους που έχασαν την δουλειά τους ήταν και 190 (συγκρατήστε τον αριθμό για μια απλά πράξη αριθμητικής που θα κάνουμε παρακάτω) οι οποίοι βρίσκονται σε «προσυνταξιοδοτικό» καθεστώς , είναι δηλαδή άνδρες άνω των 50 ετών και γυναίκες άνω των 45 ετών.
Στις 30 Αυγούστου ανακοινώθηκε η υπογραφή από τον Υπουργό της Οικονομίας Νίκο Χριστοδουλάκη η προγραμματική σύμβαση για την επανακατάρτιση των απολυμένων. Το κόστος που προβλέπει η σύμβαση ανέρχεται στα 14 εκατ. € ! Μην αρχίσετε όμως τις διαιρέσεις ακόμη: Συμπληρωματικά στην σύμβαση αυτή πρέπει να υπολογίσουμε και το ειδικό πρόγραμμα «Ολοκληρωμένης Παρέμβασης» (από πομπώδεις τίτλους πάμε καλά) του ΟΑΕΔ που και αυτό συμβάλει ουσιαστικά στην κατάρτιση των απολυμένων της Αθηναϊκής Χαρτοποιίας. Το ποσό που πρέπει να συνυπολογίσουμε ; άλλα 7,5 εκατ. €. Σύνολο 21,5 εκατ. €.
Με μια απλή διαίρεση το κόστος επανακατάρτισης των παραπάνω 190 εργαζομένων ανέρχεται σε 113.157 € (38,5 εκατομμύρια δραχμές) και κάτι ψιλά ανά άτομο.
Επειδή περαιτέρω αναφορά στο τελικό κατ’ άτομο ποσό δεν θα επιφέρει περισσότερη φρίκη στο μυαλό κάθε νοήμονος συμπολίτη μας , να κάνω μια πρόταση που θα βοηθήσει να καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός:
Η επανακατάρτιση των απολυμένων της SOFTEX να γίνει σε ετήσιο σεμινάριο στο ΜΙΤ το γνωστό επιστημονικό ίδρυμα της Μασαχουσέτης ή έστω στο Πολυτυεχνείο του Βερολίνου ή τέλος πάντων στο εργαστήριο τεχνικών εφαρμογών της NASA. Να πιάσουν τόπο ρε παιδιά αυτά τα λεφτά.

To βρήκα εδώ και το έγραψε ο Διονύσης Κατρανίτσας. Αν είναι αλήθεια...


***

Κι άλλο ένα από το ίδιο σάιτ. Όποιος οδηγεί ξέρει περί τίνος πρόκειται...

Πριν από δέκα με δεκαπέντε χρόνια η έκφραση «το ήθος και το ύφος της εξουσίας» ήταν πολύ στη μόδα και χρησιμοποιούνταν ευρύτατα και με κάθε αφορμή. Όπως όλες οι μόδες, έτσι και αυτή πέρασε – μαζί ίσως και το ενδιαφέρον για την κάθε λέξη που την απαρτίζει ξεχωριστά. Ή ίσως, πάλι, να θεωρείται ότι σε εποχή οργάζοντος «εκσυγχρονισμού» έχει επιτευχθεί ήδη το επίπεδο εκείνο επίδοσης στον τομέα του «ήθους» και του «ύφους» που κάθε αναφορά στο θέμα να καθίσταται περιττή. Όπως και να έχει το πράγμα, ως προς το σκέλος της «εξουσίας» έχω να καταθέσω προσωπικά τα εξής : την Πέμπτη 28 Αυγούστου, λίγο πριν και λίγο μετά τις 10 το βράδυ, στη διαδρομή Χίλτον–Κηφισιά, βρέθηκα στο δρόμο μιας Mercedes μεγάλου κυβισμού με αριθμό κυκλοφορίας ΥΕΥ 2030. Τα πιεστικά νοήματα των τροχονόμων δεν μου άφησαν κανένα περιθώριο να σταματήσω στους κόκκινους σηματοδότες. Αντίθετα επιτάχυνα. Στο τέλος, στο ύψος του Ζηρίνειου, ένας μοτοσυκλετιστής μου αναμόσβησε τα φώτα για να παραμερίσω. Παραμέρισα αμέσως. Όπως επαλήθευσα αργότερα, στην Mercedes επέβαινε ο κ. Σημίτης, Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Το τί όμως συνέβαινε σε ολόκληρη τη διαδρομή θα έπρεπε να το έχει δει κανείς ο ίδιος και με τα μάτια του για να το πιστέψει.[...]

του Νικόλα Εμιρζά


*


buzz it!

(2) φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

 

ΑΝΤΕ ΜΕΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΣΑΛΜΟΝΕΛΑ 

"Αν παρατηρήσει κανείς τα αποτελέσματα των Γενικών Εξετάσεων των τελευταίων χρόνων, θα διαπιστώσει ότι οι πιο τουριστικοί νομοί της χώρας (Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Κρήτη, Ζάκυνθος) έχουν τον μικρότερο αριθμό εισαγωγής φοιτητών στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ."

Του Άγγελου ΕΛΕΦΑΝΤΗ στην Αυγή της Κυριακή


buzz it!

(0) φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

 

Google 

Πάμε στο Google, γράφουμε Weapons of mass destruction. Κλικάρουμε το κουμπί που γράφει I am feeling lucky. Διαβάζουμε προσεκτικά. Και γελάμε.

Μα πως το κάνουν. Πρόλαβε το, θα κρατήσει λίγο


buzz it!

(0) φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

 

1.9.03

the berlusconi 

-
http://www.111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111.com/

Ανοίγουμε τα μεγάφωνα του υπολογιστή. Αφήνουμε να φορτώσει σιγά-σιγά. Και όταν φορτώσει παίζουμε με το βελάκι του υπολογιστή. Γελάμε ελεύθερα καθ όλην την διάρκειαν της ανωτέρω διαδικασίας.
-

buzz it!

(0) φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

 

This page is powered by Blogger. Isn't yours?