<$BlogRSDUrl$>

29.10.03

ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ 

,όπως ο Κάρολος Κουν για παράδειγμα, δύσκολα βρίσκουν συνεχιστές μεταξύ των μαθητών τους. Γιατί; Ιδού μια ενδεχόμενη απάντηση:
«Ένας δάσκαλος μπορεί να έχει καλά, ακόμη κι εκπληκτικά αποτελέσματα από τους μαθητές του, όσην ώρα τους διδάσκει, δίχως μ’ αυτό να είναι καλός δάσκαλος. Γιατί μπορεί να υψώνει τους μαθητές του, όση ώρα βρίσκονται κάτω από την άμεση επιρροή του, σ’ ένα αφύσικο για αυτούς ύψος, που δεν το κατάχτησαν μόνοι τους. Κι έτσι μόλις αυτός εγκαταλείψει την έδρα, εκείνοι καταρρέουν. […] ( Οι διδασκαλίες του Μάλερ ήταν εξαίρετες, όταν εκείνος διηύθυνε. Η ορχήστρα έμοιαζε να καταρρέει αμέσως, όταν δε διηύθυνε εκείνος ο ίδιος)»- Λ. Βιτγκενστάιν 1940.Απο το βιβλίο "Πολιτισμός και Αξίες"-εκδόσεις Καρδαμίτσα 2000.

*

buzz it!

(0) φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

 

ΜΕΛΟΔΡΑΜΑ 

*
Μαζί, όπως και χθές θα περπατάμε
και κάτι θα σου λεω και (μ' ακούς;)
θα στρέψω να σε δω-και μόνος θα 'μαι,
ειδήσεις σου θα ψάχνω στους σταθμούς

που στάθηκες, στα μπαρ, και θα 'ναι πάντα
η ώρα που θα κλείνουν, και (ακούς;)
αόρατη θα παίζει κάποια μπάντα
που θα περνά ψηλά... Στους ουρανούς

σαν νόμισμα τα χρόνια θα κυλήσουν:
κορόνα εσύ θα φέρεις, και (τ' ακούς;)
παιδιά θα γεννηθουν και θα μιλήσουν
για μας όπως για δυο περαστικούς,

που αμίλητοι κι οι δυο κοντοσταθήκαν
να δουν κάποια βιτρίνα (τους ακούς;)
σαν κούκλες μια στιγμή καθρεφτιστήκαν-
και χάθηκαν σε δρόμους χωριστούς.

*
Απο το βιβλίο του Γιώργου Κοροπούλη "Ελλειπτική"
Υψιλον/βιβλία -1998
*

buzz it!

(0) φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

 

26.10.03

ΔΥΟ ΤΡΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ... 

Alfa tv : *"[...] κάτοικοι της Νέας Μηχανιώνας έκαναν λόγο για θυσία της σημαίας και του εθνικού ύμνου στο βωμό της παγκοσμιοποίησης".

Ημερησία : *«Oχι και να του ζητήσουμε και συγγνώμη. Σε κανένα μέρος του κόσμου δεν υπάρχει προηγούμενο να κρατά ξένος τη σημαία μιας άλλης χώρας. Πρέπει να γνωρίζει κι αυτός και όσοι σήμερα φωνασκούν ότι Eλληνας δεν γίνεται κανένας. O Eλληνας γεννιέται» Παναγιώτης Ψωμιάδης, νομάρχης Θεσσαλονίκης.

*«Όταν η Mιρέλα Mανιάνι παίρνει τα χρυσά μετάλλια και σηκώνει την ελληνική σημαία τότε δεν είμαστε όλοι υπερήφανοι;» Διονύσης Ψωμιάδης, αντινομάρχης, αδερφός του παραπάνω.

Ναυτεμπορική : *"Αποκαλυπτήρια του μνημείου των Εβραίων Ελλήνων πεσόντων του πολέμου 1940-41. [...] στον πόλεμο του '40 επιστρατεύτηκαν και έλαβαν μέρος 12.898 Έλληνες Εβραίοι, από αυτούς οι 343 ήταν αξιωματικοί. Οι απώλειες τους ανήλθαν σε 513 νεκρούς και 5.743 τραυματίες, από τους οποίους οι 1.412 βαριά, ενώ οι 168 έμειναν ανάπηροι.
*
και τα κωλόπαιδα δεν πήραν ούτε μια αποβολή.
*

buzz it!

(0) φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

 

25.10.03

ΕΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 

Η ΠΟΙΗΣΙΣ ΠΡΙΝ...ΙΙ
*
(Του κυρίου gerasimos bereketis ,συνέχεια παλαιοτέρας καταχωρήσεως) .
---
Δύο ακόμα παλιά δίστιχα εν Γερολιμένει :

Σε γαμώ, πίνω ουίσκι
παίζουν στο πικάπ κι οι δίσκοι
*
Σε γαμώ με τα παπούτσια
και να φτύνεις και κουκούτσια

---
1981 να χέσω την ποίηση
*

buzz it!

(0) φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

 

23.10.03

Ε - Ε - ΕΡΧΕΤΑΙ 



buzz it!

(0) φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

 

21.10.03

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΣ 

*
Του κυρίου Συμεών Πιερτζοβάνη
*
Με τον συγγραφέα Κώστα Ταχτσή

Το καλοκαίρι του 1987 επισκέφτηκα για επαγγελματικούς λόγους τον συγγραφέα Κώστα Ταχτσή, ο οποίος τότε διέμενε στον περιφερειακό του Λυκαβηττού. Το χέρι μου έτρεμε τη στιγμή που χτυπούσε το κουδούνι. Δεν ήταν μικρό πράγμα η γνωριμία μ' έναν σπουδαίο συγγραφέα. Μου άνοιξε μια μεσόκοπη κυρία που φορούσε λουλουδάτη ρόμπα. με παρακάλεσε να περιμένω στο σαλόνι και με τράταρε τούρκικο καφέ και γλυκό του κουταλιού. Ύστερα από λίγο με οδήγησε στο γραφείο του Κώστα Ταχτσή.
*
Ο συγγραφέας καθόταν απέναντι από μια μεγάλη τηλεόραση, στην οθόνη της οποίας, σε στοπ καρρέ, δέσποζε ο Νίκος Γκάλης, ιπτάμενος, σημαδεύοντας τον μοναδικό του στόχο εκείνα τα χρόνια: το αντίπαλο καλάθι.Ο Ταχτσής διέκρινε την απορία στο βλέμμα μου και την έλυσε με δυο ερωτήσεις: "Έχετε δει πιο αρμονικό σώμα; Δεν έχει τις αναλογίες αρχαίου θεού;" Συμφώνησα, προσπαθώντας να κρύψω την αμηχανία που μου δημιούργησαν τα λόγια του σε συνδυασμό με τις πασίγνωστες ερωτικές του προτιμήσεις.
*
Αυτήν την αμηχανία φρόντισε να τη διαλύσει αρχίζοντας μια συζήτηση περί των δυσκολιών της απόδοσης των κωμωδιών του Αριστοφάνη στα νέα ελληνικά. Δεν νομίζω ότι οι λεπτομέρειες της μοναδικής συζήτησης που είχα με τον Κώστα Ταχτσή ενδιαφέρουν τους φίλαθλους αναγνώστες... Άλλωστε το μόνο που συγκράτησα απ' αυτην τη συνάντηση ήταν ο γλυκύς τρόπος με τον οποίο ο συγγραφέας θώπευε την εικόνα του καλαθοσφαιριστή.
*

buzz it!

(0) φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

 

ΠΡΩΤΑ ΡΟΧΑΛΑ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ 

*
Από το ΑΠΕ
*
Σε κατάληψη του λυκείου Νέας Μηχανιώνας προχώρησαν το πρωί μαθητές του σχολείου αντιδρώντας στο να οριστεί ως σημαιοφόρος στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, αλλοδαπός μαθητής, καθώς και φέτος έχει αριστεύσει, ο αλβανικής καταγωγής Οδυσσέας Τσενάι.
Οι καταλήψεις σχολείων ξεκίνησαν από ψυχωμένους μαθητές που ήθελαν να μιμηθούν το παράδειγμα των φοιτητών του Πολυτεχνείου και της Νομικής την εποχή της δικτατορίας. Σιγά σιγά έγιναν κάτι σαν θεσμός. Και τώρα μετατράπηκαν σε τέρας που όλοι το βλέπουν και σφυρίζουν κινέζικα. Σ' αυτά τα κωλόπαιδα δεν θα απαντήσει, όπως τους αξίζει, κανείς; Τι θα έλεγες για μια πενθήμερη αποβολή για αρχή και απειλή αποκλεισμού απ όλα τα σχολεία της χώρας στη συνέχεια; Ή μήπως φοβόμαστε ότι θα τραυματιστούν οι παιδικές τους ψυχές; Μόνο τον άμοιρο το συμμαθητή τους τον Τσενάι σκέφτομαι...
*
ΝΕΩΤΕΡΑ. 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Από τη σημερινή ΑΥΓΉ μαθαίνουμε ότι : ο πρόεδρος του 15μελους, που λέγεται Γιάννης Σακρ ( Έλλην υπήκοος [...] με πατέρα Λιβανέζο ), δηλώνει ότι οι μαθητές φοβήθηκαν και επεισόδια από μέλη της Χρυσής Αυγής και άλλα ακραία στοιχεία. "Η κατάληψη στοχεύει και στο να αποτρέψει έναν τέτοιο χαμό [...] έτσι προστατεύουμε και τον Οδυσσέα". Από τα ΝΕΑ : «Θα συμμετάσχουμε στην παρέλαση μόνο αν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας», τόνισε με έμφαση ο εκπρόσωπος των μαθητών Τριαντάφυλλος Παπαδόπουλος, επισημαίνοντας την απόφαση της πλειοψηφίας να επιμείνει στην κατάληψη αν δεν αποσυρθεί η βιαστική [...] υπουργική απόφαση. Και στο κάτω μέρος της σελίδας ο Δ. Σαββόπουλος δηλώνει «Είναι ένα παιδί που ήρθε να ζήσει στην Ελλάδα, έμαθε τα ελληνικά πολύ καλά, αποδείχθηκε προικισμένο. Το θέμα είναι πώς νιώθει αυτός. Νιώθει τιμή που σηκώνει το σύμβολο ενός έθνους ή κάνει απλή διεκπεραίωση κρατώντας ένα πανί;»
*
Αηδία. Φυσικά ο Οδυσσέας έκανε πίσω και τα καμάρια μας θα τη βγάλουν καθαρή χωρίς καμιά συνέπεια. Τζάμπα μάγκες.
*

buzz it!

(0) φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

 

απάντησις απαντήσεως 

*
δες εδώ και εδώ
*
Αγαπητέ κύριε Μπερεκέτη,

σας ευχαριστώ θερμώς για την επιστολή σας. Ήταν θαυμάσια. Ιδιαιτέρως εκτίμησα τη νηφαλιότητά της.

Ήταν μεγάλη μου παράλειψη η μη αναφορά του Μιχάλη Κρητικόπουλου. Είχα την τύχη να θαυμάσω τη Βαρβάρα και ένοιωσα μεγάλη απογοήτευση όταν μεταπήδησε στον Ολυμπιακό. Την ίδια που ένοιωσα και για τους άλλους "αδικομετεγγραφέντες" από την παλαιότερη πειραϊκή ομάδα: τον Σιώκο, τον Αρμόδωρο, τον Καραϊσκο, τον Μπατίστα, τον Νινιάδη, άντε και τον Μητρόπουλο.
Εις μνήμην Μιχάλη Κρητικόπουλου ας αναφέρουμε μερικά ονόματα προσωπικοτήτων που δόξασαν τον Εθνικό Πειραιώς: Χούμης, Φερλέμηδες, Σχίζας, Ζουρντός, Χέλμηδες, Άγας, Μπουρλετίδης, Λεκατσάς, Γαρύφαλλοι, Μανταλόζης, Γράφας, Πέστροφας, Λεβεντάκος, Τσερεγκώφ, Κρεμμύδας, Χατζηϊωάννογλου, Καλκατέρα.........

Ως οπαδός του παλαιοτέρου ελληνικού συλλόγου, εύχομαι στον σύντροφο Εθνικό Πειραιώς

καλά ξεμπερδέματα.

Με τιμή

Συμεών Πιερζοβάνης

Υ.Γ.
Επίσης λησμόνησα και μια άλλη θρυλική φιγούρα που με ηδονή άκουγε την παρότρυνση των φιλάθλων του Πανιωνίου "Μητσάρα - Μητσάρα σκίσ' τους την ......"
Πρόκειται για τον εξαίρετο κύριο Δημήτρη Μαυρίκη.

*

buzz it!

(0) φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

 

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα 

*
Για να ξέρεις τι ώρα είναι παντού στην υφήλιο.
*

buzz it!

(0) φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

 

19.10.03

Ο ΛΟΥΤΣΗΣ 

(ή Λούτζης ή Λούτζι)
*
Ο συγχωρεμένος ο Λούτσης ήταν ψηλός και πολύ χοντρός. Δημοτικός υπάλληλος. Καθάριζε με τη μάνα του τους δημοτικούς καμπινέδες στην πλατεία. Μας έλεγε με τη ψιλή του τη φωνή "όταν με ρωτάνε τι δουλειά κάνω λεω έχω μπουτίκ στο Χαλάντρι". Αναφερόμενος στη γυναίκα του, που δεν ήθελε να του φτιάξει καφέ, δήλωνε "έχουνε κάνει κόμμα με τη μάνα μου". Διηγούμενος μια ιστορία είχε πει το αμίμητο "σταμάτησε το μυαλό μου στη μέση της λεωφόρου". Αλλά το καλύτερο το έλεγε όταν πήγαινε να ψωνίσει στο ζαχαροπλαστείο:
"Δε μου λες είναι φρέσκες οι πάστες γιατί είμαι διαβητικός;"

*

buzz it!

(0) φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

 

Μου το έλεγε η μάνα μου. 

*
"Έχε την ευχή μου και τσ΄ευχής μου το ευχιδάκι."
*

buzz it!

(0) φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

 

17.10.03

Ο ΑΝΔΡΑΣ ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΙ 

Σε ένα σχόλιο (14/10/03 ), με θέμα την "τρελή Μποτίνα" ο κύριος Σ. Πιερτζοβάνης αναφέρει συμπερασματικά: "Ισχυρίζομαι ότι μόνο ένας ποδοσφαιριστής με θηλυκά στοιχεία στο παιχνίδι του πρέπει να αξίζει της προσοχής μας". Το σχόλιο συγκίνησε τον κύριο gerasimo bereketi :

Αγαπητέ Πιερτζοβάνη,

εξαίρεται αι παρατηρήσεις σας. Πιστεύω και εγώ ότι ο γνήσιος υπερθετικός βαθμός ενός αρσενικού επιθέτου είναι το απλό θετικό θηλυκό. Δηλαδή: Μποτίνος, Μποτινότερος, Μποτινότατος, Μποτίνα. Θα επιθυμούσα προσεχώς να σχολιάσετε το εξής γλωσσολογικό φαινόμενο: Κρητικόπουλος, Κρητικοπουλότερος, Κρητικοπουλότατος, Βαρβάρα ( αιωνία του η μνήμη- και επίσης, παραλλήλως να θυμηθείτε το Εθνικάκι. Το καημένο... Ποια είναι η διαφορά μεταξύ Ολυμπιακών και Εθνικών: Οι μεν θυμούνται τις ήττες, οι δε τις νίκες... )
Θα επιμείνω λίγο ακόμα στη γλωσσολογική Σας ανάφλεξη, αγαπητέ Πιερτζοβάνη. Θυμάμαι σε μικρή ηλικία πολλούς άντρες όταν με συμπάθεια αναφέρονταν σε κάποιο φίλο τους να τον αποκαλούν με τον "υπερθετικό" θηλυκό βαθμό του ονόματός του: Η Γιωργάρα, η Μητσάρα κλπ. Παραλλήλως έπαιζε και το αρσενικό εκ θηλυκού π.χ. ο Παυλάρας, ο Νικολάρας. Γενικώς το εκτόπισμα και η προσήνεια ενός αρσενικού γεννά την τάση να αντιμετωπίζεται ως θηλυκός πατέρας, όπως λέμε " λοχίας " ίσον " η μανούλα του λόχου ". Πού οφείλεται αυτό. Ίσως στο ότι γενικώς η πάχυνση ήτο- τότε- κυρίως γυναικεία τάσις, οπότε μεταφορικώς, όταν μια προσωπικότης παχύνεται, είτε εξ οίστρου, είτε εκ σοφίας, αμέσως εκθηλύνεται- για να θυμηθούμε και την ρήση του Κορνηλίου Νέπωτος "ο πολιτισμός εκθηλύνει τον άνθρωπον". Η δε προσήνεια, σημαίνει διαθεσιμότητα ανάλογη με εκείνη της ερωτικής πράξης. Σα να λέμε, ο Μποτίνος με τη μπάλα, όχι μόνο τους έκανε τα κέφια, αλλά τους εξέπλησσε κιόλας με την εφευρετικότητά του...Ave Maria gratias plena...

Μετά τιμής
gerasimos bereketis
*
Υ.Γ. Εις μνήμην Γεωργίου Συρίγου, παλαιού συμμαθητού μου, αποδημήσαντος σε νεαροτάτη ηλικία ( 1986, ούτε 27 ετών, φανατικός εθνικάκιας ), καταθέτω τα υπ' αυτού πονηθέντα τρία δίστιχα, ατελέστατα ποιητικώς, επί τη νίκη του Εθνικού επί του Ολυμπιακού (1972 ή '73 με σκορ 2-0)

Σας σκίσαμε, σας φάγαμε, μες στου Καραϊσκάκη
μες στην καρδιά του Πειραιώς, κοντά στο Πασαλιμάνι.

Ο Γιούτσος που ελέγατε για αργηγό ομάδος,
εξευτελίσθη και αυτός στα μάτια των αληθινών φιλάθλων.

Ο Γκαϊτατζής που λέγατε πως ήτανε γκαζιέρα
εξευτελίσθη και αυτός από τη Βαρβάρα.

επισημαίνω ότι ο υπερθετικός θηλυκός βαθμός του Γκαϊτατζή ήτο "γκαζιέρα".

*


buzz it!

(0) φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

 

16.10.03

Μου το έστειλε ο κ. Δημήτρης Μανονέρος 

*
Για σπουδαστές της ανθρώπινης φύσης:
Δοκιμάστε τον συνδυασμό Female/ Light/ Relaxed/ Happy. So sexy!
*
(κάντε κλικ εκει που λέει lines)
*

buzz it!

(0) φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

 

ΤΟ ΄ΠΙΑΣΕΣ ΤΟ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΟ, ΕΤΣΙ; 

Βρήκα ένα άρθρο που αναφέρεται, με χιούμορ, στην συγκέντρωση του ΛΑΟΣ ( Καρατζαφέρης ) στις 14 Σεπτεμβρίου. Διαβάζοντας έμαθα ότι
ο κ. Καρατζαφέρης έχει λύσεις για όλα τα προβλήματα του τόπου. Την ανεργία, ας πούμε, θα την εξαφανίσει «μέσα σε ένα μήνα». Θα καλέσει όλους τους ανέργους, θα τους φορέσει τη «στολή» και θα επανασυστήσει τη ΜΟΜΑ. Αυτή η νέα ΜΟΜΑ θα αναλάβει όλα τα δημόσια έργα – και «οι Αλβανοί θα φύγουν». Η ΜΟΜΑ θα δίνει δωρεάν σπίτια – με την προϋπόθεση τα ζευγάρια που τα παίρνουν να υπογράφουν ότι «δεν θα πάρουν διαζύγιο για 7 χρόνια».

MOMA= Μεικτή Μονάδα Μηχανημάτων Ανασυγκρότησης. Τη ΜΟΜΑ τη θυμάμαι σαν μονάδα του στρατού που για χρόνια έφτιαχνε δρόμους σε δύσβατες περιοχές. Ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων.
*
Διάβασε και τα σχόλια.
*

buzz it!

(0) φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

 

Όρθρου βαθέως μου σώνεται το ουίσκι 

*
Όρθρου βαθέως μου σώνεται το ουίσκι
κι η νύχτα που διαβαίνει με σαρκάζει.
*
Άφωνοι παίζουν στο πικάπ οι δίσκοι.
Το σώμα μου μια μάζα που βελάζει.
*
Λείπεις. Κι απόψε με κυκλώνουν ίσκιοι.
Ένα φαντασματάκι κάνει χάζι.
*
Μου λέει : «κάποιο κακό θαρρώ, σε βρίσκει».
Η νύχτα, γριά πουτάνα που νυστάζει.
*
Σ’ αυτό το διψασμένο το ξενύχτι,
σπαράζω, σαν το ψάρι μες το δίχτυ.
*
Το ξέρω απόψε θα με σώσει η τέχνη.
Παραμιλώ. Γαμώ την ομορφιά σου.
*
Η αγάπη κακοφόρμισε και ζέχνει,
Μα τι είναι; Σαν να θρόισαν τα μαλλιά σου...


Από την Ιστορία της Λαίδης Οθέλλος του Ηλία Λάγιου-
Εκδόσεις βιλιοπωλείου της «Εστίας»- Ιανουάριος 1992
(στο βιβλίο το ποίημα δεν είναι χωρισμένο σε δίστιχα)


buzz it!

(0) φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

 

quo vadis? 



Η αλήθεια είναι ότι μας φάνηκαν χρήσιμα. Ομως σιγά-σιγά τα κράτη θα γίνουν πλασματικά. Το πνεύμα τους θα λάμπει μόνο στις οθόνες των υπολογιστών μας. Imagine...
*
Η αρχή έγινε με την CYBER YUGOSLAVIA
*
Και τώρα όλος ο πλανήτης μπορεί να ψηφίσει στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.
*
Εχουν ήδη γραφτεί για να ψηφίσουν 958 από την Ευρώπη, 26 από την Ασία, 7 από την Αφρική, 102 απο τη Βόρειο Αμερική κ.α.
*
οι ιστοσελίδες των υποψηφίων εδώ.
*

buzz it!

(0) φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

 

14.10.03

Με αφορμή τον αριστερό εξτρέμ κύριο Βασίλη Μποτίνο. 

*
του κυρίου Συμεών Πιερτζοβάνη
*
Κάποτε οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού εμψύχωναν το αριστερό εξτρέμ της ομάδας τους κραυγάζοντας: "Έλα ρε Μποτίνα τρελή!" ή "Σκίσ' τους ρε Μποτίνα!" ή "Όρμα ρε Μποτίνα μάγισσα!"
*
Η μετατροπή του αναμβισβήτητου αρσενικού σε θηλυκό τι υπέκρυπτε άραγε;
*
Γνωστοποιούμε στους νεότερους, οι οποίοι δεν είχαν την τύχη να τον δουν εν δράσει, ότι ο κύριος Μποτίνος ήταν ένας λεπτεπίλεπτος εξτρέμ, δαντελένιος (κατά την ορολογία της εποχής), ένας ευλύγιστος "αλήτης", απρόβλεπτος στις κινήσεις του, ένας μοναδικός παραγωγός συγκινήσεων. Το δε επιτόπιο άλμα του μικρόσωμου Βολιώτη ήταν ανάλογο με αυτό του Νίκου Γκάλη.
*
Η Μποτίνα η τρελή αγαπήθηκε από εργαζόμενους σε ψαραγορές, λαχαναγορές, οικοδομές αλλά και από εφοπλιστές, βιομηχάνους, συγγραφείς και άλλους προνομιούχους. Σήμερα, κανένα φανατικό κωλόπαιδο δεν διανοείται να προσδώσει θηλυκά χαρακτηριστικά σε παίκτη της ομάδας του. Αντιθέτως αφθονούν οι ύβρεις που βασίζονται στην "θηλυκοποίηση" των αντιπάλων.
*
Ισχυρίζομαι ότι μόνο ένας ποδοσφαιριστής με θηλυκά στοιχεία στο παιχνίδι του πρέπει να αξίζει της προσοχής μας. Παραδειγματικώς αναφέρω τους κ.κ. Ραούλ, Κακά, Ανρί, Αϊμάρ, Πιρές, Σαβιόλα, Ροναλντίνιο και τον συνέλληνα Τσιάρτα. Αλλά και τον κορυφαίο Τζώρτζ Μπέστ, ο οποίος απέδειξε ότι η μπάλλα παίζεται καλύτερα από απελπισμένους άνδρες που ξέρουν να (την) χαϊδεύουν σαν γυναίκες.
*
Η τρελή Μποτίνα και οι όμοιές της είναι η δικαίωση του κυρίου Διονύση Σαββόπουλου ο οποίος σε χαλεπούς καιρούς διατράνωσε ότι "Ο άνδρας και η γυναίκα δεν είναι ίσοι διότι απλούστατα η γυναίκα είναι ανώτερη."
*
[ο κύριος Πιερτζοβάνης θα σχολιάζει την αθλητική επικαιρότητα όταν του το επιτρέπουν οι γυναίκες]


buzz it!

(0) φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

 

DADA 

*
Για προχωρημένους γραφίστες. Καλλιτεχνικά παιχνίδια για να περνάει η ώρα.
Θα τρομάξεις λίγο στην αρχή αλλά μη φοβάσαι. Μετά μπορείς να κάνεις βόλτες.
*
ΕΔΩ
*
Μετά κλίκαρε τη διεύθυνση που με μικρά γράμματα γράφει Åbsürd résidüe/.
Μετά κλίκαρε όπου να'ναι. Και ξανά και πάλι...
*


buzz it!

(0) φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

 

11.10.03

LADIES AND GENTLEMEN : GERASIMOS BEREKETIS ! 

*
ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟΝ
*
Σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί ο μικρός bereketis gerasimos


*
"Όταν ήμουνα μικρός, ένιωθα πολύ μεγαλύτερος, επειδή έβλεπα το πώς ήμουνα πριν από κάτι χρόνια, ας πούμε τότε που πήγαινα νηπιαγωγείο, ενώ μετά που ήμουνα πέμπτη ή έκτη δημοτικού καταλάβαινα πως ήμουνα καλύτερος από πριν και μπορούσα να λύνω δυσκολότερα προβλήματα που άλλοι άνθρωποι κι ας ήταν μεγαλύτεροι πολύ – μερικοί ήταν και εβδομήντα χρονώ – δεν μπορούσανε να τα λύσουνε, επειδή είχανε πάει μέχρι τρίτη ή το πολύ τετάρτη δημοτικού και τα είχανε ξεχάσει κιόλας. Αλλά και κάτι άλλοι που είχανε πάει μέχρι και γυμνάσιο, και βλακείες λέγανε στις συζητήσεις και δείχνανε από τη φάτσα τους χαζοί.
*
Όμως αυτό που δε μπόρεσα να χωνέψω ποτέ μου, ήταν το γιατί ο θείος μου ο Σπύρος (που όταν ήμουνα μικρός τριώ χρονώ τονε φώναζα Πίπη και νόμιζα ότι ήταν αδερφός μου, αλλά αυτός ήτανε αδερφός της μάνας μου), αποφάσισε με κάτι λεφτά που του έδωσε ο παππούς μου, όταν πήρε το εφάπαξ από τη ΔΕΗ που δούλευε υπομηχανικός μια πρωί και μια βράδυ και μετά καθότανε ρεπό δυόμιση μέρες, αλλά το πρωί όταν ερχότανε από βραδυνός ήτανε πολύ κουρασμένος, επειδή πριν έρθει σπίτι κατέβαινε στην αγορά στου Ρέντη να ψωνίσει και μετά ερχότανε απ’ του Ρέντη στον Άγιο Νείλο με τα πόδια και το καλοκαίρι κουβάλαγε απ’ του Ρέντη πεπόνια, επειδή καρπούζια παίρναμε από ένα μανάβη, τον κυρ Γιάννη, που γύριζε με καρότσα και πούλαγε καρπούζια με το μαχαίρι κι είχε ένα άλογο, τον Ψαρή, που μετά του ψόφησε και πήρε τρίκυκλο μηχανάκι, αλλά δεν πούλαγε μετά καρπούζια, αλλά πάγο κι ένα παιδάκι που κάθε μέρα πήγαινε και του ΄κλεβε ένα κομμάτι μικρό πάγο για να το γλείφει αντί για παγωτό, μια μέρα ο κυρ Γιάννης πήγε να κάνει όπισθεν και κόντεψε να το πατήσει.


*
Εγώ όταν ο παππούς μου ερχότανε από τη δουλειά από βραδυνός, έκανα λίγο ησυχία για να κοιμηθεί που ήτανε κουρασμένος, και πιο μετά που πήγαινε η ώρα δώδεκα το μεσημέρι, μού ΄χε πεί να τον ξυπνήσω κι εγώ πήγαινα και του γαργάλαγα τα πόδια, αλλά αυτός είχε ξυπνήσει κι έκανε ψέμματα πως κοιμότανε για να γελάει από μέσα του, όμως εγώ, άμα αργούσε να ανοίξει τα μάτια του, έπαιρνα μια κρεμάστρα ξύλινη απ’ τη ντουλάπα και του βάραγα τις πατούσες και τότε σηκωνότανε πια και πήγαινε να πλυθεί για να φάει κάτι που πείναγε.
*
Έτρωγε όλα τα φαγητά, αλλά πιο πολύ του αρέσαν τα παστά, οι σαρδέλες, οι ρέγγες και μου αρέσανε κι εμένα να πάρω απ΄ το φούρνο μαύρο ψωμί, να κόψω μια κομματάρα, να τη σκίσω στη μέση και να την πασαλείψω με λάδι απ΄ τις σαρδέλες, να χώσω μέσα και τέσσερις σαρδέλες καθαρισμένες που μου τις καθάριζε απ’ τα κόκκαλα ο παππούς μου, και το ΄τρωγα – το καλύτερό μου φαγητό, εκτός κι αν η θεία μου η Κούλα, η μεγαλύτερη αδερφή του παππού μου που έμενε στη Μάνη, στον Κούνο, ήτανε Δεκέμβριος και μας έστελνε από κάτω με τον Φυτιλά σύγκλινο και πιττάρια, και τότε αυτό ήτανε το καλύτερό μου φαγητό, με τηγανητά αυγά ομελέττα με ντοματοπελτέ - πολύ νόστιμο, και μού ΄λεγε ο παππούς μου να τρώω ξύγκι επειδή κάνει καλό για να ενεργούμαι.
*
Στο σύγκλινο βάζουνε μέσα και κομματάκια πορτοκάλι για να φεύγει η μυρωδιά του γουρουνιού. Άμα πετύχαινες κομματάκι πορτοκάλι, αυτό ήτανε το πιο νόστιμο απ’ όλα."



*

γευστικό συμπλήρωμα:
*Μόλις βραστούν [ τα κομμάτια του κρέατος ] αρχίζει το "στάμνιασμα" δηλ. η τοποθέτηση σε στάμνες ( συγκληνόσταμνες ) όπου θα φυλαχτουν. Το στάμνιασμα θέλει τέχνη [...] . Κάθε "στρώση" σύγκληνα που τοποθετιώνται περιχύνονται με λίπος απ το καζάνι (είναι ζεστό ακόμα κι είναι σαν λάδι) τόσο όσο που να σκεπαστουν, κι ύστερα τοποθετιέται η άλλη στρώση κ.ο.κ. μέχρι να κλείσει η στάμνα, να σκεπαστεί με λίπος ( γλήνα ) [...] Τα πορτοκάλια είναι βρασμένα μαζί με τα σύγκληνα. Μπαχαρικά άλλα απαγορεύονται, θεωρούνται "τουρκοσπορίτικα".*
-
Κυριάκος Κάσσης, Λαογραφία της Μέσα Μάνης, Αθήνα 1980.
Αναφέρεται στο βιβλίο της Εύης Βουτσινά "Γεύση Ελληνική". Εκδόσεις Καστανιώτη.

*
Ο φίλος μου ο Γιώργος μου είπε ότι πριν βράσουν το κρέας το καπνίζουν με φασκόμηλο.
*

buzz it!

(0) φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

 

ΑΥΤΟ ΠΙΑ 

! Jews for Allah ** Jews for Allah !

buzz it!

(0) φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

 

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Ο 



;
*
Εμένα πολύ
*
(κλικάρεις και την εικόνα, βλακούντιε)
*

buzz it!

(0) φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

 

trouble in paradise 

Στην πατρίδα μας μήλον της έριδος είναι το κράτος.

Αυτό που απασχολεί τα μεσαία στρώματα είναι πως θα ιδιοποιηθούν όσο γίνεται μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας που λέγεται δημόσιος πλούτος και διαχειρίζεται ο κρατικός μηχανισμός.

Πότε άκουσες τελευταία φορά να διαμαρτύρονται ή να διαδηλώνουν όσοι δεν συνδέονται θεσμικά με το δημόσιο ταμείο; Αυτοί δεν έχουν φωνή. Απλώς φορολογούνται ( και ο φόρος έχει πολλά πρόσωπα ) για να ικανοποιηθούν τα δίκαια ( και πολλές φορές είναι όντως δίκαια ) αιτήματα όσων έχουν σχέση, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, με το δημόσιο.

Και οι μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις τι θα έκαναν χωρίς το κράτος ; Χωρίς τα ερωτικά του βλέμματα, χωρίς τις γόνιμες περιπτύξεις μαζί του.

Ζούμε σε μια κοινωνία ερωτευμένη απ την κορφή μέχρι τα νύχια με τον μπαμπά προστάτη πρότυπο. Κάθε κοινωνικό μόρφωμα στην Ελλάδα ζει με μια κρυφή επιθυμία: θέλει, όταν μεγαλώσει, να γίνει κράτος! Είμαστε μια κοινωνία που δεν έχει ακόμη πετύχει την ευτυχή λύση του Οιδιποδείου συμπλέγματος.


buzz it!

(0) φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

 

10.10.03

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΦΑΛΆΚΡΑ 

*
Tους βλέπουμε κατά καιρούς να φωτογραφίζονται σε εφημερίδες και περιοδικά. Ξυπνάνε μέσα μας ηρωικού τύπου φαντασιώσεις.
Τώρα έχουν τη δική τους λέσχη: ΛΕΣΧΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΜΕ ΑΦΘΟΝΑ ΚΥΜΑΤΙΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ
*
Πολλές φωτογραφίες.
*
Νύφες και Γαμπροί για όλους και όλες.
*

buzz it!

(0) φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

 

9.10.03

Μου το έστειλε ο Σταύρος. 



"O σκορδαλός με το τσουνί και με τον ένα πόδα
η μάνα του τον φώναζε και αυτός εσφυρολόγα."
-
Σκορδαλός - Κορυδαλλός
Τσουνί- Λοφίο

-

buzz it!

(0) φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

 

MERCI Thas ! ( vita moderna ) 

"This ain't no party, this ain't no disco,
this ain't no fooling around
I'd like to kiss you, I'd love to hold you
I ain't got no time for that now"
*
Talking Heads
*

buzz it!

(0) φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

 

8.10.03

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΕΣΚΑΦΕΕ 

*
Ο Νεσκαφέε ζούσε ευτυχισμένος με τη γυναίκα του και τα εφτά παιδιά του. Μια μέρα η γυναίκα του του λεει : "Πήγαινε και σκότωσε ένα ελάφι για να ταΐσω τα παιδιά." 


Ο Νεσκαφέε πήγε στο δάσος όμως δε βρήκε ούτε ένα ελάφι, ούτε ένα λαγό, ούτε ένα πουλί να σκοτώσει και να ταΐσει την οικογένεια του.
*
Ξαφνικά σε μία πηγή βλέπει το μεγαλύτερο ελάφι που είχε δει ποτέ του. Άρπαξε το τόξο του να το σκοτώσει όμως το ελάφι γύρισε και του είπε με ανθρώπινη λαλιά : "Μη με σκοτώσεις άνθρωπε!"
Κι ο Νεσκαφέε είπε :
"Πρέπει να ταΐσω τα παιδιά μου". 
*
Το ελάφι είπε :  "Πάρε αυτό το μονοπάτι που πάει γύρω από το βουνό κι εκεί που τελειώνει θα βρεις ένα ναό που η πύλη του είναι κλειστή, χτύπησε τρεις φορές την πόρτα κι αν δε σου ανοίξουν χτύπα κι άλλες τρεις. Τότε θα βγει ένας μοναχός και θα σου δώσει ένα γερό ξύλο. Πρέπει να το υπομείνεις. Όταν κουραστεί και σταματήσει ρώτησε τον για τον κρυμμένο θησαυρό του Καρδάρ του Βουνίσιου και αυτός θα σου δείξει το δρόμο. Θα πάρεις το θησαυρό και θα μπορέσεις έτσι να ταΐσεις την οικογένεια σου." 

*
Ο Νεσκαφέε έκανε όπως του είπε το ελάφι. Πήρε το μονοπάτι που πήγαινε γύρω από το βουνό και έφτασε σε ένα ναό. Αμέσως άρχισε να χτυπάει δυνατά την πόρτα. "Ανοίξτε! Ανοίξτε αυτή την πόρτα!!".
*
Τότε βγήκε ο σωματοφύλακας του μοναχού και τον πλάκωσε στο ξύλο. Όταν σταμάτησε, ο μοναχός είπε : "Εδώ και τόσα χρόνια έχω βάλει αυτήν την πινακίδα όμως εσείς επιμένετε να με ενοχλείτε όπως παλιά!" και του έδειξε μια πινακίδα που έγραφε " ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΑΠΟ ΚΕΙ ".
*
Ο Νεσκαφέε πήρε το μονοπάτι δεξιά και βρήκε τα ερείπια ενός πανάρχαιου παλατιού. Έψαξε παντού, όμως ήταν φανερό ότι άλλοι πριν απ αυτόν είχαν έρθει και δεν είχαν αφήσει ούτε ένα χρυσό σκουλαρίκι. 
*
Άπρακτος πήρε το δρόμο της επιστροφής.
Περνώντας από το ναό και αφού ο σωματοφύλακας τον έδειρε ξανά χωρίς λόγο, έπεσε σ' ένα βαθύ λάκκο. Εκεί τον βρήκε ο Χόμορ ο ανθρωποφάγος. Αφού τον σκότωσε, τον πήρε σπίτι κι έτσι μπόρεσε να ταΐσει την γυναίκα του και τα έξι παιδιά του.
*
*
Aπο το βιβλίο " Η ΒΙΔΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ" - εκδόσεις Ο2Η - με απίθανα κόμικς του Γιώργου Τσούκη ( Ο Γ.Τσ. έχει φτιάξει κι άλλες ιστορίες κόμικς - τον "μικρό Κθούλου", ας πούμε - όλες πολύ πολύ καλές!)
Η εικόνα πάνω δεν είναι απ το βιβλίο

*

buzz it!

(0) φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

 

ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ 

παίξε λίγο με το ζώο. Άνοιξε και τα μεγάφωνα.

buzz it!

(0) φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

 

6.10.03

εκτάριο εκτάριο εκτάριο 



*
'Έλεγα να σου πω για κάτι που διάβασα στο flash.gr :
"Έπαιξε τη ζωή του στη ρώσικη ρουλέτα και επέζησε. Αν αυτό βέβαια δεν είχε προβληθεί στην τηλεόραση δεν θα είχε προκαλέσει και σάλο. Ο λόγος για τον αυτοαποκαλούμενο μάγο Ντέρεν Μπράουν που θέλησε να εντυπωσιάσει παίζοντας ρώσικη ρουλέτα στην πραγματικότητα."
Έλα όμως που είπα να το ψάξω και βρήκα, μεταξύ άλλων, ένα άρθρο στο "ananova" που προσπάθησα να μεταφράσω χρησιμοποιώντας το SYSTRAN ( λογισμικό αυτόματης μετάφρασης ). Βάζω λοιπόν την πρώτη φράση:
"More than three million people tuned in to watch mind control expert Derren Brown pull off his live Russian Roulette stunt on TV."
και παίρνω αυτό:
"Περισσότεροι από τρία εκατομμύριο άνθρωποι συντόνισαν μέσα για να προσέξουν το ειδικό καφετί τράβηγμα Derren ελέγχου μυαλού από τη ζωντανή ρωσική ακροβατική επίδειξη ρουλετών του στην TV".

*
Παραδέχομαι ότι η συγκεκριμένη φράση είναι δύσκολο να μεταφραστεί κατά λέξη ( πως να μεταφράσεις το "tuned in" και το "pull off" έτσι που να ακούγονται ελληνικά ). Άσε τη αγγλική σύνταξη... Αλλά πάλι ...
*
Λεω να φτιάξουμε ένα παιχνίδι όπου θα δίνουμε στην παρέα μια φρασούλα μεταφρασμένη από το SYSTRAN και θα κερδίζει αυτός που θα βρίσκει τι έλεγε το πρωτότυπο.
*
Έχει και συνέχεια :
το "he he he" το μετάφρασε
"αυτός αυτός αυτός"
και το "ha ha ha" το μετάφρασε
"εκτάριο εκτάριο εκτάριο"
*
Αν δεν ήταν ελαφρώς σουρεαλιστικά όλα αυτά θα αισθανόμουν τελείως ηλίθιος που το αγόρασα.
*
Σκέφτομαι τους φιλολόγους που προσπαθούν να μεταφράσουν από μια νεκρή γλώσσα ( τα κείμενα των Σουμερίων ας πούμε ). Ανάλογα λάθη θα κάνουν... Μέχρι να αποκτήσουν αίσθηση της γλώσσας...
*
Τα λογισμικά ( εν γένει ) δεν ξέρουν τι θα πει περίφραση, απόχρωση, ειρωνεία. Απεχθάνονται την ασάφεια και την τεμπελιά. Που θα πάει όμως, θα μάθουν...
*

buzz it!

(0) φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

 

5.10.03

ΣΥΝΕΙΡΜΟΙ 

Στις 2 Οκτωβρίου ήταν η 134η επέτειος των γενεθλίων του Μαχάτμα Γκάντι.
Χθες άλλα 19 άτομα προστέθηκαν στο σωρό των νεκρών στη Μέση Ανατολή.
Η Ινδία κέρδισε την ανεξαρτησία της με την πολιτική της "μη βίας" ( Satyagraha="αποφασιστικότης εν αληθεία" ) ,που τελειοποίησε ο Γκάντι.
Ο αγώνας των Παλαιστινίων φωτίζεται κάπως διαφορετικά, ε;
*
Για τους Αγγλομαθείς ΕΔΩ
*

buzz it!

(0) φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

 

4.10.03

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΝ ΠΑΡΕΝΘΕΜΑ ΙΙ 

*
Aπο τις αναμνήσεις του κυρίου gerasimos bereketis
*
ΠΩΣ ΤΑ "ΒΓΑΖΑΝ" ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΤΗ ΜΑΝΗ



Αυτό το παρακάτω το έλεγε ο εκ μητρός παππούς μου, γεννηθείς το 1906 και αποδημήσας το 1987.
Συνήθιζε, φτιάχνοντας σκορδαλιά κάθε πρωί να έχει λάμψεις παιδικών αναμνήσεων και να φλυαρεί μονολογών.

Πρόκειται για "βγάλσιμο" που το λέγαν τα παιδάκια, ανάλογο του "αμπεμπαμπλόμ"........


Ο Φασκατάς κι ο Πιηπορδής
επαίζαν τις αμάδες
κι ο Φασκατάς εκέρδησε
του Πιηπορδή παράδες
Φα-σκα-τά
Πιη-πορ-δή
πορ-δά-κι.


Aν σου τύχαινε το υπογραμμισμένον σημείον έβγαινες
*

buzz it!

(0) φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

 

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Ο 



;
Εμένα πολύ.
*
(κλίκαρε και στην εικόνα χαζέ)
*

buzz it!

(0) φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

 

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΝ ΠΑΡΕΝΘΕΜΑ I 

*
Aπο τις αναμνήσεις του κυρίου gerasimos bereketis
*
ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΝ ΜΟΙΡΟΛΟΓΙΟΝ


Ο εκ μητρός παππούς μου, Μανιάτης, εκ Παγγίων επαρχίας Οιτύλου, μονομανώς, σχεδόν εκάστην πρωίαν από τις έξι το ξημέρωμα, φτιάχνωντας σκορδαλιά σ' ένα ξυλινο γουδί, πού' χε αγοράσει παλιά απ' όνα γύφτο, μορμύριζε αυτό το εξής μοιρολόγι:


ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΟΓΚΩΝΑ

Ηλία Δημαρόγκωνα
με το μεγάλο τ' όνομα.
Τ' ήθες να πας στον Καρβουνά
για να θερίζεις γέννημα.
Η ώρα ήτανε εννιά
κι η εξουσία του μιλά...........
................................
Κι ο Καραγκούνης το σκυλί
διέταξ' ο Ηλίας μου
να σκοτωθεί.


Τα ενδιάμεσα, τα παριστώμενα με τελίτσες, τα έχω ξεχάσει. Η ιστορία είναι η εξής:
Ο Δημαρόγκωνας διέφευγε για μια βεντέτα. Κρυβόταν, αλλά την εποχή του θερισμού για λόγους περιουσιασμού πήγε να θερίσει. Τον κάρφωσαν και οι χωροφυλάκοι με επικεφαλής τον ενωμοτάρχη Καραγκούνη, αφού του ζήτησαν να παραδοθεί και αυτός αρνήθηκε, καθώς προσπάθησε να διαφύγει τον τουφεκίσανε. Το μοιρολόγι αυτό ήταν της αδερφής του στην κηδεία του.



buzz it!

(0) φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

 

3.10.03

ΕΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 

*
Η ΠΟΙΗΣΙΣ ΠΡΙΝ...
-
Σημειώσεις του κυρίου gerasimos bereketis

-
(όλα καλοκαίρι 1981, Αύγουστος στον Γερολιμένα, με τον ξάδερφό μου τον Κυριάκο-χωρίς κοπέλες, ή μάλλον με πολλές φαντασιούμενες)
*
ΑΠΟΣΤΑΣΙΣ
Σα σε βλέπω με τα κυάλια
κάνω το βρακί μου χάλια.
*
ΟΝΕΙΡΩΞΙΣ
Πως σε γαμώ ονειρεύτηκα

και ξάφνου πονηρεύτηκα.
*
ΠΟΘΗΤΗ ΑΦΙΞΙΣ
Έρχετ' ένα πούλμαν
με τη Λιβ Ούλμαν.
*
ΥΠΕΡΒΑΣΙΣ ΠΟΙΗΣΕΩΣ
Έρχετ' ένα τζιπ
με την Ορνέλα Μούτι.
*
ΥΦΟΛΟΓΙΑ
(κατά Ιωάννη Πολέμη)
Όταν μπορούσα,
ήμουν τσοπάνης στο βουνό
και τώρα έχω ένα καημό:
Που δε γαμούσα.
*
ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΙΣ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΙΣ
Του κώλου σου οι γωνιές
αξίζουν δέκα παρθενιές.
*
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Με του γιαλού τα κύμματα
σου στέλνω ψωλοχύματα.




buzz it!

(0) φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

 

Θυμήθηκα τα νιάτα μου. 

Περίμενε λίγο να κατέβει και θα γελάσεις. Παίξε με το βελάκι. Άνοιξε τα μεγάφωνα. Κλίκαρε.
*
ΕΔΩ

*

buzz it!

(0) φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

 

2.10.03

ΤΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΙΝΟΥΣΗΣ 

*
Αίτημα Πρώτον : Από κάθε δυο σημεία
ευθεία γραμμή μπορούμε ως γνωστόν να φέρουμε...
Γι αυτό ποτέ δεν παραλλάζει η κωμωδία,
όποιο ζευγάρι επί σκηνής κι αν μεταφέρουμε...
*
Αίτημα Δεύτερον : Μπορεί να προεκτείνεται
τμήμα ευθύγραμμο επ άπειρον ευθύγραμμα...
Γι αυτό και συν τω χρόνω η πλήξη επιτείνεται-
αν εξαιρέσεις τα ζευγάρια που είναι δίγαμα.
*
Αίτημα Τρίτον : Όποιο κέντρο κι αν ορίσω
κι όποιαν ακτίνα, κύκλο γίνεται να γράψω...
Ώστε με σένα ή μ' άλλον, μ' όποιον και να ζήσω,
το ίδιο ταξίδι ως το ναυάγιο θ' αντιγράψω...
*
Αίτημα Τέταρτον : Η κάθε ορθή γωνία
είναι με κάθε άλλη ορθή γωνία ίση.
Κι άδικα εντέλει το ζευγάρι θα χωρίσει
κάποιαν βαθύτερη ζητώντας αγωνία...
----
Από το βιβλίο του Γιώργου Κοροπούλη "fin' amor"
ΥΨΙΛΟΝ-βιβλία, Δεκέμβριος 2000
(-Ο τίτλος δικός μου-)






buzz it!

(0) φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

 

so you want true revolution? 

a.

b.


buzz it!

(0) φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

 

1.10.03

ΓΙΟΥΠΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ! 

*
Τρία μπλογκ, γκλομπ, λογμπ, πλγομ, μογλπ, όπως θες πέστα!
*
1. m a n o n e r o (pure art prodAction * all about everything)
*
2. o_malakas (sex, poetry , revolution!)
*
2. b i a n c o n e r o (agapitoi moy filoi, kalws irthate stin aspromavri plevra toy kosmoy toytoy)
*
Και πάλι γιουπιιιιιιιιιιι!
*


buzz it!

(0) φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

 

Ο ΚΟΥΛΗΣ ΚΑΙ Τ’ ΑΡΝΑΚΙ.  



*
Από τις αναμνήσεις του gerasimos bereketis
*
Απομαγνητοφωνήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου, στις 1:35 πμ.
*
"Τον Γιώργο τον φωνάζαμε Κούλη στο σχολείο που πήγαινα, γιατ’ ήταν Παοκτζής και φόραγε τη φανέλα του ΠΑΟΚ καμιά φορά στο σχολείο. Και τότε ήταν πολύ δύσκολο να φοράς ό,τι σου καπνίσει στο σχολείο, γιατί το σχολείο ήταν αυστηρό. Μόνο παντελόνι γκρι ή μπλε σκούρο και πουλόβερ γκρι ή μπλε σκούρο. Φοράγαμε και κανένα καφέ ή κανένα μαύρο παντελόνι, άμα η μάνα μας δεν είχε προλάβει να πλύνει το γκρι ή το μπλέ.Τι να κάνουμε. Μερικοί το χειμώνα φοράγανε αμπέχονα, ή παλτουδιές μάλλινες, κασμίρια αγγλικά μέχρι τον αστράγαλο για να κάνουνε τους κουμουνιστές. Ο Κούλης λεγόταν έτσι, επειδή στον ΠΑΟΚ τότε με το 11 έπαιζε ο Κούλης Απόστολίδης. Ταχύτατος και εύστροφος παίχτης με γερό ποδάρι. Κανονικά τον Κούλη το συμμαθητή μου τον έλεγαν Γιώργο Ευτυχίδη.
*

Ο Κούλης πριν το Πάσχα του ’75 ήταν λυπημένος. Είχανε πάρει ένα προβατάκι ο πατέρας του απ’ τα Χριστούγεννα για να το σφάξουνε το Πάσχα, αλλά ο Κούλης το είχε αγαπήσει αυτό το προβατάκι. Το είχε στην ταράτσα και το γύμναζε, το είχε κάνει αθλητή, του έδινε χορταράκια, λάχανα, μαρούλια, αποφάγια και το είχε κάνει θρεφτάρι. Παίζανε άλμα εις μήκος, άλμα εις ύψος, σκυταλοδρομίες και πολλά άλλα αθλήματα - δέκαθλο και τέτοια. Και μπάλα.
*

Όταν έφτασε Μεγάλη Πέμπτη και ήταν να το σφάξουνε, ο Κούλης του έδωσε τρεις ευκαιρίες. Το έντυσε πρώτα αθλητή. Του έβαλε τη φανέλα του ΠΑΟΚ και το σορτσάκι και το έβαλε να πηδήξει άλμα εις ύψος, τρεις προσπάθειες για το 1.30. Το αρνάκι απέτυχε και στις τρεις."

*

buzz it!

(2) φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

 

Ρωμαίος και Ιουλιέτα (Περιμένοντας) 


"Στην εποχή μας, τι μπορεί να ονομαστεί με σιγουριά έρωτας, ερωτική αφοσίωση, λατρεία; Σημαίνουν τίποτα φράσεις όπως: "θα πέθαινα για χάρη σου" ή "ούτε ο θάνατος μπορεί να μας χωρίσει";"
*
θα έλεγα ότι ο τίτλος στερείται του χιούμορ που διαθέτει η παράσταση.
*
Δέσποινα Σαραφίδου, Ηλέκτρα Τσακαλία : μμμμ!
*
Fournos Center for the Art and the New Technology. Μαυρομιχάλη 168, Tηλ. 210 6460 748, 6420 451. Εως τις 13 Οκτωβρίου 2003.
*
Να το δεις.
*



buzz it!

(0) φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

 

This page is powered by Blogger. Isn't yours?